Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Αρχίζει το ταξίδι για την Κωνσταντινούπολη

Ευρωλίγκα: Αρχίζει το ταξίδι για την Κων...

Ο Ολυμπιακός παίζει με Ρεάλ

Η... Οδύσσεια της ανανεωμένης Ευρωλίγκα για τις δεκαέξι συμμετέχουσες ομάδες «ανοίγει αυλαία» σήμερα και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι απανταχού λάτρεις της πορτοκαλί μπάλας θα... χορτάσουν μπάσκετ το επόμενο εξάμηνο. Όταν ολοκληρώνεται δηλαδή η κανονική περίοδος της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η... σκυτάλη της αγωνιστικής δράσης θα περάσει στα πλέι οφ και τελικός προορισμός του... σασπένς έχει οριστεί η Κωνσταντινούπολη, η οποία θα φιλοξενήσει και πάλι στο "Sinan Erdem" το φάιναλ φορ, εκεί δηλαδή που το 2012 ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, μετά από ένα «ερυθρόλευκο» έπος στον τελικό της συγκλονιστικότερης ανατροπής με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στη Μαδρίτη και συγκεκριμένα στην έδρα της Ρεάλ έχει... χαραχθεί η γραμμή της εκκίνησης της εφετινής αγωνιστικής περιόδου, με τον Ολυμπιακό να ρίχνεται πρώτος στη «μάχη».

Σήμερα (22:00 ώρα Ελλάδας) ο πρωταθλητής Ελλάδας θα παραταχθεί απέναντι σε μία γνώριμη γι' αυτόν ομάδα, ξυπνώντας «μνήμες» από το 2000, όταν στις 16 Οκτωβρίου το συγκεκριμένο ζευγάρι είχε επιλεγεί και πάλι ως εναρκτήριο παιχνίδι της νεοσύστατης τότε διοργάνωσης.

Κι αν το 2000 είναι πολύ μακρινό, τότε οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι σίγουρα θυμούνται τη Ρεάλ από τον τελικό του 2013, όταν ο Ολυμπιακός έκανε το "repeat", αλλά και από τη «μάχη» του τίτλου το 2015, τότε που η «Βασίλισσα» πήρε... εκδίκηση και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Δύο σπουδαίες ομάδες, με αξιομνημόνευτους παίκτες στο ρόστερ τους, θα αποτελέσουν το... ορεκτικό της πρεμιέρας στη φετινή Ευρωλίγκα, καθώς ακολουθεί την Πέμπτη (13/10) και την Παρασκευή (14/10) το... κυρίως πιάτο.

Όσο για τον έτερο εκπρόσωπο της Ελλάδας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, Παναθηναϊκό; Οι «πράσινοι» παρουσιάζονται για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό τους σε επίσημη αναμέτρηση την Παρασκευή, στο ΟΑΚΑ, φιλοξενώντας την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Χωρίς τον θρύλο της Euroleague, Δημήτρη Διαμαντίδη, πλέον, αλλά με τον περσινό MVP της Λαμποράλ Κούτσα (σ.σ. νυν Μπασκόνια), Γιάννη Μπουρούση, το «τριφύλλι» θα αναμετρηθεί με την ομάδα ενός πρώην «αστεριού» του, του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος για πρώτη φορά θα κοουτσάρει στην έδρα που λατρεύτηκε από τους «πράσινους» φιλάθλους.

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, του Δημήτρη Ιτούδη θα αντιμετωπίσει (13/10) την κυπελλούχο Ευρώπης (EuroCup), Γαλατασαράι, ενώ η -αήττητη σε 11 φιλικά προετοιμασίας- Νταρουσάφακα, η οποία ένα χρόνο μετά την «παρθενική» παρουσία της στον ευρωπαϊκό... χάρτη έκανε την έκπληξη του καλοκαιριού και επανέφερε στα ευρωπαϊκά παρκέ τον έμπειρο Ντέιβιντ Μπλατ (απουσίασε 2 χρόνια στο ΝΒΑ με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς), θα δοκιμαστεί στην «καυτή» έδρα του Ερυθρού Αστέρα (13/10). Το πρόγραμμα της Πέμπτης ολοκληρώνεται με την Αρμάνι να υποδέχεται στο Μιλάνο την ανανεωμένη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Από το πρόγραμμα της Παρασκευής (14/10), το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται -εκτός του Παναθηναϊκού- στο Καζάν, εκεί όπου η Ούνιξ του Κώστα Καϊμακόγλου θα φιλοξενήσει την Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος, ένα χρόνο μετά την εντυπωσιακή πορεία μέχρι το φάιναλ φορ, αποχαιρέτησε την Λοκομοτίβ Κουμπάν για τους «μπλαουγκράνα», έχοντας δίπλα του τους... γνώριμούς του, Στράτο Περπέρογλου και Αλέξανδρο Βεζένκοφ. Την ίδια ημέρα, ο Κώστας Σλούκας και η περσινή φιναλίστ, Φενερμπαχτσέ, του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ανοίγουν τις πύλες της «FENERBAHCE ULKER SPORTS ARENA» στην πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάμπεργκ, του Νίκου Ζήση.

Η «αυλαία» της πρεμιέρας της φετινής Euroleague πέφτει με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς να βρίσκεται σίγουρα σε μία... περίεργη από πλευράς συναισθημάτων βραδιά, καθώς ως προπονητής της Αναντολού Εφές θα επιστρέψει στην έδρα της Μπασκόνια (πρώην Λαμποράλ Κούτσα), εκεί όπου λατρεύτηκε πέρυσι με την... τρελή πορεία που είχε με τους Βάσκους ως το φάιναλ φορ του Βερολίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάσκετ: Ιστορική ήττα για τον Προμηθέα με 81-71 από τον Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports