Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έργο εμπρηστών οι φωτιές σε Βελβίτσι και Δραγώλαινα-Οι "ύποπτες" ενδείξεις και η σωτήρια επέμβαση την πυροσβεστικής- BINTEO & ΦΩΤΟ

Έργο εμπρηστών οι φωτιές σε Βελβίτσι και...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Επίγεια και εναέρια η κατάσβεση

Τρεις ήταν σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στην Πάτρα, αρχικά πάνω από το Δημόσιο ΚΤΕΟ κι εν συνεχεία προς Δραγώλαινα και Βελβίτσι. Οι δύο ήταν σχεδόν ταυτόχρονες και η τρίτη εκδηλώθηκε επίσης σε κοντική χρονική στιγμή.

Κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν να κόψουν τη φορά της φωτιάς προς τα σπίτια, πράγμα το οποίο και κατάφεραν παρά τη δυσκολία της κατάστασης. Άλλωστε φυσούσε αέρας δυνατός και σε κάποια σημεία η πρόσβαση δεν ήταν εύκολη λόγω του απότομου της περιοχής. Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν έως τώρα, οι χθεσινές πυρκαγιές δεν είναι τυχαία περιστατικά αλλά πρόκειται πιθανότατα για εμπρησμό από πρόθεση, εκτιμά η πυροσβεστική.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Διοικητής της Π.Υ. στο Νομό Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης πρώτο μέλημα ήταν να κοπούν οι φωτιές ώστε να μην φτάσουν στα σπίτια, τα οποία βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση και. Η δυσκολία ωστόσο ήταν ότι υπήρχαν ταυτόχρονες εστίες, έπρεπε να γίνει διάσπαση δυνάμεων, ενώ ο αέρας βοηθούσε στην εξάπλωσή της.

Ωστόσο η κατάσβεση από γη και αέρα (ελικόπτερο, αεροσκάφη) ο συντονισμός και η βοήθεια στο έργο των πυροσβεστών από φορείς και εθελοντές, απέτρεψε τα χειρότερα.

Ο Διοικητής της Π.Υ. Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης ευχαριστεί δημόσια και υπογραμμίζει τη συνδρομή στο έργο τους από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, του νομού και του Δήμου Πατρέων, που έστειλαν υδροφόρες και ανεφοδίαζαν τα πυροσβεστικά, αλλά και τις ομάδες εθελοντών πυροσβεστών για τη δική τους βοήθεια, καθώς επίσης και την αστυνομία για τη διευκόλυνση στη διέλευση και πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Οι συνθήκες ωστόσο δεν ήταν εύκολες . Οι φωτιές είχαν κατεύθυνση προς τα σπίτια. Μάλιστα ο Διοικητής του Α΄Πυροσβεστικού Σταθμού Γιάννης Πετρούτσος επισημαίνει στο thebest.gr ότι στις χθεσινές φωτιές "θυμήθηκα τον αέρα που είχε το 2012  στις φωτιές στα Σελλά και τα Αργυρά κλπ".

Και δεν ήταν μόνο η ένταση ήταν το γεγονός, όπως διευκρινίζει ότι είχε ξαφνικές ριπές, η ένταση των οποίων ήταν έως και 8 μποφόρ!.

Βασικός στόχος επισημαίνει και αυτός να μην καούν σπίτια ενώ βοήθησαν σημαντικά στην κατάσβεση οι ρίψεις από αέρα, αλλά και η συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Συνολικά κάηκαν 30 στρέμματα κυρίως χορτολιβαδικής έκτασης και χαμηλής δασικής βλάστησης.

Η έρευνα του ανακριτικού συνεχίζεται.

Φωτιές παντού!Μέτωπα σε Μενίδι και Ασπρόπυργο -Τραυματίες στη Χίο- Πυρκαγιές χθες στην Πάτρα και τα ξημερώματα στη Δυτική Αχαΐα-ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα: Κι άλλη φωτιά. Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στα Σαγαίικα, σε χωράφια και καλάμια


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις