Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Χρήστος Χριστοδούλου: Ο πατρινός κορυφαίος διεθνής διαιτητής μπάσκετ μιλά στο thebest.gr - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Χρήστος Χριστοδούλου: Ο πατρινός κορυφαί...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Για το ελληνικό μπάσκετ αλλά και τα προσόντα ενός αδέκαστου διαιτητή

Στα 49 του χρόνια ο Πατρινός Χρήστος Χριστοδούλου θεωρείται ο κορυφαίος έλληνας διαιτητής. Από το 2000 είναι διεθνής ενώ σε επαγγελματικό επίπεδο σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο γνωστός διαιτητής βρέθηκε χθες Δευτέρα στην Πάτρα -καθώς οι υποχρεώσεις του τον αναγκάζουν να ταξιδεύει διαρκώς σε εσωτερικό και εξωτερικό- για έναν χαλαρό καφέ με τη σύζυγό του στην μαρίνα της Πάτρας. Το thebest.gr μίλησε μαζί του και εστίασε τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε εκείνο των φιλάθλων - οπαδών και των εξελίξεων στο ελληνικό μπάσκετ.

Δείτε και ακούστε τον πατρινό κορυφαίο διαιτητή στη συνέντευξη που παραχώρησε στο thebest.gr

Αδέκαστος κι αυτό τον έχει ανταμείψει! Ο Χρήστος Χριστοδούλου έχει κάνει όλα όσα θα ήθελε να έχει κάνει στην καριέρα του ένας διαιτητής. Κι όμως συνεχίζει. Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αναλαμβάνει κρίσιμους αγώνες όπου τα λάθη δεν συγχωρούνται. Και επιλέγεται και γι αυτό. Οχι τυχαία!

Η μεγάλη πρόκληση και απόλυτος στόχος για τον ίδιο είναι πλέον η Ολυμπιάδα του 2016 στο Ρίο. Αν τελικά επιλεγεί να διαιτητεύσει παιχνίδια στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ και στην Βραζιλία, θα έχει επιτύχει ένα δύσκολο επίτευγμα, αφού θα έχει «σφυρίξει» σε τρεις Ολυμπιάδες!

Αυτό που αξίζει να προσέξει κανείς στον Χρήστο Χριστοδούλου είναι ότι ξεκίνησε την ενασχολησή του με τον αθλητισμό όχι στο μπάσκετ αλλά.. στο ποδόσφαιρο! Πιο συγκεκριμένα έπαιξε για λίγο ποδόσφαιρο στα παιδικά τμήματα της Παναχαϊκής και στη συνέχεια με το Λιμνοχώρι μέχρι την Α' Κατηγορία της ΕΠΣΑ.

Είδε γρήγορα ότι στο ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να κάνει μεγάλη καριέρα και μετά από προτροπή του παλιού διαιτητή Νώντα Παναγόπουλου ακολούθησε τον δρόμο της διαιτησίας.

Μάλιστα έχει παίξει μπάσκετ και στον Απόλλωνα, στο παιδικό πρωτάθλημα, στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Ολυμπιάδα και έκλεισε την καριέρα του ως παίκτης στα 24 του χρόνια στην Αστραπή Ψαροφαϊου.

Το 1991 ασχολήθηκε με την διαιτησία και οι εξελιξιμότητά του ήταν ραγδαία. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια από τα Τοπικά πρωταθλήματα αξιολογείται και μεταπηδά στις Εθνικές Κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα το 1993 επιλέχτηκε να διευθύνει για πρώτη φορά στην Γ' Εθνική και 4 χρόνια αργότερα, το 1997 συμπεριλήφηκε στην λίστα των διαιτητών της Α1 Εθνικής. Στα 34 του χρόνια και το 2000 έγινε διεθνής.

Από τότε μέχρι σήμερα σφυρίζει ανελλειπώς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ-Η έως την Ευρωλίγκα. Αξίζει να αναφέρουμε πως συνήθως είναι αυτός που επιλέγεται από την ΚΕΔ/ΕΟΚ για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στα ντέρμπι των «αιωνίων» Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports