Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Αναμένεται η παραίτηση Αλαφούζου - Προτείνει αποχώρηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το πρωτάθλημα

Αναμένεται η παραίτηση Αλαφούζου - Προτε...

Σύμφωνα με πληροφορίες

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 η κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στη σκιά της δήλωσης Αλαφούζου το βράδυ του Σαββάτου όπου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί μετά τα απίστευτα επεισόδια που έγιναν στη Λεωφόρο και την οριστική αναβολή του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός που όπως όλα δείχνουν φέρνουν τσουνάμι εξελίξεων στην «πράσινη» ΠΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγη ώρα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την «πράσινη» ΠΑΕ.

Να τονίσουμε ότι ο κ. Αλαφούζος κατά το παρελθόν έχει επανειλημμένα ταχθεί κατά της βίας στα γήπεδα ζητώντας παραδειγματικές τιμωρίες για όσους τα κάνουν. Αν αυτό θα ισχύσει και τώρα στην περίπτωση των οπαδών της ομάδας του θα φανεί στο σημερινό έκτακτο ΔΣ όπου θα εκθέσει τις απόψεις του και θα ακούσει και τη γνώμη των μελών. Ουσιαστικά πάντως οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του δείχνουν ξεκάθαρα ότι ως ένα βαθμό τα επεισόδια είχαν αποδέκτη τον ίδιο κάτι που έδειξε να αντιλαμβάνεται με την ανακοίνωση που εξέδωσε.

Υπάρχουν βέβαια σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην ουσία των δηλώσεων του προέδρου του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με το πρώτο η ανακοίνωση έγινε εν βρασμώ και όσα είπε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μπορούν να ανατραπούν όταν ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα.

Από την άλλη δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν ότι η ανακοίνωση αυτή σκοπό έχει να λειτουργήσει ως μέτρο πίεσης απέναντι στα μέλη του ΔΣ, ώστε να έχει την απόλυτη στήριξή τους και να συνεχίσει πιο δυνατός στη διοίκηση του συλλόγου, παρά τις έντονες αντιρρήσεις των οπαδών. 

Φυσικά υπάρχει και η τρίτη εκδοχή που φέρει τον κ. Αλαφούζο να σκέφτεται την αποχώρησή του από την ομάδα εδώ και αρκετό καιρό και ουσιαστικά να έχει πάρει την απόφασή του μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ όταν μετά το 0-0 μπήκε στο γήπεδο για να περάσει και να πάει στα αποδυτήρια, με οπαδούς του Παναθηναϊκού να φεύγουν από το πέταλο της Θύρας 13 και να μπαίνουν στο χόρτο για να του μιλήσουν. Οι δυο πλευρές φάνηκε να έχουν έναν έντονο διάλογο, με τους οπαδούς προφανώς να διαμαρτύρονται για την κακή εικόνα της ομάδας. Μάλιστα, ακούστηκαν και συνθήματα που απαίτησαν από τον Αλαφούζο να φύγει από τον Παναθηναϊκό.

Η μόνη περίπτωση να άλλαζε γνώμη θα ήταν μια νίκη επί του Ολυμπιακού που θα τον έφερνε και πάλι σε θέση ισχύος, ώστε να συνεχίσει να ρίχνει ευθύνες για την διαφορά μεταξύ των δύο αιωνίων στα διαιτητικά λάθη και στο παρασκήνιο. Έτσι όμως όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και με πιθανή την εξοντωτική τιμωρία του Παναθηναϊκού για τα χθεσινά επεισόδια η αποχώρησή του είναι μονόδρομος.

Αυτή τη στιγμή ο κ. Αλαφούζος είναι πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, αλλά και πρόεδρος της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». Για να απεμπλακεί από τη δεύτερη θέση αρκεί να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές που αναμένεται να εγκρίνει για τις 18 Δεκεμβρίου η Γενική Συνέλευση του συλλόγου που θα διεξαχθεί στις 12 του μηνός.

Το πρόβλημα έγκειται στην ΠΑΕ: Έχοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών μέσω της  off shore κυπριακής εταιρίας, Sortivo International, ακόμη κι αν αποφασιστεί οριστικά η αποχώρησή του, θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο της εταιρείας, ενώ δεν διευκρίνισε αν θα αποχωρήσει εντελώς ή θα παραμείνει στο ΔΣ ως μέλος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports