Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Χρήστος Χρηστοδούλου: Ο κορυφαίος διαιτητής του Ευρωμπάσκετ είναι Πατρινός

Χρήστος Χρηστοδούλου: Ο κορυφαίος διαιτη...
Μάτσας Ηλίας

Παρών σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια της εφετινής διοργάνωσης

Στα 49 του χρόνια ο Πατρινός Χρήστος Χριστοδούλου θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής. Από το 2000 είναι διεθνής ενώ σε επαγγελματικό επίπεδο σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο έμπειρος διαιτητής είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Kάτι που επιβεβαίωσε και στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Ο Πατρινός διαιτητής σφύριξε όλα τα παιχνίδια του δεύτερου ομίλου(ένα κάθε αγωνιστική) και από ένα παιχνίδι σε κάθε φάση νοκ-άουτ. Του ανατέθηκαν τα σημαντικότερα παιχνίδια του τουρνουά, παιχνίδια ιδιαίτερης δυσκολίας, όπως ο ημιτελικός-και κλασσικό ντέρμπι της Ευρώπης- ανάμεσα στην Γαλλία την Ισπανία. Δεν διαιτήτευσε μόνο τον τελικό και αυτό λόγω κλήρωσης, ενώ ήταν ο πρώτος διαιτητής του μικρού τελικού ανάμεσα στη Γαλλία και την Σερβία.

Η παρουσία του έμπειρου διαιτητή ήταν εξαιρετική, ειδικά στον ημιτελικό έδωσε ρεσιτάλ σωστών αποφάσεων, παίρνοντας μάλιστα πάνω του και την κρίσιμη τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού. Δεν έλειψαν ωστόσο και τα παράπονα του προπονητή της Σερβίας-και νυν του Παναθηναϊκού-Σάσα Τζόρτζεβιτς, τον οποίο και θα συναντήσει σύντομα ο Χρήστος Χρηστοδούλου, στα παιχνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι,  ο Χρήστος Χριστοδούλου βρίσκεται στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, καθώς έχει επιλεγεί από την παγκόσμια Ομοσπονδία για να "σφυρίξει" στο Διηπειρωτικό Κύπελλο ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης και την Βραζιλιάνικη Μπαουρού, εκπρόσωπο της FIBA Liga de las Americas.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρήστος Χριστοδούλου: Ο πατρινός κορυφαίος διεθνής διαιτητής μπάσκετ μιλά στο thebest.gr - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports