Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Φόρμουλα: Πανηγύρισε ο Ρόσμπεργκ

Φόρμουλα: Πανηγύρισε ο Ρόσμπεργκ
Λαλιώτη Αμαλία

Ο Γερμανός «πιλότος» της Mercedes τερμάτισε πρώτος στη Σιγκαπούρη

Με τον καλύτερο τρόπο πανηγύρισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ τη συμπλήρωση 200 αγώνων Φόρμουλα Ένα στην καριέρα του. Ο Γερμανός «πιλότος» της Mercedes τερμάτισε πρώτος στο νυχτερινό γκραν πρι της Σιγκαπούρης, το οποίο είναι ο 15ος από τους 21 αγώνες της χρονιάς.

Σε συνδυασμό με την τρίτη θέση που πήρε ο Βρετανός «ομόσταυλός» του και τρις παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση της κατάταξης των οδηγών (273 βαθμοί έναντι 265). Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αυστραλός Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull, ο οποίος πίεσε στο τέλος για τη νίκη, αλλά έμεινε 488 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Ρόσμπεργκ.

Ο Γερμανός πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Σιγκαπούρη, έφτασε τις τρεις διαδοχικές νίκες και συνολικά οκτώ στο φετινό πρωτάθλημα και η «μάχη» του με τον Χάμιλτον για τον τίτλο των οδηγών στα έξι γκραν πρι που απομένουν έως την ολοκλήρωση της σεζόν προμηνύεται συγκλονιστική. Άξια αναφοράς είναι η εμφάνιση του Σεμπάστιαν Φέτελ στον σημερινό αγώνα.

Αν και εκκίνησε τελευταίος, ο Γερμανός οδηγός της Φεράρι κατάφερε να τερματίσει πέμπτος στη Marina Bay, την ώρα που ο Κίμι Ραϊκόνεν με το άλλο μονοθέσιο της «σκουντερία» έμεινε τέταρτος, παρά τις προσπάθειές του να περάσει τον Χάμιλτον και να ανέβει στο βάθρο.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα συμπεριλαμβάνεται και η επεισοδιακή εκκίνηση: μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα, η Toro Rosso του Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ είχε επαφή με τη Force India του Νίκο Χούλκενμπεργκ, με αποτέλεσμα ο Γερμανός να εγκαταλείψει και το αυτοκίνητο ασφαλείας να μπει στην πίστα.

Επόμενος αγώνας της Φόρμουλα Ένα είναι το γκραν πρι της Μαλαισίας, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 2 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φόρμουλα 1: Ταχύτερο ο Ρόσμπεργκ στα ελεύθερο δοκιμαστικά της Σιγκαπούρης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports