Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μαρινόπουλος: Αγώνας δρόμου για συμφωνία με τους πιστωτές

Μαρινόπουλος: Αγώνας δρόμου για συμφωνία...

Η αγορά εκτιμά ότι η πλειονότητα των πιστωτών της Μαρινόπουλος θα δεχθεί τους όρους της συμφωνίας

Αναβολή ολίγων εβδομάδων, προκειμένου η υπόθεση της Μαρινόπουλος να συζητηθεί στο δικαστήριο με βάση το άρθρο 106 β & θ του πτωχευτικού κώδικα και όχι το άρθρο 99 που προβλέπει η αρχική αίτηση, αναμένεται να ζητήσουν σήμερα, οπότε και έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 99, η εταιρεία.

Η πλευρά Μαρινόπουλος, έχοντας στα "χέρια" της το MoU που υπεγράφη στις 2 Σεπτεμβρίου μεταξύ της Μαρινόπουλος, της Σκλαβενίτης και των Τραπεζών, με το οποίο "κλείδωσαν" οι βασικοί όροι της συμφωνίας και η ενδιάμεση χρηματοδότηση, θα ζητήσει η υπόθεση να εκδικασθεί στις 25 Οκτωβρίου. Αίτημα για το οποίο θα αποφασίσει η έδρα του δικαστηρίου, η οποία και θα κρίνει αν θα το δεχθεί, αν θα το απορρίψει ή αν θα ορίσει προγενέστερη της 25ης Οκτωβρίου δικάσιμο.

Εκτός όμως από το MoU που αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο η πλευρά της Μαρινόπουλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι παρέμβαση, ως άμεσα εμπλεκόμενος στο σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος, αφού είναι ο στρατηγικός επενδυτής του όλου εγχειρήματος, πρόκειται να κάνει και ο Σκλαβενίτης μέσω των δικηγόρων του.

Εκτός από την απόφαση του δικαστηρίου, εξίσου κρίσιμη είναι και η θέση των πιστωτών της Μαρινόπουλος πέραν των τραπεζών. Δηλαδή των προμηθευτών, των εργαζομένων, των εκμισθωτών, των εταιρειών leasing, κλπ, στο σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα στις επόμενες ημέρες και το οποίο θα αποσταλεί προς αυτούς από την εταιρεία Μαρινόπουλος.

Η αγορά εκτιμά ότι η πλειονότητα των πιστωτών της Μαρινόπουλος θα δεχθεί τους όρους της συμφωνίας (σ.σ. την 1η Ιουλίου, οπότε και συζητήθηκε η αίτηση για προστασία της Μαρινόπουλος από τους πιστωτές της μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 και χωρίς να υπάρχει επισήμως στον ορίζοντα κάποιος στρατηγικός επενδυτής, το 45% αυτών είχε ταχθεί υπέρ), με τη λογική του μη χείρον βέλτιστον αλλά κυρίως διότι το σχέδιο διάσωσης φέρει την "υπογραφή" της Σκλαβενίτης. Ένας εξ αυτών των πιστωτών ο οποίος προτίθεται να βάλει "πλάτη", είναι η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, υψηλόβαθμα στελέχη της οποίας σε δηλώσεις τους πριν από λίγες ημέρες ανέφεραν πως θα συνεισφέρουν στον ανεφοδιασμό της αλυσίδας Μαρινόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα πως θα στηρίξουν την προσπάθεια της Σκλαβενίτης ενώ ανέφεραν πως "έχουν προγραμματίσει ήδη τρόπους που θα διαχειριστούν τη ζημιά από το επικείμενο "κούρεμα".

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη από την πλευρά της Σκλαβενίτης έχει γίνει ένας πρώτος διερευνητικός γύρος επαφών με τους πιστωτές της Μαρινόπουλος. Ωστόσο το ποιοι και πόσοι εξ αυτών θα συναινέσουν στο σχέδιο εξυγίανσης και θα δεχθούν το "κούρεμα" θα φανεί στην πορεία όταν θα έχουν στα χέρια τους το τελικό κείμενο. Σημειώνεται ότι για να "κλειδώσει" το σχέδιο εξυγίανσης του Μαρινόπουλου και κατ’ επέκταση αυτό να λάβει το "πράσινο φως" από το δικαστήριο, απαιτείται να συναινέσουν πιστωτές που εκπροσωπούν το 60% του συνόλου των απαιτήσεων, στο οποίο περιλαμβάνεται το 40% των τυχόν εμπραγμάτως ή με ειδικό προνόμιο ή με προσημείωση υποθήκης εξασφαλισμένων πιστωτών.

Ο Αρβανιτίδης ζητά την εκκαθάριση της Μαρινόπουλος

Εν τω μεταξύ για τις 19 Οκτωβρίου έχει ορισθεί να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση του Γιώργου Αρβανιτίδη με την οποία ζητά να διαταχθεί η λύση της Μαρινόπουλος ΑΕ. Ο κ. Γιώργος Αρβανιτίδης στην αίτησή του ζητά να διαταχθεί η λύση της Μαρινόπουλος ΑΕ λόγω μη υποβολής, προς καταχώριση στην αρμόδια υπηρεσία, των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων επί τέσσερα συναπτά έτη και συγκεκριμένα από τη διαχειριστική χρήση 2011 και έπειτα και να τεθεί σε εκκαθάριση. Επίσης ζητά "να οριστούν εκκαθαριστές τα καταλληλότερα πρόσωπα που έχουν τις τυπικές και ουσιαστικές προς τούτο γνώσεις, από τον κατάλογο των ειδικών εμπειρογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών.” 

Αιτήσεις πτώχευσης κατά της Μαρινόπουλος έχουν ασκηθεί και από: την εταιρεία ΕΛΑΤΗ ΕΠΕ με προσδιορισθείσα δικάσιμο την 26η.10.2016, τον συνεταιρισμό ΟΠΒΤ η ΔΗΜΗΤΡΑ με προσδιορισθείσα δικάσιμο την 12.10.2016, την εταιρεία ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΒΕΕΑ (ΔΡΟΜΕΑΣ) με προσδιορισθείσα δικάσιμο την 28.09.2016, την εταιρεία ΚΑΡΑΤΖΗΜΑΣ Α. ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. με προσδιορισθείσα δικάσιμο την 16.11.2016, την οποία επανέφερε με την από 29/07/2016 κλήση μετά από προτίμηση, με νέα προσδιορισθείσα δικάσιμο την 21.09.2016. Η εταιρεία ΚΑΡΑΤΖΗΜΑΣ Α. ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. στο πλαίσιο της ως άνω αίτησης πτώχευσης, αιτήθηκε, με την από 04.07.2016 αίτηση η οποία εκδικάζεται την 24.10.2016, τη λήψη προληπτικών μέτρων, επί της οποίας χορηγήθηκε η από 11.07.2016 προσωρινή διαταγή, δυνάμει της οποίας διατάχθηκε η αναστολή των ατομικών καταδιωκτικών μέτρων των πιστωτών (άρθρο 25 ΠτΚ) εξαιρουμένων των προβλεπομένων κατά νόμο βάσει των διατάξεων του άρθρου 103 παρ. 3 εδ. β’ και γ’ του ΠτΚ δικαιωμάτων, καθώς και κάθε φύσεως απαιτήσεων εργαζομένων.


Η συμφωνία Μαρινόπουλου - Σκλαβενίτη και ο ρόλος του ... - Thebest.gr

Στα χέρια της Σκλαβενίτης η Μαρινόπουλος - Τι ... - Thebest.gr

Η ανακοίνωση της Μαρινόπουλος Α.Ε. μετά την κατάθεση ... - Thebest.gr

Διαζύγιο Μαρινόπουλου - CareMarket - Αγορά - The Best ... - Thebest.gr

Τι οδήγησε τον Μαρινόπουλο στο αδιέξοδο-Την 1η ... - Thebest.gr

 



 

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά