Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η σκεπτόμενη κομεντί "Η Μάγκι έχει σχέδιο" με Τζουλιάν Μουρ και Ίθαν Χωκ βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες

Η σκεπτόμενη κομεντί "Η Μάγκι έχει ...

Αναμένεται να την δούμε και στην Πάτρα στα Ster cinemas ή στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο

Με συμμετοχές σε γνωστά και καθιερωμένα κινηματογραφικά φεστιβάλ όπως το 66ο Φεστιβάλ του Βερολίνου (τμήμα Πανόραμα), το Φεστιβάλ του Τορόντο, της Νέας Υόρκης αλλά και το Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Sundance στη Γιούτα, μας έρχεται στις ελληνικές αίθουσες η ταινία «Η Μάγκι έχει σχέδιο – Maggie’s Plan».

Μία έξυπνη, αστεία απόλαυση. Υπενθυμίζει πόσο αστεία μπορεί να είναι η Julianne Moore, έγραψε για την ταινία το Vanity Fair ενώ οι New York Times έκαναν λόγο για μία σοβαρή screwball κωμωδία.

Σαν γυναικεία ταινία του Woody Allen. Η Moore δίνει μια θριαμβευτικά κωμική ερμηνεία και κλέβει την παράσταση σε όλες τις σκηνές, τόνισε το BBC ενώ το IndieWire ανέφερε πως το φιλμ έχει ένα φοβερά έξυπνο σενάριο που κυλάει σαν νερό.

Η πολυτάλαντη Rebecca Miller (The Ballad of Jack and Rose) –ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, σεναριογράφος- γράφει το σενάριο και σκηνοθετεί την συγκεκριμένη απολαυστική ρομαντική κωμωδία χαρακτήρων με λαμπερούς πρωταγωνιστές και φόντο τη Νέα Υόρκη.

Η μούσα του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά Greta Gerwig (της ταινίας «Frances Ha» που είχε δείξει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας) ενσαρκώνει μια νεαρή ηρωίδα ενώ στο πλάι της εμφανίζεται η βραβευμένη με Όσκαρ Julianne Moore (Still Alice) και ο υποψήφιος για Όσκαρ Ethan Hawke (Before Midnight, Boyhood).

Η ταινία είναι μια γλυκιά, πνευματώδης και αστεία εξερεύνηση των αναπάντεχων επιπλοκών ενός σύγχρονου ρομάντζου με δόσεις συγκίνησης και χιούμορ, σε μια ιστορία που ξετυλίγει τις σχέσεις σε όλες τις παραλλαγές που παρουσιάζουν στο πέρασμα του χρόνου, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο της εταιρείας Feelgood.

Παίζουν ακόμα οι Bill Hader και Μάγια Ρούντολφ.

Σύνοψη:

Η Maggie Hardin (Greta Gerwig) είναι μια δραστήρια Νεοϋορκέζα που εργάζεται στο πρωτοποριακό πανεπιστήμιο New School και στα τριάντα της ψάχνει για την αγάπη, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Όταν αποφασίσει να αποκτήσει παιδί χωρίς σύντροφο, ερωτεύεται για πρώτη φορά στη ζωή της τον John Harding (Ethan Hawke), έναν καθηγητή ανθρωπολογίας που προσπαθεί να κάνει καριέρα συγγραφέα, ο οποίος είναι σε έναν δύσκολο γάμο με την Georgette Nørgaard (Julianne Moore), μια ευφυέστατη Δανή ακαδημαϊκό.

Πλαισιωμένη από τους εκκεντρικούς κολλητούς της Tony (Bill Hader) και Felicia (Maya Rudolph), η Maggie καθηλώνεται σε ένα νευρωσικό ερωτικό τρίγωνο με τον John και τη Georgette, που μπλέκει τις ζωές τους και τους συνδέει με παράξενους και αστείους καινούριους τρόπους. H Maggie μαθαίνει από πρώτο χέρι ότι καμία φορά το πεπρωμένο θέλει να το αφήνεις και λίγο ήσυχο…

Διάρκεια: 98 λεπτά.

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες της Ελλάδας την Πέμπτη 28 Ιουλίου σε διανομή της εταιρείας Feelgood και αναμένεται να την δούμε και στην Πάτρα.

Η Greta Gerwig ενδιαφέρθηκε πολύ για το σενάριο που διακρίνεται από τη σέξι και μοντέρνα ανατροπή της ρομαντικής σύμβασης. «Έχει να κάνει με τους ανθρώπους που ερωτεύονται και μετά παύουν να είναι ερωτευμένοι και ξαναβρίσκονται και τίποτα δεν είναι τέλειο ή κοινότοπο - ποτέ δεν έχω διαβάσει κάτι αντίστοιχο», λέει με θαυμασμό η Gerwig. Όσο εξελίσσεται η ιστορία, οι μέθοδοι της Maggie είναι αμφίβολες, αλλά τα ελαττώματα της είναι που την κάνουν ένα συναρπαστικό και φρέσκο χαρακτήρα. Η Gerwig εκτίμησε το γεγονός ότι ο χαρακτήρας δεν ακολούθησε τα στερεότυπα ενός γυναικείου πρωταγωνιστικού ρόλου σε μια παραδοσιακή ρομαντική κομεντί.

«Υπήρχε κάτι ενδιαφέρον στη Maggie που δεν λειτουργεί καθόλου υπό το καθεστώς της σύμβασης ή της ενοχής» εξηγεί η Gerwig.

«Η Maggie είναι ρεαλίστρια, και υπάρχει κάτι πραγματικά  μεθυστικό σχετικά με την ικανότητα της να κινείται στον κόσμο χωρίς να αισθάνεται ότι πρέπει να λειτουργεί με βάση την ενοχή. Αισθάνεται σαν ένα πολύ ξεχωριστό πνεύμα». Αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της Maggie έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη του χαρακτήρα. «Το χτίσιμο της Maggie ήταν πολύ ανανεωτικό για μένα» αποκαλύπτει η σεναριογράφος και σκηνοθέτης Rebecca Miller. «Η Maggie κινητοποιείται από την ανάγκη να είναι ειλικρινής. Η ιστορία έχει κίνητρο την επιθυμία να μην πηγαίνει χαμένη η ζωή, μια επιθυμία να κάνεις το σωστό».

Αυτό το ξεχωριστό πνεύμα γεννήθηκε στο μυαλό της βραβευμένης και αναγνωρισμένης σκηνοθέτη, σεναριογράφου και καλλιτέχνιδας Rebecca Miller. Μέσα από τα αναγνωρισμένα μυθιστορήματα της και τις βραβευμένες της ταινίες, η Rebecca Miller έχει καθιερωθεί ως μια τολμηρή και συναρπαστική καλλιτέχνιδα.

Με τις τέσσερις προηγούμενες ταινίες της, το Angela (βραβείο στο Sundance Film Festival), το Personal Velocity: Three Portraits, το The Ballad of Jack and Rose (στο οποίο πρωταγωνιστεί ο σύζυγός της, Daniel Day Lewis) και το Private Lives of Pippa Lee, η Miller έχει εξετάσει σύνθετους και ασύμβατους χαρακτήρες σε δύσκολες σχέσεις καθώς κινούνται στη ζωή με τον καλύτερο τρόπο που έχουν υπόψη τους.

Με το Maggie’s Plan, η Miller πηγαίνει τα θέματα σε μια πιο ευρεία και ενδιαφέρουσα κλίμακα. Η Miller νιώθει ειλικρινή περιέργεια για τους ανθρώπους. «Μου αρέσουν οι άνθρωποι. Έχω μια αστείρευτη περιέργεια για τους χαρακτήρες» περιγράφει η Miller. «Και νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να μάθουν για τους άλλους και για μένα αυτό έχει να κάνει με τη διαδικασία του να κάνεις μια ταινία».

Συνηθισμένη να γράφει πρωτότυπα σενάρια ή σενάρια που βασίζονται σε δικά της βιβλία, η Rebecca Miller έψαξε μια έτοιμη ιστορία που θα εξέλισσε περαιτέρω. Βρήκε μια ιστορία σε ένα ανολοκλήρωτο βιβλίο της καλής της φίλης και συγγραφέως Karen Rinaldi. «Κοίταζα διάφορα βιβλία» θυμάται η Miller. «Ήθελα κάτι που να διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη και να είναι αστείο. Συναντήθηκα με την Karen και είχε γράψει μια ιστορία μέσα στην ιστορία, που ήταν ωραία ιδέα για το σενάριο. Οπότε βάσισα το σενάριο σε αυτή την ιδέα».

Η Miller ήθελε εξαρχής να πει μια σύγχρονη ιστορία στη Νέα Υόρκη που να αντανακλά τα μπερδέματα των σύγχρονων οικογενειών και των παράξενων σχέσεων. «Πριν ακόμα μου δώσει το βιβλίο η Karen, είχα συναντηθεί με την Julianne Moore και μιλούσαμε για το πόσο περίπλοκο μπορεί να είναι το διαζύγιο και κατάλαβα ότι μερικές φορές οι άνθρωποι σχηματίζουν δεύτερες οικογένειες και ενδιαφέρθηκα για το χάος που προκύπτει στα πρακτικά ζητήματα. Και πόσο σχετικό είναι αυτό με όλες τις ενήλικες ζωές», υπογράμμισε η σκηνοθέτιδα.

Μια ακόμα προτεραιότητα ήταν να κάνει την ταινία περισσότερο κωμωδία. «Οι ταινίες μου είναι συνήθως δραματικές, αλλά κατάλαβα ότι μπορώ να ανατρέψω αυτή την ισορροπία. Έχει δραματικό στοιχείο αυτή η ταινία, αλλά η κωμωδία επικρατεί. Νομίζω ότι όσο μεγαλώνω, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για κωμωδία: είναι απαραίτητη, όπως και ο αυτοσαρκασμός και το χιούμορ και η συγχώρεση. Όσο ωριμάζω ως άνθρωπος και καλλιτέχνης, βλέπω πόσο βαθιά μπορεί να είναι η κωμωδία. Υποτάχθηκα στην επιθυμία να κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους με αυτή την ταινία», είπε.

*Ο 44χρονος Ίθαν Χωκ του «Ασπροδόντη» και του «Κύκλου των χαμένων ποιητών» είχε δηλώσει λάτρης της Ελλάδας όταν γύρισε εδώ στην Καρδαμύλη της Μεσσηνίας το «Πριν τα Μεσάνυχτα» με την Ζιλί Ντελπί.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture