Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το «Πλήρωμα 94» ταξιδεύει στο Μαυροβούνιο και ντύνεται καρναβαλικά!

Το «Πλήρωμα 94» ταξιδεύει στο Μαυροβούνι...

Πενηνταμελής πατρινή αντιπροσωπεία στο Καρναβάλι του Κότορ

Για την πόλη Κότορ του Μαυροβουνίου πρόκειται να ταξιδέψει την προσεχή Πέμπτη μία πενηνταμελής αντιπροσωπεία πατρινών καρναβαλιστών, η οποία θα συμμετάσχει επίσημα στο δημοφιλές Καρναβάλι της περιοχής. Πρόκειται για το «Πλήρωμα 94» (την Καρναβαλική Ομάδα «Ειν’ Ωραίοι» του Πατρινού Καρναβαλιού) που αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση των διοργανωτών και θα βρεθεί στο Κότορ για να παρελάσει ανάμεσα σε αποστολές από άλλα Καρναβάλια ευρωπαϊκών πόλεων.

Το Καρναβάλι του Κότορ είναι ένας θερινός θεσμός που ξεκίνησε επίσημα το 2000 και εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με δρώμενα και συμμετοχές. Διαρκεί καθ’ όλη την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και κορυφώνεται με δύο νυχτερινές παρελάσεις και υπαίθρια πάρτι τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Από την Πέμπτη το πρωί  αναμένεται να καταφθάσουν στην τουριστική αυτή περιοχή της Βαλκανικής όλες οι ξένες αντιπροσωπείες, προκειμένου να παρελάσουν μαζί με τοπικές καρναβαλικές ομάδες και άλλες αποστολές από διάφορες περιοχές του Μαυροβουνίου.

Ο θεσμός είναι πολύ δημοφιλής και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα καρναβάλια της Ευρώπης, καθώς υπάρχει μία ισχυρή τοπική παράδοση αιώνων, με λαϊκές εκδηλώσεις και μαζική συμμετοχή.

Φέτος, εκτός από την ελληνική αντιπροσωπεία, το παρών θα δώσουν καρναβαλικές συντροφιές από Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Κροατία και άλλες γειτονικές στο Μαυροβούνιο χώρες, ενώ η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να ξεπεράσει τους 30.000 θεατές.

Το Κότορ είναι πόλη παραθαλάσσια, με πληθυσμό 23.000 κατοίκους, χτισμένη στον ομώνυμο κόλπο και αποτελείται από μικρότερες πόλεις και χωριά που βρίσκονται γύρω από το παλαιό μεσογειακό λιμάνι της περιοχής.

Η περιοχή θεωρείται το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, λόγω του φυσικού της τοπίου. Αποτελεί πόλο έλξης χάρη στην εξαιρετική της ομορφιά αλλά και την αρχιτεκτονική τής παλιάς πόλης. Στην περιοχή του Κότορ –που είναι μέρος των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO-  έχει παρατηρηθεί, τα τελευταία χρόνια, αξιοσημείωτη τουριστική ανάπτυξη.

Σημειώνεται πως για το «Πλήρωμα 94» η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των (καθιερωμένων από χρόνια) ταξιδιών σε πόλεις με καρναβαλικό ενδιαφέρον, απόρροια μιας συνειδητής φιλοσοφίας εξωστρέφειας.

Έχουν προηγηθεί, από το 2008, αντίστοιχα ταξίδια σε διάφορους εσωτερικούς προορισμούς (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Σύρο, Σάμο, Λαγανά) καθώς και συμμετοχή στα Καρναβάλια του Μεσολογγίου, της Ζακύνθου, του Σαβιάνο της Ιταλίας και της Racovica, στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Στο Πατρινό Καρναβάλι το «Πλήρωμα 94» συμμετέχει ανελλιπώς από το 1988, έχοντας σημειώσει πλήθος καρναβαλικών επιτυχιών, με σημαντικότερη την κατάκτηση του Κρυμμένου Θησαυρού, τέσσερις φορές.

Η φετινή αποστολή των Πατρινών οργανώθηκε κατόπιν επίσημης πρόσκλησης που απευθύνθηκε στην καρναβαλική ομάδα από τους διοργανωτές του Καρναβαλιού του Κότορ. Ετοιμάστηκε για την περίσταση θερινή στολή –υπό τον τίτλο Ball Masque- καθώς και ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο που χορογραφήθηκε ειδικά για την περίπτωση και θα παρουσιαστεί από τα μέλη της ομάδας κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης.

Στο ταξίδι για το Κότορ το «Πλήρωμα 94» μεταφέρει στις αποσκευές του, εκτός των άλλων, μία συλλογή τοπικών αχαϊκών προϊόντων, φιλική προσφορά του Επιμελητηρίου Αχαΐας για τις τοπικές αρχές, καθώς και βιβλία που αποστέλλει στους φορείς της περιοχής, ως αναμνηστικά δώρα, το Δ.Σ. του Ν.Ο.Π., με αφορμή την έντονη ναυταθλητική παράδοση της περιοχής και σε ανάμνηση παλαιότερων αγώνων μεταξύ των ομάδων των δύο πόλεων. Και τις δύο προσφορές προθυμοποιήθηκε και εξασφάλισε ο συμπολίτης καρναβαλιστής και φίλος του Πληρώματος 94, Θανάσης Μανθόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture