Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Α1 μπάσκετ: Δεύτερη ήττα για τον Απόλλων Carna στην σεζόν-Μπλακ άουτ στο φινάλε στα Τρίκαλα-ΦΩΤΟ

Α1 μπάσκετ: Δεύτερη ήττα για τον Απόλλων...

Οι μελανόλευκοι ηττήθηκαν με 65-60 από τους Θεσσαλούς του Γιάννη Καστρίτη

Ο Απόλλων με ένα «τραγικό» τέταρτο δεκάλεπτο και απόλυτο επιθετικό μπλακ-άουτ γνώρισε την ήττα στα Τρίκαλα με 65-60. Είναι η δεύτερη στο φετινό πρωτάθλημα σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Της πρώτη τους φετινή νίκη στην Basket League πανηγυρίζουν τα Τρίκαλα στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ήταν πιο συγκεντρωμένη και ουσιαστική στα κρίσιμα και με τους Τσαγκαράκη (16 π.), Μπάρλοου (13 π) ηγούνται της προσπάθεια και τον Χότον άξιο συμπαραστάτη με επτά ριμπάουντ έφθασε στον στόχο της. Δεν αποδείχθηκε αρκετός ο Μπάβτσιτς για τους φιλοξενούμενους και ενώ είχε 15 πόντους σε 23:17

Οι Πατρινοί μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και πήραν ένα γρήγορο προβάδισμα τριών πόντων (3-6). Ωστόσο στη συνέχεια δυσκολεύονταν να συνδεθούν με το καλάθι και σε συνδυασμό με την καλή επιθετική λειτουργία των Τρικάλων βρέθηκαν οχτώ πόντους πίσω (16-8), με τους Κάφεϊ και Καλλέ να κάνουν τη διαφορά σε εκείνο το σημείο του αγώνα.

Ο Κώστας Μέξας άλλαξε πολλά πρόσωπα στην πεντάδα, πράγμα που είχε ευεργετικά αποτελέσματα καθώς η ομάδα του έτρεξε ένα σερί 11-0, με τον Μακ Μίλαν να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων 2' πριν το τέλος του δεκαλέπτου διαμορφώνοντας και το σκορ περιόδου (19-19).

Με μπροστάρη τον Δημήτρη Βεργίνη που είχε πάρει τα κλειδιά της οργάνωσης του παιχνιδιού των φιλοξενουμένων από το δεύτερο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου, ο Απόλλωνας είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου δεκαλέπτου, που είχε σαφώς πιο αργό ρυθμό και περισσότερες σκληρές μονομαχίες κάτω από τα δύο καλάθια. Το ημίχρονο έκλεισε με τους Αχαιούς στο +3 (30-33).

Καλύτερα επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη, που έκαναν ένα γρήγορο 5-0 και πήραν τα ηνία του αγώνα.

Ο Μέξας ωστόσο αποφάσισε να αλλάξει την άμυνα του και να πιέσει σε όλο το γήπεδο, βάζοντας δύσκολα στους Τρικαλινούς και παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα, το οποίο έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (39-49) όταν ο Μπάβσιτς άρχισε να κάνει ό,τι θέλει κάτω από το καλάθι των γηπεδούχων.

Οι Τρικαλοινοί ψαλίδισαν τη διαφορά και έκλεισαν την τρίτη περίοδο τέσσερις πόντους πίσω (46-50).

Α1 μπάσκετ: "Αυτοκτόνησε" ο Απόλλων Carna στα Τρίκαλα-ηττήθηκε με 65-60 - Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

Στις αρχές του τελευταίου μέρους οι γηπεδούχοι συνέχισαν με την ίδια όρεξη και πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ (51-50). Μάλιστα προηγήθηκαν και με 7 πόντους (61-54), κάτι που οφείλεται πρωτίστως στον Άγγελο Τσαγκαράκη, που σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων λεπτών είχε 11 πόντους με 3/3 τρίποντα και ένα δίποντο.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να βρίσκονται κοντά στο σκορ λόγω του ασταμάτητου Μπάβσιτς και μείωσαν στο τρίποντο ένα λεπτό πριν τη λήξη (63-60).

Ο Μακμίλαν στην επόμενη κατοχή των γηπεδούχων έβαλε λέι απ, πήρε και το φάουλ, δεν ευστόχησε στην βολή, το 65-60 έμμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

 

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 30-33, 46-50, 65-60

Τρίκαλα (Καστρίτης): Κάφεϊ 6, Μπιρούτα 9 (1), Τσαγκαράκης 16 (4), Μπάρλοου 13 (2), Χότον 2, Μανωλόπουλος, Λίποβι 5 (1), ΜακΜίλαν 10 (1), Καλλές 4, Βαρυτιμιάδης.

Απόλλων Πατρών (Μέξας): Ράσελ 8, Μαστρογιαννόπουλος, Κουζέλογλου 6, Τσιάρας 4 (1), Καλινόσκι 10 (0/6 τρίπ.), Χίκεϊ, Βεργίνης 9 (1/6 τρίπ.), Σλαφτσάκης 5, Μπάβτσιτς 15 (3), Βίτκοβατς 3 (1).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάσκετ: Iστορική νίκη για τον Προμηθέα - Επικράτησε με 78-70 της Δόξας Λευκάδας - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports