Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα - Συνεχίζεται η έκθεση "Πάθη" του εικαστικού δημιουργού Παναγιώτη Καρώνη

Πάτρα - Συνεχίζεται η έκθεση "Πάθη&...

Θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου 2016

Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση του Παναγιώτη Καρώνη που είναι εμπνευσμένη από τα «Πάθη» Θεού και ανθρώπου, στον χώρο της αίθουσας τέχνης Παλίσσανδρος, στην οδό Ερμού 8 και Αγίου Ανδρέου.

Πρόκειται για την 5η ατομική έκθεση του Πατρινού με καταγωγή από την Αρκαδία, εικαστικού δημιουργού και εικονογράφου Παναγιώτη Καρώνη.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 22 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου 2016. Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα θεματική ζωγραφική έκθεση με γενικό τίτλο «Πάθη».

Περιλαμβάνει «20 + 1 σχέδια» του ζωγράφου, σύμφωνα με τη γραπτή διατύπωση που ο ίδιος έδωσε στην εργασία του. «20 + 1» σχέδια καμωμένα με μελάνι, με το οποίο ο Καρώνης πειραματίστηκε με τις ιδιότητες και τις μεταμορφώσεις του υγρού υλικού του. Το μελάνι, πολύ κοντά στη διάχυση των ανθρωπίνων υγρών, προσδίδει στα μεγάλα ιδίως σχέδιά του την αόριστη κι ωστόσο ωμή γραμμή ενός επώδυνου ρεαλισμού.

Τα «Πάθη» εκκινούν από αυτά του Κυρίου Ιησού Χριστού και αναπαράγουν τη Σταύρωση, σε ποικίλες αισθητικές και βιωματικές εντυπώσεις. Σώμα και Σταυρός μονοπωλούν τη ζωγραφική στοργή, διευρύνοντας με τις συμπλεγματικές τους περιπέτειες, τη θεματική του επονείδιστου μαρτυρίου. Ο νέος άνδρας, πρωτίστως, λυγά κάτω από το βάρος ενός δυσβάσταχτου άχθους, για την άρση του οποίου μια προαιώνια τραγική Άτις φαίνεται να τον τιμωρεί.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Δευτέρα –Τετάρτη και Σάββατο από τις 10:30 έως τις 15:00 και κάθε Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή, πρωί από τις 13:00 έως τις 14:00 και απόγευμα από τις 19:00 έως τις 21:00.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture