Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: Αφιερωμένες στο Γιώργο Σιμιγιάτο οι αποψινές εκδηλώσεις του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών

Πάτρα: Αφιερωμένες στο Γιώργο Σιμιγιάτο ...

Απονομή επαίνων το μεσημέρι και εθελοντική αιμοδοσία το βράδυ

Αφιερωμένες στη μνήμη του Πρωτεργάτη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αχαϊας Γιώργου Σιμιγιάτου είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνει "ο Αιμοδότης" για τη φετινή ημέρα Εθελοντή αιμοδότη. Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:

- Δευτέρα 13/6/2016 και ώρα 12:00 μ.μ. : Απονομή Επαίνων 7ου και 1ου ΕΠΑΛ Πάτρας

-Δευτέρα 13/6/2016 και ώρα 17:00 μ.μ. : Εθελοντική Αιμοδοσία στα γραφεία του Συλλόγου μας Βότση 51 & Κανακάρη, αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Σιμιγιάτου.

Η Δευτέρα της 13ης Ιουνίου 2016 είναι αφιερωμένη από το Σύλλογό μας, τόσο στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, όσο και στη μνήμη του Αείμνηστου Προέδρου του Συλλόγου μας, Γεώργιου Σιμιγιάτου που έφυγε από κοντά μας αιφνίδια, στις 11 Ιουνίου 2014, μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλα τα μέλη και τους φίλους του Σ.Ε.Α. Ν. Αχαΐας «Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ» .

Ο Σύλλογος Εθελοντών αιμοδοτών Ν. Αχαΐας "Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ" άρχισε να δραστηριοποιείται στο χώρο της Πάτρας και στην ευρύτερη περιοχή από το 1979, ξεκινώντας από την Τσιμεντοβιομηχανία του εργοστασίου "ΤΙΤΑΝ" και με μια ομάδα Πατρινών προχώρησε στην σύνταξη του καταστατικού του.

Πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας και ιδρυτής του Συλλόγου υπήρξε ο Γιώργος Σιμιγιάτος.

Το 1979 ο τότε Υπουργός Υγείας κ. Δοξιάδης κατάργησε δια νόμου τις τράπεζες αίματος και έφερε στο προσκήνιο την εθελοντική αιμοδοσία.

Στις αρχές του 1980 ο Σύλλογός μας ξεκίνησε έναν τιτάνιο αγώνα για εξεύρεση αίματος προκειμένου να στηρίξει την πιο αδικημένη τότε ομάδα ανθρώπων, αυτών με Μεσογειακή Αναιμία.

Στα τέλη του 1980 γίνεται η αναγνώριση της προσφοράς αίματος του Συλλόγου από το Υπουργείο και τον τότε Υφυπουργό Υγείας κ. Τσουκαντά.

Αυτή η χρονιά ήταν πραγματικά ορόσημο για την εθελοντική αιμοδοσία στην πόλη της Πάτρας, αφού ο Σύλλογος καταφέρνει να φέρει στον τότε σταθμό Αιμοδοσίας του Αγ. Ανδρέα την κάρτα του εθελοντή αιμοδότη που δινόταν μόνο στην Αθήνα.

Στις 17 Ιανουαρίου 1982 εγκαινιάζεται η μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Καραμανδανείoυ Noσoκoμείoυ. Η στήριξη του Συλλόγου εθελοντών Αιμοδοτών είναι μεγάλη τόσο προς τον σταθμό αιμοδοσίας όσο και στους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία.

Το Φεβρουάριo του 1982 η τότε Υφυπoυρyός Υγείας κ. Μαρία Κυπριωτάκη - Περάκη, κατόπιν επίσκεψης του Συλλόγου στο Υπουργείο δεσμεύεται να φροντίσει ώστε να σταλεί στην Πάτρα κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας στις 26 Μαΐου 1982 εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στο Σύλλογο και συγχαίρει αυτόν για την μεγάλη του κοινωνική προσφορά. Από τον Αύγουστο του 1983 ζητάμε μέσω του Τύπου να γίνεται μάθημα αιμοδοσίας στα σχολεία.

Το 1984 ο Σ.Ε.Α. γίνεται μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης F.Ι.Ο.D.S. και έκτοτε ξεκινά η μόνιμα ανοδική πορεία του Συλλόγου.

Το 1986 πραγματοποιείται η πρώτη Aμφικτυονία Συλλόγων Eθελoντών Αιμοδοτών στο ξενοδοχείο "ΑΣΤΗΡ" με την συμμετοχή 7 συλλόγων και στον ίδιο χώρο γίνεται η παγκόσμια έκθεση αφίσας.

Το 1987 πραγματοποιείται στην πόλη του Βόλου το ιδρυτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών με τη συμμετοχή εννέα συλλόγων.

Το 1994 ο Πρόεδρος του "ΑΙΜΟΔΟΤΗ" Γιώργος Σιμιγιάτος και τότε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) καταφέρνει να εντάξει και την ΠΟΣΕΑ στον Παγκόσμιο Αιμοδοτικό Οργανισμό της F.Ι.Ο.D.S.

Το 1995 ο Πρόεδρος του "AΙΜΟΔΟΤΗ" προσκαλείται από τον Πατριάρχη Βαρθολομαio και παρευρίσκεται στο Παρίσι με αφορμή-τον εορτασμό για τα 100 χρόνια του Αγ. Στεφάνου των Παρισίων. Την ίδια χρονιά - το 1995- ο Σύλλογος διεκδικεί μέσω του Προέδρου του Γιώργου Σιμιγιάτoυ να πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο Συνέδριο της F.Ι.Ο.D.S. στην πόλη της Πάτρας.

Το 1997 μετά από προσπάθειες δύο ετών "Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ" καταφέρνει τελικά και πραγματοποιεί τις εργασίες του παγκόσμιου Συνεδρίου της F.Ι.Ο.D.S. στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο PORTO RlO.

Το 1999 η ιστορία κάνει τον νοητό της κύκλο και μέσα σε δύο μόλις χρόνια επαναδιοργανώνεται στην Πάτρα το παγκόσμιο Συνέδριο της F.Ι.Ο.D.S., στον ίδιο χώρο, όπως το προηγούμενο, με τη συμμετοχή όλων των πρoαναφερθέντων κρατών. Ταυτόχρονα, διεξάγεται και η 13η Aμφικτυονία Συλλόγων Eθελovτών Αιμοδοτών.

Το 2003 με αφορμή την οργάνωση και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, συγκροτείται Ειδική Επιτροπή Aιμοδοσίας, Πάτρα για άλλη μια φορά δίνει ηχηρό παρών και σε αυτό το σημαντικό γεγονός συμμετέχοντας στην επιτροπή με αντιπρόσωπο τον Πρόεδρο του "ΑΙΜΟΔΟΤΗ" Γιώργο Σιμιγιάτο.

Ένα ελάχιστο δείγμα των διακρίσεων με τις οποίες έχει τιμηθεί ο «ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ», χάρη στον Γιώργο Σιμιγιάτο, στην τριακονταπενταετή πορεία του, είναι οι διακρίσεις από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, από την Πανελλήνια Ομοσπovδία Μεσογειακής Αναιμίας, καθώς και από πολλούς άλλους φορείς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being