Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Mπάσκετ: Αδιόρθωτη η Εθνική Εφήβων!

Mπάσκετ: Αδιόρθωτη η Εθνική Εφήβων!

Ηττήθηκε και από την Βοσνία με 60-59

Αδιόρθωτη η Εθνική Εφήβων ηττήθηκε και από την Βοσνία με 60-59 με τον ίδιο τρόπο που έχασε και από την Λιθουανία. Ενώ είχε τον έλεγχο της συνάντησης στο μεγαλύτερο διάστημα τα λάθη στην επίθεση και το… μπλακ άουτ στα τελευταία λεπτά της κόστισαν την νίκη.

Το φάουλ που έγινε στον Διονύση Σκουλίδα στην προσπάθεια του για τρίποντο σχεδόν με την εκπνοή του αγώνα και δεν δόθηκε από τους διαιτητές, δεν αποτελεί δικαιολογία για την ήττα της ελληνικής ομάδας που έκανε τα ίδια λάθη με την χθεσινή (24/7) αναμέτρηση κόντρα στην Λιθουανία.

Έτσι η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στην δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 που φιλοξενείται στον Βόλο, ως τρίτη στον όμιλο της Δ’ και χωρίς να μεταφέρει την νίκη επί της Κροατίας που έμεινε εκτός δωδεκάδας.

Η Εθνική Εφήβων άρχισε τον αγώνα με ενέργεια στην άμυνα και καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση και με τέσσερις βολές του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου ξέφυγε με 13-5 με 1’ και 14’’ να απομένουν για το τέλος της πρώτης περιόδου. Στην συνέχεια, όμως, χαλάρωσε στην άμυνα και η Βοσνία με σερί 14-0 με δύο τρίποντα του Ντόρντε Άλεξιτς προσπέρασε με 19-13 7’ και 19’’ πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Η ελληνική ομάδα ξεπέρασε το… σοκ του 14-0, επιστρέφοντας σταδιακά στην καλή άμυνα και με τις επιθετικές λύσεις που έδωσε ο προερχόμενος από τον πάγκο Βασίλης Χρηστίδης, ο οποίος πέτυχε 12 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με σερί 8-0, η Εθνική Εφήβων ανέκτησε το προβάδισμα (21-19) με 4’ και 7’’ να απομένουν για το τέλος του πρώτου μέρους και με τρίποντο του Διονύση Σκουλίδη, το πρώτο της ελληνικής ομάδας στην αναμέτρηση, ξέφυγε με 32-28 32’’ πριν την ανάπαυλα.

Η Εθνική Εφήβων μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και με σερί 10-0 με δύο τρίποντα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ξέφυγε με διαφορά 12 πόντων (42-30) 6’ και 17’’ πριν την λήξη της τρίτης περιόδου. Η ελληνική ομάδα με πρωταγωνιστές τους Χαραλαμπόπουλο, Σκουλίδα και Παπαγιάννη είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του δεκαλέπτου και προηγήθηκε με 11 (51-40) με 1’ και 20’’ να απομένουν για την λήξη της τρίτης περιόδου.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ωστόσο, η Βοσνία εκμεταλλεύτηκε την χαλάρωση της ελληνικής άμυνας και αντεπιτέθηκε. Με σερί 12-0 με πρωταγωνιστές τους Αμάρ Γκέγκιτς, Φαχρουντίν Μάνγκαφιτς, η Βοσνία προσπέρασε με 52-51 στο 33’. Η Εθνική Εφήβων ανέκτησε γρήγορα το προβάδισμα (53-52, 6’ και 42’’ πριν την λήξη της αναμέτρησης) και με τέσσερις πόντους του Σκουλίδα προηγήθηκε με 59-57, με 3’ και 39’’ να απομένουν για το τέλος της συνάντησης. Ο Άτις με τρίποντο έβαλε μπροστά στο σκορ την Βοσνία (60-59) 3’ και 5’’ πριν την λήξη του αγώνα και το τρίποντο αυτό αποδείχθηκε το νικητήριο για την ομάδα του! Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι στον χρόνο που απέμενε για την λήξη με τον Σκουλίδα να αστοχεί σε τρίποντο με την εκπνοή, ενώ στην προσπάθεια του έγινε φάουλ που δεν δόθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 13-8, 32-30, 51-42, 59-60.

ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 9, Ντουζίδης, Μιλεντίγεβιτς, Φλιώνης 2, Μιχαλούτσος, Μουράτος, Σκουλίδας 11 1(10 ριμπ.), Χρηστίδης 16 (5 ριμπ.), Δίπλαρος, Παπαγιάννης 6 (12 ριμπ.), Χαραλαμπόπουλος 15 (8 ριμπ.).

ΒΟΣΝΙΑ (Τρμπιτς): Άλεξιτς 9, Ντούρμο, Άτιτς10 (8 ριμπ.), Γκέγκιτς 15, Τζέντοβιτς5 (10 ριμπ.), Μάνγκαφιτς 12, Μέμιτς 9, Πενάβα, Χάτζιτς, Πίριτς.

Ο νέος όμιλος της Εθνικής Εφήβων, από τον οποίο προκρίνονται στην επόμενη φάση, των «οκτώ», οι τέσσερις πρώτοι, και η βαθμολογία του:

1. Τουρκία 4 

2. Λιθουανία 4 

3. Ιταλία 3 

4. Βοσνία 3 

5. Ελλάδα 2 

6. Ρωσία 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έσπερος ΑΟΠΑ: Ο Δίπλαρος στην Εθνική Εφήβων

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports