Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Κόπα Αμέρικα: "Βασίλισσα" ξανά η Χιλή-Μοιραίος ο Μέσι

Κόπα Αμέρικα: "Βασίλισσα" ξανά...

Η Χιλή επικράτησε στα πέναλτι-όπως και πέρσι- της Αργεντινής

Η Χιλή ήταν η μεγάλη νικήτρια του επετειακού Κόπα Αμέρικα, καθώς επικράτησε σε έναν τελικό… de ja vu της Αργεντινής στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Μέσι έχασε το πρώτο πέναλτι για την «αλμπισελέστε».

Όπως πριν ένα χρόνο στο Σαντιάγο, έτσι και φέτος στο Νιου Τζέρσεϊ, η Χιλή κατέκτησε το Copa América επικρατώντας της Αργεντινής στην διαδικασία των πέναλτι.

Δεν υπήρχε σκορ στο 90άλεπτο και στην παράταση, με τους Χιλιανούς να επικρατούν με 4-2 στα πέναλτι, αν και στο πρώτο ο Σέρχιο Ρομέρο απέκρουσε την εκτέλεση του Αρτούρο Βιδάλ.

Αμέσως μετά αστόχησε ο μεγάλος αρχηγός της Αργεντινής, ο Λιονέλ Μέσι, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ, ενώ ο Λούκας Μπίγλια ήταν ο δεύτερος Αργεντινός που δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως αυτόν τον σταμάτησε ο Κλαούντιο Μπράβο.

Δεύτερη κατάκτηση του Copa América για την Χιλή στην ιστορία της (Copa América Centenario φέτος το επετειακό για τα 100 χρόνια), παραμένει στις 14 η Αργεντινή, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο τελευταία φορά το 1993 και παραμένει από τότε χωρίς τρόπαιο (σε όλες τις διοργανώσεις), δηλαδή 23 χρόνια.

Μάλιστα, η Αργεντινή έχει 3 σερί χαμένους μεγάλους τελικούς τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς είχε χάσει και σε αυτόν του Μουντιάλ 2014 από την Γερμανία. Με γκολ του Γκέτσε στην παράταση τότε (1-0), δηλαδή τρεις τελικοί χωρίς καν να σκοράρει η Αργεντινή και μάλιστα με 120 λεπτά αγώνα και στις 3 περιπτώσεις!

Στον αποψινό τελικό από το πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες έπαιζαν με 10 παίκτες, λόγω αποβολών των Μαρσέλο Ντίας και Μάρκος Ρόχο, ενώ ο προπονητής της Αργεντινής, Χεράρδο "Τάτα" Μαρτίνο χάνει 3ο σερί τελικό στην διοργάνωση.

Είχε χάσει αυτόν του 2011 από την Ουρουγουάη ως προπονητής της Παραγουάης και έχει χάσει ως προπονητής της Αργεντινής δύο τελικούς από την Χιλή τα τελευταία δύο καλοκαίρια.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Φούνες Μόρι, Ρόχο, Μπίγλια, Μαστσεράνο, Μπανέγα (111' Λαμέλα), Μέσι, Ντι Μαρία (57' Κρανεβίτερ), Ιγκουαΐν (70' Αγκουέρο).

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μποσεζούρ, Μαρσέλο Ντίας, Βιδάλ, Αράνγκις, Φουενσαλίδα (80' Πουτς), Αλέξις Σάντσες (103' Φρανσίσκο Σίλβα), Εντουάρντο Βάργκας (109' Νικολάς Καστίγιο).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόπα Αμέρικα: Στον τελικό με ...διακοπή η Χιλή

Κόπα Αμέρικα: Με ηγέτη τον Μέσι η Αργεντινή στον τελικό

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports