Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιές παντού!Μέτωπα σε Μενίδι και Ασπρόπυργο -Τραυματίες στη Χίο- Πυρκαγιές χθες στην Πάτρα και τα ξημερώματα στη Δυτική Αχαΐα-ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιές παντού!Μέτωπα σε Μενίδι και Ασπρό...

Μάχη των πυροσβεστών

Διανύουμε το τέλος Αυγούστου και παραδοσιακά σχεδόν οι φωτιές είναι απανωτές, όπως έχει δείξει η εμπειρία. Χθες στην Πάτρα, εκδηλώθηκε φωτιά σε Βελβίτσι και Δραγώλενα και ο κίνδυνος να καούν σπίτια ήταν μεγάλος, ωστόσο η πυροσβεστική κατάφερε για μια ακόμα φορά να αποτρέψει τα χειρότερα.

Πάτρα: Όλη νύχτα στη φωτιά για να μην αναζωπυρωθεί-30 στρέμματα κάηκαν σε Βελβίτσι και Δραγώλενα- Σώθηκαν σπίτια χάρη στην αποτελεσματική επέμβαση των πυροσβεστών- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τα ξημέρώματα , στις 3, στα Σαγαίκα Δυτικής Αχαΐας εκδηλώθηκε φωτιά, η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 5.30 το πρωί.

Αχαΐα: Κι άλλη φωτιά. Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στα Σαγαίικα, σε χωράφια και καλάμια


Και στις δύο περιοχές παραμένουν δυνάμεις για τον φόβο αναζωπυρώσεων, ενώ ο άνεμος που πνέει προκαλεί ανησυχία ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης,τρείς μεγάλες φωτιές έχουν σημάνει συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε Χίο όπου υπάρχουν τραυματίες , στον Ασπρόπυργο και το Μενίδια. Αναλυτικά: Η μια φωτιά μαίνεται στο Μενίδι στην περιοχή Πλάτωνας και προς στιγμήν απείλησε σπίτια. Ξέσπασε στις 3 τη νύχτα και οι κάτοικοι βγήκαν με τα λάστιχα στα χέρια. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα και γρήγορα και λόγω των θυελλωδών ανέμων επεκτάθηκε.

Η φωτιά αυτή την ώρα είναι σε ύφεση σύμφωνα με την πυροσβεστική. Επι τόπου βρίσκονται 52 πυροσβέστες 29 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 οχήματα του δήμου.

Την ίδια ώρα φωτιά μαίνεται από αργά το βράδυ της Πέμπτης και στον Ασπρόπυργο. Η φωτιά είναι σε πευκόφυτη περιοχή  στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής. Δεν απειλούνται σπίτια και επι τόπου βρίσκονται 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, και πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων. Επίσης επιχειρούν 2 ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Στη Χίο η φωτιά μαίνεται ανάμεσα σε τρία χωριά. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Πέρασε από το χωριό Σιδηρούντα και υπάρχουν πληροφορίες για έξι τραυματίες από την φωτιά. Επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 πεζοπόρο, 9 ΟΤΑ, 28 εθελοντές, 5 Βυτιοφόρα Ιδιωτικά, 4 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.Σύμφωνα με το politischios.g, η φωτιά πέρασε μέσα από χωριά και τραυματίσθηκαν κάτοικοι με μια γυναίκα 64 ετών να είναι πιο σοβαρά απ' όλους και μάλιστα γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί στην Αθήνα. Όπως δήλωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου, έχει υποστεί εγκαύματα στο 70% του σώματός της. Στο νοσοκομείο Χίου έχει μεταφερθεί και άλλο ένα άτομο με εγκαύματα 10%. Στο νοσοκομείο Χίου έχουν πάει αρκετοί κάτοικοι με εγκαύματα μικρότερης έκτασης.Εκκενώθηκε κατασκήνωση προσκόπων στον Μάναδρο και όλοι είναι καλά στην υγεία τους.


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις