Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Πολύεδρο έως τις 18 Μαΐου - Ξεχωρίζει το αφιέρωμα στον Λευτέρη Βογιατζή

Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Πολύ...

Με αφορμή τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατό του

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Πολύεδρο της Πάτρας στην οδό Κανακάρη 147 πλησίον της Γεροκωστοπούλου, έως και τις 18 Μαΐου 2016.

Κατ’ αρχάς συνεχίζεται η έκθεση αγιογραφίας έως και το Σάββατο 14 Μαΐου.

Συμμετέχουν οι: Δεληγιώργη Χριστίνα, Μισίου Ιωάννα, Μούρτος Παναγιώτης, Παπατριανταφυλλόπουλος Κώστας, Τζελάτης Αθανάσιος. Στο πλαίσιο της ενδιαφέρουσας έκθεσης γίνεται και ένα μικρό αφιέρωμα στον ζωγράφο - αγιογράφο Βασίλειο Μπρούσαλη (1922-2000).

Την Παρασκευή  13/5/2016, στις  20.30 θα γίνει συνάντηση με τον ποιητή και κοινωνιολόγο Νίκο Φωτόπουλο, με αφορμή την έκδοση της συλλογής ποιημάτων του “Τεφροδόχος”.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το φιλμ μικρού μήκους: «Το κύμα μιας νύχτας ακυβέρνητης» του σκηνοθέτη Κώστα Χαραλάμπους, βασισμένο στην ποιητική συλλογή «Τεφροδόχος».

Για αυτό το Σάββατο  14/5,  10.30-12.30 π.μ., έχει προγραμματιστεί στο Πολύεδρο της Όλγας Νικολοπούλου και του Κωστή Καπέλα, εκπαιδευτική δράση για παιδιά: Μάιος των λουλουδιών και το απόγευμα, 7 – 9 μ.μ. θα γίνει το κλείσιμο της έκθεσης αγιογραφίας.

Την προσεχή Δευτέρα & Τρίτη  16 και 17/5, θα πραγματοποιηθεί  αφιέρωμα στον σπουδαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη Λευτέρη Βογιατζή με αφορμή τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατό του.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας από τις παραστάσεις της νέας ΣΚΗΝΗΣ. Φωτογραφίες: Σοφία Φραγκούλη, Κώστας Ορδόλης – επιμέλεια έκθεσης Νίνα Κασσιανού. Έκθεση καταλόγων της  νέας ΣΚΗΝΗΣ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Μαΐου.

Δευτέρα 16 Μαΐου, 8μ.μ.  - Θα προβληθούν οι ταινίες: «Τελευταία φορά στη σκηνή» του Ηλία Γιαννακάκη (2011)  13’, «Με δύναμη από την Κηφισιά» της Κατερίνας Ευαγγελάκου                    (1995) 20’, «Ο δάσκαλος και ο μαθητής στο θέατρο» της Κατερίνας  Ευαγγελάκου.

Θα μιλήσουν:   Δημήτρης  Ήμελλος, ηθοποιός: «Το θέατρο της πρόβας» και Λυδία Κονιόρδου, ηθοποιός.

Τρίτη 17 Μαΐου, 8μ.μ. - Στρογγυλό τραπέζι

Συμμετέχουν οι:

Κατερίνα Αρβανίτη, Επίκ. Καθ., Τμ. Θεατρ.  Σπουδών, Πανεπ.  Πατρών - Η αρχαία ελληνική τραγωδία στη «νέα ΣΚΗΝΗ» του Λευτέρη Βογιατζή.

Κωνσταντίνος Κυριακός, Αν. Καθ., Τμ. Θεατρ. Σπουδών, Παν.Πατρών - «Ο Λευτέρης Βογιατζής και ο κινηματογραφικός φακός».

Λίνα Ρόζη, Επίκ. Καθ., Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπ. Πατρών - «Το σύγχρονο νεοελληνικό έργο στη  «νέα ΣΚΗΝΗ»  του Λ. Βογιατζή».

Συντονίζει ο Δημήτρης Τσατσούλης, Καθ. του Τμ. Θεατρ. Σπουδών.

Θα προβληθούν οι ταινίες: «Οι πρόβες του Λευτέρη Βογιατζή»(θεωρείο) των Δηώ Καγκελάρη και Μάνθου Σαντοριναίου, «Από τη Σάρα Κέιν στη Λούλα Αναγνωστάκη»  Γιώργου Σκεύα.

Τετάρτη  18/5, 20.30 μ.μ  - Ο συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός στο Πολύεδρο, στον κύκλο εκδηλώσεων  “Η μικρή φόρμα στον πεζό λόγο”.

Θα παρουσιαστεί ο συγγραφέας και το βιβλίο του «Επείγουσα ανάγκη ελέου», εκδόσεις  Εστία.

Θα μιλήσουν οι: Κωστής Δανόπουλος, φιλόλογος & διδάσκων στο ΕΑΠ, Κατερίνα Κωστίου, καθ. στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπ. Πατρών.

Χαιρετισμό θα απευθύνει  Παναγιώτης Παπαγιαβής, ιατρός & πρόεδρος του Γορτυνιακού  Συνδέσμου Πατρών.

*Ενημέρωση:  Θανάσης Βαλτινός – το τέλος της αφήγησης, Πανεπιστήμιο Πατρών – τμήμα Φιλολογίας, στο Συνεδριακό κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, αίθουσα Ι4, την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Μαΐου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture