Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΌ ΦΙΛΜ ΤΗΣ DISNEY "O ΠΙΤ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ" ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΌ ΦΙΛΜ Τ...

Με 27.000 εισιτήρια πανελλαδικά σε σχεδόν 2 εβδομάδες προβολής

Μία ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η οικογενειακή ταινία της Ντίσνει «Ο Πιτ & ο Δράκος του – Pete’s Dragon» σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Λόουερι που συνεχίζει την προβολή της στην Πάτρα, σε διανομή της Feelgood.

Εκτός από τα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε όπου η ταινία θα συνεχιστεί και για 3η εβδομάδα από τις 3 Νοεμβρίου 2016, προβλήθηκε και στο Πάνθεον της Γούναρη για μία εβδομάδα (27/10 με 2/11) στην απογευματινή προβολή συγκεντρώνοντας κοντά στους 200 θεατές. Πανελλαδικά η ταινία έως και την περασμένη Κυριακή είχε ξεπεράσει τα 27.000 εισιτήρια και αξίζει να επισημάνουμε πως παρά το γεγονός ότι βγήκε στις αίθουσες της χώρας μας μόνο μεταγλωττισμένη στα ελληνικά και όχι και στην πρωτότυπη αγγλόφωνη κόπια, εν τούτοις η μεταγλώττιση ήταν αρκετά καλή. Βέβαια για τους μεγαλύτερους θεατές είναι λίγο παράξενο ν’ ακούνε για παράδειγμα τους ηθοποιούς του φιλμ όπως τον σπουδαίο Ρόμπερτ Ρέντφορντ που είναι και ο αφηγητής, να μιλούν…ελληνικά.

Το φιλμ αυτό της Ντίσνει είναι γυρισμένο με μία τρυφερή ματιά για την παιδική αθωότητα, την ανάγκη να πιστεύουμε στο παραμύθι, τους μύθους και τη μαγεία, αυτήν που εκπροσωπεί ο πελώριος πράσινος, χνουδωτός δράκος Έλιοτ της ταινίας που σώζει και γίνεται ο πιστός φίλος του μικρούλη, ορφανού Πιτ.

Μας άρεσε πολύ η ματιά του Λόουερι που περνά και οικολογικά μηνύματα όπως με τους υλοτόμους που κόβουν και μεγάλα δέντρα από το δάσος που δεν θα έπρεπε. Ο μικρός Oakes Fegley είναι χαρισματικός όπως η σχεδόν συνομήλικη του Ούνα Λόρενς, ο Ρέντφορντ στις σκηνές που έχει όπως όταν περιγράφει στην κόρη του την πρώτη του συνάντηση μ’ ένα δράκο, είναι συναρπαστικός και συγκινεί ενώ ξεχωριστή είναι και η ερμηνεία της 36χρονης Μπράις Ντάλας Χάουαρντ στο ρόλο της Γκρέις, κόρης του κ. Μίτσαμ (Ρέντφορντ) η οποία και αγκαλιάζει, βοηθά  και προστατεύει τον Πιτ.

Σίγουρα δεν λείπουν οι αφέλειες, η βασική σκηνή δράσης προς το τέλος είναι κάπως υπερβολική, ο Καρλ Ούρμπαν ως ο κακός Γκάβιν που αιχμαλωτίζει το δράκο, υποδύεται έναν σχηματικό ρόλο, ωστόσο η ταινία που συνδυάζει ωραία οπτικά εφέ του δράκου με τους πραγματικούς ηθοποιούς αλλά και εξαιρετική φωτογραφία και μουσική, είναι μία Ντισνεική πρόταση που θεωρούμε πως θα ενθουσιάσει τα μικρά παιδιά και μαζί και τους γονείς τους.

*Στην ελληνική μεταγλώττιση της ταινίας στο ρόλο που υποδύεται ο Γουές Μπέντλει, συμμετείχε και ο Πατρινός ηθοποιός Σωτήρης Δούβρης, ο οποίος όπως ανέφερε στο thebest.gr, έχει ξαναχαρίσει τη φωνή του σε παιδική ταινία, στο φιλμ κινουμένων σχεδίων "Αστερίξ: Η Κατοικία των θεών".

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture