Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Συνεχίζονται κανονικά οι εγγραφές στον Σκακιστικό Σύλλογο Πατρών

Συνεχίζονται κανονικά οι εγγραφές στον Σ...

Ο ΣΟΠ στοχεύει τόσο στο κομμάτι του πρωταθλητισμού

Με κανονικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εγγραφές στον Σκακιστικό Όμιλο Πατρών. Με τον γκραν μαιτρ Σπύρο Καπνίση, προπονητή της Εθνικής Ομάδας Σκακιού ως κύριο προπονητή, αλλά και με παλιούς και νέους δασκάλους, ο ΣΟΠ ευελπιστεί σε μια νέα εποχή για τον Σύλλογο.

Ο ΣΟΠ στοχεύει τόσο στο κομμάτι του πρωταθλητισμού όσο και στο κομμάτι της μαζικοποίησης του αθλήματος. Σ’ αυτό συναινεί η χαμηλή συνδρομή προς τα μέλη του, η οποία ανέρχεται στα 96 ευρώ το χρόνο.

Τι προσφέρει το σκάκι;

Μόνο θετικά είναι αυτά που μπορεί να προσφέρει η ενασχόληση ενός παιδιού με το σκάκι. Εκτός από τη δημιουργία καινούργιων φίλων, την ψυχαγωγία του στον ελεύθερο χρόνο, αλλά και την πνευματική άσκηση, το σκάκι μπορεί να βοηθήσει και στην καθημερινή του ζωή.

Με το σκάκι τα παιδιά μαθαίνουν να βάζουν στόχους, να βρίσκουν τρόπο για να τους πετύχουν, να είναι οργανωτικοί, μεθοδικοί, επιμελείς, να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεών τους, να είναι ήρεμοι, συγκεντρωμένοι, αποφασιστικοί, να μην ενεργούν επιπόλαια, να είναι αντικειμενικοί, ομαδικοί, να αποδέχονται την ήττα, να στηρίζονται στις δυνάμεις τους.
Επίσης, το σκάκι καλλιεργεί τη φαντασία, βελτιώνει τις μνημονικές ικανότητες, αναπτύσσει τον τρόπο σκέψης και απορροφά μέρος από την επιθετικότητα. Και για όλα αυτά, υπάρχουν παραδείγματα.

Ας πάρουμε την οργανωτικότητα.

Για τη μελέτη του σχολείου το παιδί χρειάζεται, για παράδειγμα, να βάλει σε μία σειρά τα πράγματα. Θα κάνει, για παράδειγμα, πρώτα την εργασία, μετά τα μαθηματικά και μετά την ιστορία.

Στο σκάκι, το παιδί δημιουργεί ένα σχέδιο. Αναπτύσσει, παραδείγματος χάριν, πρώτα τον πύργο, μετά τον αξιωματικό και μετά τον ίππο, γιατί αν πάει πρώτα τον ίππο μπορεί να τον χάσει, ενώ ο αξιωματικός θα μπορούσε να προστατεύσει τον ίππο. Το σκάκι λειτουργεί με οργάνωση και φαντασία.

Μαθήματα παραδίδονται σε όσους είναι άνω των 4 ετών. Το τμήμα ενηλίκων αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του Οκτώβρη, οπότε και θα ανακοινωθούν οι ώρες διδασκαλίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των μαθημάτων:

Ελπίδες (νέοι μαθητές): Α’ γκρουπ: Τρίτη & Πέμπτη 16:00-17:30

Β’ γκρουπ: Τρίτη & Πέμπτη 19:00-20:30

Επίλεκτοι: 1ο γκρουπ: Τετάρτη 18:30-20:30

2ο γκρουπ: Σάββατο 14:30-16:30

Νεανική ομάδα: Κυριακή 10:00-13: 00 ή 17:00-20:00

Ανδρική ομάδα: Σάββατο 18:00-21:00

Για περισσότερες πληροφορίες:

Στην αίθουσα του Συλλόγου (εντός του Παμπελοππονησιακού Σταδίου), στα τηλέφωνα 2610438224 και 6975926236 και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.sopatron.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκάκι: Πρωταθλητής ο Γεράσιμος Μαλαταράς του ΣΟΠ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports