Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός νίκησε και την Λαμποράλ

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός νίκησε και την Λαμποράλ

Ισοφάρισε τη διαφορά της ήττας του στον αγώνα της Βιτόρια και με ρεκόρ 6-1

Την έκτη και πλέον... επική νίκη του στους επτά αγώνες του στην Ευρωλίγκα, καθώς επιβλήθηκε με 59-52 της Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ, ισοφάρισε τη διαφορά της ήττας του στον αγώνα της Βιτόρια και με ρεκόρ 6-1 είναι το απόλυτο αφεντικό του Β΄ ομίλου και μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση, ενώ προκρίθηκε στο Top-16.

Το αποτέλεσμα φαντάζει φυσιολογικό με βάση την κλάση των δύο ομάδων, όμως για να έρθει οι παίκτες του πρωταθλητή Ελλάδας χρειάστηκε να δώσουν ό,τι είχαν και δεν είχαν σε σώμα και μυαλό και να επιτελέσουν έναν άθλο, αφού έπαιξαν χωρίς Πρίντεζη, ΛοτζέσκιΜιλουτίνοφ, στην αρχή του αγώνα είχε ένα προβληματάκι ο Παπαπέτρου και το τέλος του βρήκε τον Σπανούλη ξανά τραυματία!

Οι «ερυθρόλευκοι πολεμιστές», όπως αποκάλεσε τους συμπαίκτες του ο Στρόμπερι, όμως δεν έχασαν ούτε την ψυχραιμία, ούτε τη συγκέντρωσή τους και με την κορυφαία άμυνα που παίζουν σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα κατέβασαν μια ομάδα που σκοράρει σαν «πολυβόλο» 36 πόντους κάτω από το μέσο όρο της ανά αγώνα!

Ο Σπανούλης δεν πατούσε καλά κι αυτό φάνηκε, καθώς προερχόταν από προηγούμενο τραυματισμό, βοήθησε όμως τους συμπαίκτες του με τους 10 πόντους που σημείωσε και ήταν ο μοναδικός «διψήφιος», με τον «στρατηγό» Μάντζαρη να έχει 9 και τον Χάντερ να προσθέτει 8 και 10 ριμπάουντ.

Για τους Ισπανούς ο Μπουρούσης έπαιζε ουσιαστικά μόνος και ήταν εκείνος που κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι ως το τέλος, κάνοντας ένα εντυπωσιακό double double με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ. Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός δεν έχασε το προβάδισμα στο σκορ σε κανένα σημείο του αγώνα, αφού προηγήθηκε 9-0 και 12-1 κρατώντας την Λαμποράλ στους 6 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο!

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 12-6 στο 10΄, 36-22 στο 20΄ και περίπου τρία λεπτά πριν το 30΄ πέρασε με +16 (44-28). Η κούραση όμως λόγω του αναγκαστικά μικρού ροτέισον, τα φάουλ και η στατικότητα στην επίθεση επέτρεψαν στους Ισπανούς να μειώσουν ακόμη και στους 2 πόντους (49-47, 51-49), αλλά δύο τεράστια τρίποντα από Μάντζαρη και Αθηναίου έκαναν το 57-51 και... game is over για τους Βάσκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπάσκετ: Νίκησε Κόροιβο και... απουσίες ο Ολυμπιακός

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports