Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Tα παραμύθια της Νερομάνας» από το Πολύεδρο στις 17-19 Ιουλίου σε Κρήνη και Κεφαλόβρυσο

«Tα παραμύθια της Νερομάνας» από το Πολύ...

Γίνονται για 6η συνεχόμενη χρονιά

Αρχίζουν την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 στις 6 το απόγευμα «τα παραμύθια της Νερομάνας» με τη διοργανωτική σφραγίδα του Πολύεδρου και θα συνεχιστούν το Σάββατο 18 και τη Κυριακή 19 Ιουλίου.

Για 6η συνεχόμενη χρονιά παραμυθάδες, συγγραφείς, ηθοποιοί, μουσικοί, γιαγιάδες και παππούδες αφηγούνται παραμύθια και διηγούνται ιστορίες σε παιδιά και μεγάλους στη ρεματιά της Νερομάνας, σε ξωκλήσια, αγρούς, γραφικά μονοπάτια, γειτονιές, πλατείες και τόπους ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και ιστορίας.

Οι συμμετέχοντες θα θυμηθούν ιστορίες από τα παλιά, θα περιγράψουν βιωματικές εμπειρίες τους, θα αφηγηθούν παραμύθια του λαού μας που μας έχουν μεταφερθεί μέσα από τη προφορική συλλογική μνήμη, θα διαβάσουν και θα ζωντανέψουν αγαπημένα παραμύθια, θρύλους και ιστορίες. Μέσα σε ένα παραμυθένιο φυσικό σκηνικό, θα ταξιδέψουν σε τόπους και εποχές, θα ξετυλίξουν το κουβάρι της μνήμης, της μαγείας, της αγάπης, της χαράς, της φαντασίας και του ονείρου.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τη λαϊκή μας παράδοση τη διαχρονικότητα των παραδοσιακών παραμυθιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και τον κόσμο, θα έρθουν σε  επαφή με τη φύση και την ιστορία της περιοχής. Θα συμμετέχουν επίσης σε διαδραστικά, δημιουργικά παιχνίδια, θα ανοίξουν μπαούλα με κοστούμια, βαλίτσες με καπέλα που θα τα δοκιμάσουν ή θα τα φορέσουν και κουτιά με μουσικά όργανα. Όλα αυτά θα τα χρησιμοποιήσουν στο ταξίδι τους στο κόσμο των παραμυθιών δίνοντας ατμόσφαιρα, ήχο και ρυθμό στις δράσεις.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν οι αφηγητές Δενδρινού Άννα, Θεοδωροπούλου Κονδυλία, Καρκάνη Γεωργία, Παπανικολοπούλου Χριστίνα, οι μουσικοί  Ανδρεαδάκης Κυριάκος, Γρηγορόπουλος Βασίλης, Γιώργος Νιάχος, Βασίλης Πολίτης και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κάππας.

Στις δράσεις που προηγούνται των αφηγήσεων και στα εργαστήρια, συμμετέχουν και βοηθούν τα παιδιά, οι εμψυχωτές: Αδαμοπούλου Βαΐτα, Καπέλλα Λητώ-Ηλιάννα, Κοροβέση Άρτεμις, Ζαχαρούλα Ξυπολιά, Νικολίτσα Ξυπολιά και Μπανάκας Νικόλαος.

Τα έργα που θα δημιουργήσουν τα παιδιά στα εργαστήρια και στις εκπαιδευτικές δράσεις θα παρουσιαστούν σε έκθεση μαζί με τα έργα που έφτιαξαν τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «δράσεις στο κήπο του Πολυέδρου».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 18.00 το απόγευμα έναρξη στη Κρήνη στην αυλή παραδοσιακού σπιτιού του χωριού.

•           δημιουργική εικαστική δράση

•           αφηγήσεις από τα παιδιά.

Σάββατο 18 Ιουλίου 18.00 το απόγευμα στη ρεματιά της Νερομάνας.

•           θα φτιάξουμε και θα ταξιδέψουμε τα «καραβάκια των παραμυθιών» στο ρέμα της Νερομάνας

•           μουσικο-κινητική δράση και αφήγηση με την Παπανικολοπούλου Χριστίνα

•           αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών από την Άννα Δενδρινού και τη Γεωργία Καρκάνη και  από τους παρευρισκόμενους που θέλουν να συμμετέχουν

•           κέρασμα  που προσφέρουν οι κάτοικοι της Κρήνης με προϊόντα δικά τους

•           μουσική και τραγούδι με τους  Ανδρεαδάκη Κυριάκο (ακορντεόν, φυσαρμόνικα), Γρηγορόπουλο Βασίλη (φυσαρμόνικα, τραγούδι), Γιώργο Νιάχο (τραγούδι), Βασίλη Πολίτη (κιθάρα).

Κυριακή 19 Ιουλίου 11 το πρωί στο Κεφαλόβρυσο

•           διαδραστικό παιχνίδι με τη Ζαχαρούλα και τη Νικολίτσα  Ξυπολιά

•           αφήγηση από τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Κάππα

•           μουσική δράση αυτοσχεδιασμού με μουσικά όργανα που θα φτιάξουν τα παιδιά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture