Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

ΠΑΕ Παναχαϊκή: "Εμείς παραμείναμε νόμιμοι και ηθικοί"

ΠΑΕ Παναχαϊκή: "Εμείς παραμείναμε ν...

Τόνισε ο νέος "κοκκινόμαυρος" πρόεδρος Παναγιώτης Τσιριμπής

 

H ΠΑΕ Παναχαϊκή έδωσε συνέντευξη Τύπου, χθες το μεσημέρι στα γραφεία της, με σκοπό να διαλευκανθούν τα ζητήματα που απασχολούν τις τελευταίες ημέρες το φίλαθλο κοινό της Πάτρας και γενικότερα της Αχαΐας.

Κύρια θέματα της συνέντευξης δεν ήταν άλλα από την εγγυητική επιστολή και το «μπέρδεμα» με την Ε.Ε.Α., το γηπεδικό, την φυγή Κυβελίδη αλλά και τις οφειλές της ΠΑΕ προς ΙΚΑ, εφορία και τρίτους.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή Παναγιώτης Τσιριμπής τοποθετήθηκε πρώτος στη διαδικασία και είπε:

«Από την Πέμπτη που έγινε η οριστική αλλαγή έχουν ακουστεί πολλά. Το μόνο που είναι δεδομένο είναι ότι δεν είμαστε αφελείς. Είμαστε οι μοναδικοί στην Ελλάδα που έχουμε καταθέσει τρεις εγγυητικές επιστολές. Η διαφορά της δικής μας εγγυητικής επιστολής είναι ότι δεν είναι μια απλή βεβαίωση εγγυητικής.

Για την εγγυητική μας καταθέσαμε χρήματα. Να τονίσω την διαφορά της δικής μας εγγυητικής επιστολής, με την βεβαίωση εγγυητικής επιστολής που έχουν καταθέσει οι άλλες ομάδες. Για την εγγυητική μας καταθέσαμε χρήματα! Άλλες ομάδες απλά πήραν ένα χαρτί. Αξίζει να σημειωθεί πως είχαμε πάρει την βεβαίωση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όμως δεν το δέχθηκαν στην Ε.Ε.Α.

Την περασμένη βδομάδα θα μπορούσαμε να έχουμε σβήσει μια παράγραφο και να είχε περάσει η βεβαίωσή μας. Ωστόσο, εμείς παραμείναμε νόμιμοι και ηθικοί.

Αυτή τη βδομάδα, για να πάρουμε την εγγυητική από την τράπεζα Πειραιώς μας βοήθησαν ο κ. Κοντοθόδωρος και ο κ. Χρυσανθόπουλος, χωρίς την βοήθειά τους δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρναμε όσο νόμιμοι κι αν είμασταν. Καταθέσαμε εκ νέου τα χρήματα και την πήραμε. Ακόμα και ο πιο δύσπιστος μπορεί να το ελέγξει.

Για το μόνο που πρέπει να είναι σίγουροι οι φίλαθλοι είναι πως δεν θα κάνουμε ποτέ κάτι ανήθικο για να γλιτώσουμε μια αναποδιά. Σαν άνθρωπος, έχω μάθει να μιλάω λαϊκά και να λέω την αλήθεια. Δεν μπορώ να επιτρέψω σε κανέναν να αμφισβητήσει την φερεγγυότητά μας και τον χαρακτήρα μας. Γι αυτό και θα φέρουμε την Παναχαϊκή νόμιμα και ηθικά εκεί που της αξίζει.».

Στη συνέχεια ο κ. Τσιριμπής αναφέρθηκε στις οφειλές της ομάδας προς ΙΚΑ, εφορία και τρίτους. Δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η ΠΑΕ χρωστάει 500.000 ευρώ στο ΙΚΑ. Από τον Μάιο έχουμε πληρώσει ληξηπρόθεσμες οφειλές που φτάνουν τις 51.000 ευρώ. Και αυτά δεν είναι χρέη που δημιουργήθηκαν από εμάς.

Στην Εφορία χρωστάμε ένα ποσό κοντά στις 600.000 και ήδη έχουμε πληρώσει από τις 31 Ιουλίου που αναλάβαμε πάνω από 45.000 για δόσεις.

Για να καταλάβετε τα μεγέθη, συνολικά χρωστάμε πάνω από 1 εκατ. 170 χιλιάδες ευρώ σε ΙΚΑ και Εφορία!

Όλα αυτά ενώ από την μέρα που αναλάβαμε έχουμε πληρώσει 80.000 προκαταβολές παικτών, 13.000 στο ξενοδοχείο που έμεναν οι παίκτες μέχρι να βρουν σπίτια, 10.000 για ενοίκια, 6.000 για δελτία ποδοσφαιριστών, ενώ πληρώσαμε προηγούμενο υπόλοιπο 6.477 ευρώ προς την ΕΠΟ.

Παράλληλα, έχουμε δώσει άλλα 6.000 ευρώ στην Football League, 8.000 ευρώ για την προετοιμασία της ομάδας, 4.000 για τα έξοδα των νέων γραφείων μας, 1.240 ευρώ προς τον ΠΣΑΠ, 19,250 για την εγγυητική και άλλα 5.750 που είναι η παρακράτηση για την διαδικασία. 12.000 για τα έξοδα του συμβολαιογράφου για τη μεταβίβαση των μετοχών, 5.000 για τον ρουχισμό της ομάδας.

Όλα αυτά κάνουν ένα άθροισμα 252.000 ευρώ που έχουμε δώσει μέχρι ΣΗΜΕΡΑ. Χωρίς να μετράμε τις εγγυητικές σε άλλες τράπεζες, τα έξοδα για την Εγλυκάδα κ.α.

Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Σας ενημερώνουμε όλους για όλα. Και αυτό το κάνουμε επειδή κάποιοι μιλάνε για «σκιές». Οι μόνες σκιές που υπάρχουν είναι οι δικές μας που τις έχουμε βάλει πάνω από την ομάδα για να σώσουμε την Παναχαϊκή.

Αναλάβαμε γνωρίζοντας πως έχουμε να πληρώσουμε 90 και φτάσαμε μέχρι τώρα να έχουμε δώσει 300. Όμως δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν. Πληρώνουμε και προσπαθούμε να τα καταφέρουμε ΝΟΜΙΜΑ και ΗΘΙΚΑ. Γιατί δεν σκοπεύω να προσβάλλω ποτέ την ιστορία της ομάδας.

Η ομάδα δεν έχει τρέχοντες ουσιαστικές οφειλές. Άμεσα θα καλυφθεί και ο μισθός του τρέχοντος μήνα και όλα αυτά ενώ έχουμε πληρώσει τόσα που δεν υπολογίζαμε!»

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ομάδας αναφέρθηκε στο θέμα του Κυβελίδη που έλυσε το συμβόλαιό του σήμερα το πρωί. Είπε ο κ. Τσιριμπής:

«Σήμερα λύθηκε το συμβόλαιο συνεργασίας με τον Λεωνίδα Κυβελίδη. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής ήρθε στο ραντεβού με σκοπό να λύσουμε φιλικά τη συνεργασία μας, ωστόσο βρεθήκαμε εξαπίνης καθώς έστειλε προσφυγή με την δικαιολογία πως έτσι θα εξασφάλιζε την ελευθέρας του. Τέτοιες Παναχαϊκάρες δεν τις έχουμε ανάγκη. Παρόλ’ αυτά, ας είναι καλά.

Απορώ με την τακτική του Άρη τις τελευταίες μέρες να ενοχλεί συνεχώς τηλεφωνικά ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο και αγωνίζονται σε μεγαλύτερη κατηγορία από αυτόν.

Θα ήθελα, επίσης, να αναφέρω πως ο Στεργίδης το καλοκαίρι είχε πρόταση να φύγει με διπλάσια χρήματα και τα μισά χρήματα μπροστά αλλά επέλεξε να μείνει

Κλείνοντας, αισθάνομαι την ανάγκη να πω πόσο τυχερός αισθάνομαι που συνεργάζομαι με τον κ. Νικάκη και το επιτελείο του. Άπαντες στα γραφεία της ομάδας εργάζονται καθημερινά για να καλύψουν το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Τσιριμπής τοποθετήθηκε επί των θεμάτων ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ κ. Ανδρέας Νικάκης. Δήλωσε:

«Είχαμε πει πως θα κάναμε δημοσιογραφικά ραντεβού και η αρχή γίνεται από σήμερα. Γενικά είμαι ήπιων τόνων άνθρωπος, αλλά κατανοώ την αντίδραση του Προέδρου.

Ερχόμενος στην Πάτρα ήξερα τι επρόκειτο να αντιμετωπίσω, όμως δεν μπορούσα να φανταστώ ότι καθημερινά θα εμφανίζονται προβλήματα που κουβαλάει η ομάδα εδώ και δέκα χρόνια.

Δουλειά μου είναι να λύνω αυτά τα προβλήματα. Όμως είναι υποχρέωσή μου να δημιουργήσω και κάτι που θα μείνει. Γνωρίζω πως είναι αναγκαίο να δημιουργήσουμε πρότυπες ακαδημίες και πάνω σε αυτό αφιερώνω αρκετές ώρες την ημέρα. Σύντομα θα ανακοινώσουμε συνεργασίες με άλλες μεγάλες ακαδημίες γνωστών ομάδων του εξωτερικού.

Η Παναχαϊκή θα είναι η ηγέτιδα των ακαδημιών της περιοχής. Θα αγκαλιάσουμε όλο το νομό με σκοπό να μπορούμε να έχουμε τα καλύτερα ταλέντα στην ομάδα μας. Ήδη έχουμε κλείσει για τις ομάδες των ακαδημιών εργοφυσιολόγο, διατροφολόγο, μαθησιακό σύμβουλο και άλλους. Όλα αυτά θα είναι πρωτόγνωρα για ακαδημίες ομάδων της επαρχίας. Ήδη είμαστε σε συμφωνία ώστε τα αγωνιστικά τμήματα να ταξιδέψουν σε ποδοσφαιρικά τουρνουά του εξωτερικού.

Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε όχι μόνο καλούς αθλητές, αλλά και ανθρώπους ικανούς να στελεχώσουν στο μέλλον την πρώτη ομάδα».

Έπειτα ο κ. Νικάκης μίλησε για τα προβλήματα αλλά και τις σχέσεις της ΠΑΕ με φορείς και παράγοντες της πόλης.

«Λαμβάνω γνώση καθημερινά για πάρα πολλά από τα προβλήματα της τελευταίας δεκαετίας. Ασφαλώς και πρέπει να τα λύσουμε. Η κατάσταση που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια έχει τελειώσει. Καθημερινά εμφανίζονται και νέα προβλήματα όμως δεν ανησυχώ.

Σκοπός μου είναι, όταν φύγω, να αφήσω μια ομάδα που θα αποπνέει υγεία. Αυτοσκοπός μου δεν είναι η SuperLeague, το οποίο θα ήταν ευχής έργον, αλλά να δημιουργήσουμε τις βάσεις για αυτά που δεν υπάρχουν.

Μέχρι πριν λίγες μέρες δεν είχαμε γήπεδο ούτε για προπόνηση. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Ράπτη αλλά και τον κ. Τσαούσογλου, όχι μόνο γιατί συμφωνήσαμε μέσα σε λίγες μέρες αλλά γιατί αντιλήφθηκαν τον όραμά μας. Κάτι το οποίο έχει αντιληφθεί και η δημοτική Αρχή, με την οποία θα έχουμε περαιτέρω συνεργασία προς όφελος της πόλης. Γιατί η Παναχαϊκή είναι θεσμός για την Πάτρα».

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του είπε ο κ. Νικάκης για τα θέματα των γηπέδων:

«Τις επόμενες ημέρες θα μπουν μηχανήματα στο γήπεδο της Αγυιάς ώστε να είναι έτοιμο για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι. Σειρά θα πάρει το γήπεδο της Οβρυάς. Είμαι κοντά στο να βρω τον χώρο για να δημιουργήσουμε σοβαρές υποτυπώδεις εγκαταστάσεις για τις ακαδημίες.

Γενικά δεν μου αρέσει να λέω ιστορίες, αλλά αυτές τις μέρες μιλούσα πάλι με την Εγλυκάδα για συνεργασία. Πήγα με λευκό χαρτί εκεί, αλλά απάντηση δεν πήρα. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Όμως δεν λάβει ως τώρα κάποια απάντηση.

Ευχαριστώ το λαό της Πάτρας γιατί έχει καταλάβει την προσπάθεια που γίνεται και αυτό το βλέπω από την ζήτηση των εισιτηρίων διαρκείας. Όλοι καταλαβαίνουν την δουλειά που γίνεται στα γραφεία. Ενώ έχουμε δημιουργήσει σχέσεις με τους δημοσιογράφους που πλέον πατούν σε στέρεες βάσεις. Δεν έχουμε ανάγκη τα χρήματα του κόσμου, αυτό που έχουμε ανάγκη είναι η στήριξη και η πίστη του κόσμου.

Του χρόνου εγώ δεν θα είμαι εδώ. Αλλά θα φτιάξω μια οργανωμένη ποδοσφαιρική μηχανή που θα δουλεύει. Και πιστέψτε με θα δουλεύει καλά»

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από δημοσιογράφους που βρέθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ :

Με το γηπεδικό τι θα γίνει;

Α. Νικάκης: Αύριο ή μεθαύριο ξεκινούν οι εργασίες στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύουμε πως θα προλάβουμε το πρώτο εντός έδρας ματς. Η Αγυιά θα είναι έτοιμη μέχρι τότε.

Υπάρχει πιθανότητα να μην μας δώσουν πάλι άδεια;

Π. Τσιριμπής: Μιλάω ξεκάθαρα. Υπάρχει η φήμη πως είμαι μπροστινός του Κούγια. Θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι τα λένε αυτά. Εγώ ήρθα και αγάπησα την ομάδα και την πόλη. Όσοι λένε το αντίθετο μειώνουν την ομάδα. Εμείς πήραμε αναβολή, δεν μας έλεγαν όχι για την άδεια. Ας θυμηθεί ο κόσμος όμως ποιος είναι ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Α. και τι είχε πάει να κάνει το 2003. Εγώ δεν το βλέπω πονηρά, άλλοι όμως;

Γιατί άργησε η μεταβίβαση;

Τσιριμπής: Γιατί θέλαμε να καταθέσουμε τον φάκελο όπως πρέπει να είναι. Ρωτήστε πόσοι έχουν εγγυητική επιστολή. Όχι βεβαίωση. Οι βεβαιώσεις δεν λένε τίποτα. Ψάξτε το αυτό. Όπως και να έχει εμείς δεν θα κάνουμε ενστάσεις. Εμείς θα κερδίζουμε στο γήπεδο και αν το αξίζουμε θα ανέβουμε.

Όμως θα ήθελα η επιτροπή να δείξει τον ίδιο ζήλο και στην διαδικασία της αδειοδότησης. Τότε θα απαιτήσω να έχουν όλοι φάκελο σαν τον δικό μας.

Να ξέρετε πως θα φύγω από την Πάτρα όταν βαρεθώ να ακολουθώ την Παναχαϊκή σε ευρωπαϊκά ταξίδια!

Στη συμφωνία με Κούγια έγινε νύξη για το ποιος θα αναλάβει τις οφειλές;

Αν λέγαμε πως ΙΚΑ, Εφορία και οφειλές σε τρίτους είναι πάνω από 1 εκάτ. 800 χιλιάδες ο κόσμος θα γέλαγε. Ευχόμαστε βέβαια να μην εμφανιστούν κι άλλα χρέη. Εκτός από την Ερασιτεχνική κανείς άλλος δεν δέχθηκε να μειωθούν τα χρέη. Δεν μας χαρίζεται κανείς και τίποτα. Μας έλεγαν ή πληρώνετε ή σας ρίχνουμε. Θα τα μάθετε όλα στην πορεία όμως.

Είχε πει ο Κούγιας ότι δεν υπήρχαν άλλα χρέη προς ΙΚΑ και Εφορία και πως τα χρέη σε τρίτους ήταν στο όνομά του. Τι έχετε να πείτε;

Τσιριμπής: Ο Λουμπαρδέας και ο Τάνταρος έχουν κάνει εκχωρήσεις με Κούγια για να πάρουν χρήματα που θα παίρναμε εμείς από την Football League. Πλέον εμείς δεν θα πάρουμε λεφτά από την Football League λόγω χρεών Κούγια.

Από εκεί που κατάγομαι ο λόγος μετράει περισσότερο από τα γραπτά. Με συγχωρείτε που επιστρέφω στο θέμα του Κυβελίδη, αλλά με ενόχλησε ο τρόπος που έφυγε. Όπως και να ‘χει, όποιος δεν θέλει μπορεί να πάει αλλού. Εμεις θα ανέβουμε γιατί έχουμε την καλύτερη ομάδα και τους καλύτερους παίκτες. Το μόνο που ζητάμε είναι η στήριξη του κόσμου.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω δύο άτομα. Πρώτον, τον κ. Νικολόπουλο που είναι διευθυντής στην τράπεζα Πειραιώς. Ήταν ο μόνος που βοήθησε, οι άλλες τράπεζες δεν ενδιαφέρθηκαν. Και δεύτερον, τον κ. Γερόλυμο, με τον οποίο δεν έχουμε καλές σχέσεις όμως εκτιμώ το έργο του και όσα κάνει καθημερινά για την ομάδα. Αυτή όμως είναι οι απόδειξη πως όλοι μας εργαζόμαστε καθημερινά με κοινό σκοπό το καλό της Παναχαϊκής.

Γι αυτό καλό θα ήταν να μην μπαίνουμε σε διαδικασίες κουτσομπολιού. Αφήστε τις σκιές και τους μπροστινούς. Αν ήθελαν να με αγοράσουν θα ήμουν στη Λάρισα, όχι εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΑΕ Παναχαϊκή: "Καθαρά γραφειοκρατικά ζητήματα"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports