Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το υποψήφιο για Όσκαρ και βραβευμένο στη Βενετία "Anomalisa" θα προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Το υποψήφιο για Όσκαρ και βραβευμένο στη...

Στις 18 Απριλίου 2016 - Θα είναι το τελευταίο φιλμ της φετινής σαιζόν

Με άλλη ταινία τελικά θα ολοκληρωθεί ο 2ος κύκλος προβολών της φετινής περιόδου της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας και όχι με την «Μικρή μας αδελφή» του Χιοροκάζου Κόρε-έντα όπως αρχικώς είχε προγραμματιστεί.

Όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας,  Ελένη Δάσιου, τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, το τελευταίο φιλμ της σαιζόν 2015-2016, για τη Λέσχη, θα είναι τελικά το ιδιαίτερο και εξαιρετικά πρωτότυπο φιλμ «Anomalisa», το οποίο δημιουργήθηκε με την τεχνική του stop-motion animation, σε σενάριο του Τσάρλι Κάουφμαν («Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς», «Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού», «Adaptation «, «Συνεκδοχή, Νέα Υόρκη»), ο οποίος και σκηνοθετεί μαζί με τον Ντιουκ Τζόνσον.

Η ταινία «Anomalisa» διάρκειας 90 λεπτών που διένειμε στις ελληνικές αίθουσες πριν περίπου δύο μήνες η εταιρεία Odeon (στην Πάτρα δεν έχει παιχθεί) τιμήθηκε στο 72ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας με το Μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής ενώ κατάφερε να φτάσει έως και την υποψηφιότητα της καλύτερης ταινίας animation, στα φετινά βραβεία Όσκαρ. Όπως έγραψε το περιοδικό «Αθηνόραμα», πρόκειται για μία πικρή, μελαγχολική ενδοσκόπηση της ανθρώπινης αδυναμίας για επικοινωνία και το πρώτο «ακατάλληλο για ανηλίκους» animation που κέρδισε Οσκαρική υποψηφιότητα.

Ένας συγγραφέας εγχειριδίων αυτοβοήθειας και επαγγελματικής επιτυχίας ταξιδεύει ως το Σινσινάτι για μια διάλεξή του. Εσωστρεφής και καταθλιπτικός, θα γνωρίσει στο ξενοδοχείο του μια θαυμάστριά του, η οποία θα τον γοητεύσει και θα καταφέρει να αντιστρέψει την αρνητική στάση του απέναντι στη ζωή.

Όπως έγραψε το «Αθηνόραμα», βασισμένος σε ένα δικό του θεατρικό έργο, ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναρίου Τσάρλι Κάουφμαν που είχε να κάνει ταινία εδώ και σχεδόν 7 χρόνια (εξαφανισμένος σχεδόν μετά την εμπορική αποτυχία του σκηνοθετικού ντεμπούτου του «Η Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης» (2008), επέστρεψε με ένα αντισυμβατικό, ενήλικο animation. Οι τρεις πρωταγωνιστές της «ηχητικής» παράστασης, Ντέιβιντ Θιούλις, Τζένιφερ Τζέισον Λι και Τομ Νούναν, δίνουν και πάλι φωνή στην ιστορία αυτή τη φορά στην κινηματογραφική απόδοση της. Πιστός στο εγκεφαλικό, ιδιοφυές όσο και «λοξό» χιούμορ του, ο Κάουφμαν φωτίζει την καθημερινότητά μας από μια ασυνήθιστη γωνία, φέρνοντας στην επιφάνεια ενοχλητικές ιδέες και επώδυνα απωθημένα, σύμφωνα με το Αθηνόραμα.

Όπως πάντα θα γίνουν 3 προβολές, στις 18.00, στις 20.15 και στις 22.30, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, τη Δευτέρα 18/4.

Όσο για απόψε 11/4, όπως ήδη γνωρίζετε η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας προβάλλει το «Taxi» του Τζαφάρ Παναχί (Χρυσή Άρκτος του περσινού Φεστιβάλ Βερολίνου).

*Εκ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το thebest.gr.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture