Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: Κατάμεστη η Ποικίλη Στοά για τη "Joanna" και το Λυχνομαντείο - Δείτε ΦΩΤΟ

Πάτρα: Κατάμεστη η Ποικίλη Στοά για τη &...

Με επιτυχία το διήμερο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου «38 μοίρες και 14 λεπτά».

Κατάμεστη για δύο μέρες η «Ποικίλη Στοά» την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο «38 μοίρες και 14 λεπτά».

Κινηματογραφική η πρώτη βραδιά, είχε πρωταγωνίστρια την «Joanna», την ταινία μικρού μήκους του Παναγιώτη Φαφούτη που προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα.

Η ανατροπή και η διαφορετική ματιά του Φαφούτη στον αστικό μύθο της Γιαννούλας της Κουλουρούς, έδωσαν αφορμές για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον σκηνοθέτη. Μαζί με την «Joanna» προβλήθηκε και η μικρού μήκους ταινία του Βασίλη Κοσμόπουλου «Ο φωτογράφος των Τρικάλων».

Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων είχε αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς η μουσειολόγος και στέλεχος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Γεωργία Μανωλοπούλου διηγήθηκε τις προσπάθειες που συντονίζει η Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα» για τη δημιουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου Πατρών και την ανάδειξη πολιτιστικών διαδρομών που συνδέουν τα μνημεία της πόλης με τα διαχρονικά σημάδια της πολιτιστικής ιστορίας της.

Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι άκουσαν μάλιστα για πρώτη φορά τη μαγική ιστορία του λυχνομαντείου της Πάτρας που λειτούργησε κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής περιόδου και αποκαλύφθηκε μετά από ανασκαφές στην οδό Μπουμπουλίνας.

Και οι δύο βραδιές έκλεισαν με μουσικές που διάλεξαν ο Μίμης Πλέσσας και Τίμων Καρδάμας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View