Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Κατάμεστο το Ρωμαϊκό Ωδείο για την «Αντιγόνη»- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Κατάμεστο το Ρωμαϊκό Ωδείο για τη...

Sold out η παράσταση

Συγκλόνισε τους θεατές η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή με την εντυπωσιακή σκηνοθετική ματιά από τον Θέμη Μουμουλίδη.

Η αέναη διαμάχη μεταξύ αρσενικού και θηλυκού, ύπαρξης και θνητότητας, γραπτού και άγραφου δικαίου αλλά κυρίως του παλιού με το νέο αναδύονται μέσα από την τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη», μία παράσταση βυθισμένη σε ένα ποιητικό, εικαστικό σύμπαν με τη σύγχρονη μουσική του Σταύρου Γασπαράτου να δίνει τον τόνο.

Στη σημερινή Ελλάδα, που βλέπει τις τύχες της να περνάνε μέσα από τις συμπληγάδες αντικρουόμενων, αλαζονικών εξουσιών, το τραγικό σχόλιο γίνεται όλο και πιο επίκαιρο.

Η σύγκρουση της Αντιγόνης, που διεκδικεί να βιώνει την ύπαρξή της μέσα από το προσωπικό της σύστημα αξιών, και του Κρέοντα, που αυτοανακηρύσσεται υπερασπιστής της πατρίδας και της ηθικής, παίρνει διαστάσεις συμβολικές στην πλέον πολιτική τραγωδία της αρχαιοελληνικής γραμματείας. Την ίδια στιγμή τα λόγια του Χορού αποδεικνύονται σοφά.

Ένα βαθύτατα πολιτικό κείμενο η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή ήταν και είναι ένας βαθύς στοχασμός πάνω στην ατομική ευθύνη ,την εξουσία και τη διαχρονική αλαζονεία της, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές στο κατάμεστο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών. Η παράσταση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς η πολύ καλή και προσεγμένη μετάφραση της Παναγιώτας Πανταζή, σε συνδυσμό με τη σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη επιχειρώντας μια νέα σύγχρονη σκηνική ανάγνωση, τη σύγχρονη μουσική εκδοχή του Σταύρου Γασπαράτου και το σύνολο των εκλεκτών ηθοποιών που συμμετέχουν, συνέθεσαν ένα θεατρικό εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον εξελίχθηκε η τραγωδία του Σοφοκλή, η ανάγκη του ανθρώπου να υπηρετήσει τα πιστεύω του κόντρα στη δύναμη των αλαζονικών και σκληρών εξουσιών.

Συγκλονιστικές οι ερμηνείες του Νικήτα Τσακίρογλου και της Ιωάννας Παππά, πολύ καλός  και συγκινητικός ο Σταύρος Ζαλμάς και ο πατρινός Γιώργος Παπαπαύλου αλλά και όλοι οι ηθοποιοί, κέρδισαν επάξια το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού στο τέλος της παράστασης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture