Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Απόλλων Carna: Πήγαν ...σχολείο οι Αργυρόπουλος και Βεργίνης

Απόλλων Carna: Πήγαν ...σχολείο οι Αργυρ...

Πιο συγκεκριμένα στο 12ο Λύκειο Πατρών

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους παίκτες του Απόλλωνα Carna Νίκο Αργυρόπουλο και Δημήτρη Βεργίνη είχαν οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του 12ου Λυκείου Πατρών, στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.

Στην κατάμεστη αίθουσα συνεντεύξεων του σταδίου οι δύο παίκτες του Απόλλωνα Carna μαζί με την αθλήτρια του στίβου, Δέσποινα Μουρτά  συμμετείχαν σε μια εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τον ιστορικό σύλλογο της Πάτρας, το μπάσκετ και την πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν, καθώς επίσης και τον χαρακτήρα που διαμορφώνουν τα μικρά παιδιά μέσα από τον αθλητισμό. Οι δύο μελανόλευκοι απάντησαν σε καίριες ερωτήσεις των μαθητών ενώ αναφέρθηκαν και στον τρόπο ζωής ενός επαγγελματία παίκτη, στη διατροφή του, στην ψυχολογία καθώς επίσης και στην σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ προπονητή και παίκτη.

Οι αθλητές του Απόλλωνα εντυπωσιάστηκαν από τις ολοκληρωμένες σκέψεις και ερωτήσεις των μαθητών και μεταξύ των απαντήσεων που έδωσαν ήταν ότι «ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής τον οποίο κατακτάς όταν τον αγαπάς και δουλεύεις συστηματικά. Ο αθλητισμός και το μπάσκετ μπορεί να προσφέρει τα πάντα σε ένα παιδί, να σκέφτεται θετικά να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στις δυνάμεις του, να ξεπερνά τα όρια του, να  συνεργάζεται, να αγωνίζεται, να ανατρέπει. Κυρίως όμως να διαπλάσει χαρακτήρα και να βρει τους τρόπους για να πετύχει στην ζωή σαν άνθρωπος και σαν αθλητής. Όλα στη ζωή κερδίζονται μόνο μέσα από μεγάλη προσπάθεια».

Από την πλευρά της, η γεν. γραμματέας του Απόλλωνα, Ευαγγελία Νιαρου, που συνόδευσε τους παίκτες στην αθλητική εκδήλωση, έκανε μια ιστορική αναδρομή για το σύλλογο (από το 1926 έως σήμερα) αναφερόμενη παράλληλα στη συμπλήρωση των 90χρόνων πορείας του. Παράλληλα, μίλησε για τη δουλειά που γίνεται σε επίπεδο υποδομών του συλλόγου μέσα από έμπειρους προπονητές που εκτός από τις αθλητικές γνώσεις δίνουν  έμφαση και σε στοιχεία που βοηθούν στην ανάπτυξη όχι μόνο του σώματος αλλά και του πνεύματος και της ψυχής ενός μικρού αθλητή.

Η διευθύντρια και οι καθηγητές ευχαρίστησαν τους παίκτες του Απόλλωνα CARNA που έδωσαν το παρών στη συνάντηση και από την πλευρά τους οι παίκτες της πατρινής ομάδας μοίρασαν, μετά από απόφαση της διοίκησης, εισιτήρια στους μαθητές για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση του Σαββάτου με την Καβάλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑπόλλων Carna: Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα με την Καβάλα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports