Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας στο ευρωκοινοβούλιο: "Δεν έχω σχέδιο εξόδου από το ευρώ"- Πυρετός διαβουλεύσεων για "οριστικό" eurogroup την Παρασκευή- Αμετάβλητος ο ELA- ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας στο ευρωκοινοβούλιο: "Δεν έ...

Ζητάμε την υποστήριξή σας να αλλάξουμε την Ελλάδα, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός

19.18:Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου είπε ότι η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που αναβλήθηκε το πρωί θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα. Το Eurogroup θα στείλει σε ΕΚΤ και Κομισιόν το ελληνικό αίτημα για βοήθεια από τον ESM

19.03: Η ΕΚΤ διατηρεί αμετάβλητο το όριο του ELA όπως μεταδίδει το Bloomberg

17.42: Επιστρέφει στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας. Πληροφορίες αναφέρουν οτι πιθανότατα αύριο θα έχει κατ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

16.57: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Κομισιόν η Σύνοδος Κορυφής θα γίνει το πρωί της Κυριακής μεταξύ των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης. Η Σύνοδος των «28» θα γίνει μόνο εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία.Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Εuro Working Group.

16.15: Εντονες διεργασίες και παρασκήνιο προκειμένου να προλάβει ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος να οριστικοποιήσει τις προτάσεις και να συζητηθούν στο πλαίσιο του eurogroup την Παρασκευή και όχι το Σάββατο, ώστε να υπάρξει καταληκτική συμφωνία και να "αποδυναμωθεί" η συζήτηση στην κρισιμότατη Σύνοδο της Κυριακής βρίσκονται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Οι πληροφορίες που τα τελευταία λεπτά πληθαίνουν θέλουν την ελληνικη πλευρά να προσπαθεί να βρεθεί λύση και συμφωνία μέχρι την Παρασκευή το αργότερο μέχρι το Σάββατο.

14.29: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου στην οποία μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας στην δευτευρολογία του, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ο δανεισμός είναι μια μορφή αλληλεγγύης, εμείς όμως θέλουμε βιώσιμο πρόγραμμα ακριβώς για να είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε τα δανεικά που πήραμε. Για αυτό και ζητάμε απομείωση, για να μην είμαστε υποχρεωμένοι διαρκώς σε νέα δάνεια.

Ζητάμε την υποστήριξή σας να αλλάξουμε την Ελλάδα. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η συζήτηση δεν αφορά αποκλειστικά μια χώρα. Αφορά το μέλλον του κοινού μας οικοδομήματος, της Ευρωζώνης και της Ευρώπης.

Συγκρούονται δύο στρατηγικές. Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές, μια κρίσιμη εθνική στιγμή έχουμε τη δυνατότητα να ενώνουμε δυνάμεις. Βρεθήκαμε σε ένα τραπέζι και συμφωνήσαμε σε πλαίσιο.

Αναφέρθηκαν πολλοί στην αρχαία ελληνική τραγωδία. Σέβομαι απόλυτα τους νόμους της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Αλλά μιας και αναφερθήκατε στην αρχαία τραγωδία:

Ο Σοφοκλής μας έμαθε ότι υπάρχουν στιγμές που υπέρτατος νόμος από τους νόμους των ανθρώπων είναι το δίκαιο των ανθρώπων και νομίζω ότι είναι μια τέτοια στιγμή.»

Τσίπρας προς Γερμανό Βέμπερ: κορυφαία στιγμή Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης το κούρεμα των Γερμανικών δανείων το 1953

14.26:Τουσκ: Είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας.

 

14.23: Γιούνκερ: Ανήκουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αληθεύει το ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν κεκλεισμένων των θυρών. Αλλά είχαν τελείως διαφορετική εξέλιξη από ό,τι στο παρελθόν.

Εγώ πρότεινα και κατάφερα και επέβαλα οι πλοιοκτήτες να πληρώσουν φόρους. Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι δεν ενδιαφέρθηκα για τους μικροσυνταξιούχους.

Δεν προτάθηκαν μειώσεις που θα έθιγαν μικροσυνταξιούχους και μειώσεις μισθών. Για αυτό θα πρέπει να περιγράφει κανείς τα πράγματα όπως συνέβησαν κεκλεισμένων των θυρών.

 

14.21: Γιούνκερ: Ανήκουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αληθεύει το ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν κεκλεισμένων των θυρών. Αλλά είχαν τελείως διαφορετική εξέλιξη από ό,τι στο παρελθόν.

 

14.18: Ο Σοφοκλής στην Αντιγόνη μας έμαθε ότι υπάρχουν στιγμές, όπου υπέρτατος νόμος, είναι το Δίκαιο των ανθρώπων και νομίζω ότι αυτή είναι μια στιγμή.

Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας

 

14.17: Τσίπρας: Αυτούς τους 5 μήνες περισσότερο διαπραγματευόμαστε παρά κυβερνάμε. Παρ' όλα αυτά κάνουμε πράγματα. Ανοίξαμε την λίστα Λαγκάρντ.

14.15: Τσίπρας: Η ισχυρότερη στιγμή αλληλεγγύης ήταν το 1953 όταν η διαγράφηκε το 60% του χρέους της Γερμανίας

 

14.12: Τσίπρας: Δεν έχει σχέδιο να βγάλω την  Ελλάδα από το ευρώ. Αν είχα στόχο να βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ, δεν θα έκανα αμέσως μετά τις δηλώσεις που έκανα για μια συμφωνία δίκαιη.

14.11: Τσίπρα: Έχουμε δεσμευτεί να πιάσουμε τους στόχους της Ευρωζώνης - Θέλουμε να επιλέξουμε εμείς το μείγμα της πολιτικής.

Αλλιώς δεν θα έπρεπε να γίνονταν εκλογές, θα έπρεπε να διορίζονταν τεχνοκράτες.

 

14.09: Τσίπρας: Η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει προτάσεις. Την προηγούμενη Δευτέρα καταθέσαμε ένα κείμενο προτάσεων που έγινε αποδεκτό ως βάση συζήτησης.

14.08: Τσίπρας: Εάν η διαπραγμάτευση διεξάγονταν ανάμεσα σε μας και την Κομισιόν θα είχαμε βρει λύση

 

14.05: Τσίπρας: Η συζήτηση έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό, όχι σε κλειστές πόρτες, η συζήτηση που γίνεται εδώ αφορά την Ευρώπη

 

14.02: Ζητάμε το Δίκαιο, τόνισε στην παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Μανόλης Γλέζος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους ευρωβουλευτές, που σηκώθηκαν όρθιοι για να τιμήσουν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

 

13.59: Μανώλης Γλέζος: Ματαιοπονούν όσοι θέλουν να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας την χαρίζουμε.

 

13.26: Δεν επιβεβαιώθηκαν - μέχρι στιγμής - τα περί νέας συνάντησης των πολιτικών αρχηγών.

 

12.51: Δ. Παπαδάκης (ΚΚΕ): Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα λαϊκή επίθεση και την αντιπαλεύει. Δεν υπάρχει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση ούτε λύση.

Μόνος δρόμος αυτός της οργάνωσης, της πάλης με το κεφάλαιο, για να βρεθεί ο λαός στην εξουσία ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει

12.46: Ιγκλέσιας (Podemos):Την Ευρώπη καταστρέφει ο ολοκληρωτισμός των κεφαλαίων, η αλαζονεία της γερμανικής κυβέρνησης.

Να υπερασπιζόμαστε τους Έλληνες και την κυβέρνησή τους είναι να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια της Ευρώπης.

12.42: Εύα Καϊλή (ΠΑΣΟΚ) προς τον Έλληνα πρωθυπουργό: Αλέξη, εδώ μέσα έχουμε φίλους.

Η εντολή είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη από μέσα. Κλείστε τους λογαριασμούς με το παρελθόν. Η Ευρώπη έμπρακτα αλλάζει. Η Ελλάδα είναι δημοκρατία, αλλά είναι και Ευρώπη.

 

12.32: Παπαδημούλης προς Βέμπερ: Σταματήστε να παίζετε με σπίρτα σε αποθήκη καυσίμων. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Έλληνες.

Θέλουμε την Ελλάδα αξιοσέβαστο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης

H ΕΕ χωρίς την Ελλάδα θα ήταν σαν παιδί χωρίς πιστοποιητικό γεννήσεως

Η ευρωζώνη να αποφύγει τον ακρωτηριασμό - Να κάνουν όλοι ότι χρειάζεται

12.18: Πιθανή είναι μια νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών απόψε στην Αθήνα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Mega.

 

12.15: Λεπέν: Ευρώ και λιτότητα είναι σιαμαία αδέλφια. Αν δεν βγείτε από το ευρώ δεν θα ξεφύγετε από τη λιτότητα. «Σιδερένιος ζουρλομανδύας» για τους λαούς του νότου.

Αυτή την κρίση δεν θα μπορέσετε να τη σταματήσετε. Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε με τρόπο συμπεφωνημένο την Ευρωζώνη.

Το ευρώ δεν είναι κάτι το μη αναστρέψιμο. Δεν είναι για πάντα.

Η ΕΚΤ προσπάθησε να προκαλέσει ασφυξία στις τράπεζες. Αλλά η οργή του ελληνικού λαού ήταν τέτοια που όλες οι μηχανορραφίες σαρώθηκαν. Ποιος λαός θα ήθελε να ζήσει για 5 χρόνια αυτά που έζησε ο ελληνικός λαός;

Διαφωνούμε σε πολλά, αλλά χαρήκαμε για το δημοψήφισμα. Είναι η επιστροφή της πολιτικής με την ευγενή έννοια. Οι τεχνοκράτες έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε ακόμα και την ανατροπή της κυβέρνησής σας. Η Ευρωζώνη προσπάθησε να σταματήσει την έκδοση της έκθεσης του ΔΝΤ.

12.10: Νάιτζελ Φάρατζ: Από την επίθεση Βέμπερ σε Τσίπρα φαίνεται ο διχασμός Βορρά και Νότου. Είστε θαρραλέος που διοργανώσατε δημοψήφισμα.

Αν σας κάνουμε περισσότερες παραχωρήσεις, θα πρέπει να κάνουμε παραχωρήσεις και σε άλλα κράτη- μέλη της Ε.Ε.

(Περί εξόδου από την Ευρωζώνη): Θα είναι δύσκολα τους πρώτους μήνες, αλλά με υποτιμημένο νόμισμα θα μπορέσετε να ανακάμψετε.

12.06: Γκάμπι Τσίμερ (πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς): Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Πρέπει να βρεθεί μια λύση που θα είναι δίκαιη και για τους έλληνες και τους υπόλοιπους ευρωπαίους.

Δείτε το βίντεο:

12.01: Γκι Φέρχοφστατ επικεφαλής των Φιλελευθέρων (ALDE): Προχωράμε υπνοβατώντας προς Grexit. Τους τελευταίους μήνες τρέχουμε. Και τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες. Αν θέλουμε να το αποφύγουμε πρέπει να υποβάλετε ένα αξιόπιστο πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Να κάνετε έναν νομικό χάρτη με σαφές χρονοδιάγραμμα, όχι απλές προθέσεις. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις. Έρχομαι και στην Αθήνα να το συζητήσω, μαζί σας προσωπικά. Να τελειώσει το πελατειακό σύστημα, να μην εφαρμόζετε εσείς πελατειακά συστήματα.

Ορίστηκαν τις τελευταίες μέρες 13 διευθυντές εκπαίδευσης, 12 από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πέφτετε στην ίδια παγίδα που είχε πέσει το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να μειώσετε τον δημόσιο τομέα, ξέρω ότι είναι δύσκολο για τους αριστερούς, αλλά πρέπει να γίνει. Πρέπει να ανοίξετε τις αγορές. Θεσπίστε νομοθεσία για να ανοίξουν τουλάχιστον 10 επαγγέλματα.

Προτείνετε να πάψουν τα προνόμια στις χώρες σας, των εφοπλιστών, της εκκλησίας. Τα προνόμια των νησιών και των κομμάτων, μην τα ξεχνάτε. Και το κόμμα σας παίρνει τέτοια χρήματα.

Βάλτε τα όλα αυτά σε ένα πακέτο τις επόμενες ημέρες, είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύση.

Ποτέ δεν υπήρξε στην Ελλάδα πρωθυπουργός που να έχει τόσο ισχυρή εντολή όσο εσείς. Είστε σε μοναδική θέση στην Ελλάδα.

Πρέπει να προχωρήσουμε σε απομείωση του χρέους, αλλά τα πράγματα με τη σειρά τους: υποβάλλετε πακέτο μεταρρυθμίσεων. Πώς θέλετε να σας θυμούνται; Ως εκλογικό ατύχημα που φτώχυνε τον λαό της χώρας του, ή επαναστάτης μεταρρυθμιστής όπως ο Τρικούπης και ο (Ελευθέριος) Βενιζέλος;Πραγματικός ηγέτης και όχι ψευδοπροφήτης.

 

11.54: Η Ελλάδα διεκδικεί μια συμφωνία που θα δίνει σήμα οριστικής διεξόδου από την κρίση, που θα δίνει την εντύπωση ότι στο τέλος του τούνελ υπάρχει φως. Αυτό τόνισε μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να υπάρξει ένας έντιμος και γόνιμος συμβιβασμός προκειμένου να αποφευχθεί μία ρήξη που θα ανατρέψει την παράδοση της Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε η χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα πειραματικό εργαστήρι λιτότητας, αλλά το πείραμα δεν πέτυχε.

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για όσα συνέβησαν αυτούς τους πέντε μήνες, οφείλουμε όμως όλοι με ειλικρίνεια να συνειδητοποιήσουμε ότι η βασική ευθύνη για τα αδιέξοδα αφορά τα πέντε χρόνια προγραμμάτων που δεν οδήγησαν στην έξοδο από την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν ισχυρίζεται πως για όλα τα δεινά της πατρίδας ευθύνονται οι κακοί ξένοι. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας γιατί για πάρα πολλά χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις ενίσχυσαν τη διαπλοκή, άφησαν ανεξέλεγκτη τη φοροδιαφυγή, δημιούργησαν ένα πελατειακό κράτος.

«Καμιά από τις υποτιθέμενες μεταρρυθμίσεις των προγραμμάτων δεν βελτίωσε το φοροελεγκτικό μηχανισμό, καμιά υποτιθέμενη μεταρρύθμιση δεν τα έβαλε με το πολιτικό κατεστημένο τους ολιγάρχες και τις τράπεζες», συμπλήρωσε και υποστήριξε ότι οι ελληνικές προτάσεις «επικεντρώνονται σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχουν στόχο να αλλάξουν την Ελλάδα».

Αναφορικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να ενισχύσει τις προσπάθειές της «για την επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο ελληνικό πρόβλημα χωρίς την αέναη και αδιέξοδη λιτότητα που εγκλωβίζει την κοινωνία σε μια διαρκή και βαθιά κατάθλιψη».

Δείτε το βίντεο με τον ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού:

11.43: Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Τζιάνι Μπιντέλα: Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει. Δεν θα δεχθούμε ποτέ ένα Grexit.

 

11:40 Σκληρή επίθεση του Μάνφρεντ Βέμπερ Βέμπερ (πρόεδρος του ΕΛΚ)προς τον Αλέξη Τσίπρα: Καταστρέφετε την εμπιστοσύνη προς την Ευρώπη κ. Τσίπρα.

Οι ακραίοι της Ευρώπης σας συγχαίρουν και σας χειροκροτούν. Και φοβάμαι ότι συναγελάζεστε με λάθος φίλους. Πώς μπορείτε να εξηγήσετε για παράδειγμα στους Βούλγαρους ότι δεν δέχεστε άλλες περικοπές όταν σε 5 κράτη μέλη ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος;

Καταθέσατε καταστροφικό προϋπολογισμό, δεν μπορείτε να προσφέρετε την ελπίδα.

Οι αντιδράσεις των ευρωβουλευτών στην ομιλία Βέμπερ ήταν έντονες αποδοκιμάζοντας τη στάση του.

 

11.33: «Οι προτάσεις μας επικεντρώνονται σε μεταρρυθμίσεις με σκοπό να αλλάξουν την Ελλάδα,μεταρρυθμίσεις που τα Μνημόνια δεν ήθελαν να γίνουν. Τώρα καλούμαστε να βρούμε έναν γόνιμο & έντιμο συμβιβασμό προκειμένου να αποφύγουμε μια ιστορική ρήξη που θα ανατρέψει τη παράδοση E.E

Και είμαι βέβαιος ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε και θα αναλάβουμε την ιστορική μας ευθύνη.»

Με αυτά τα λόγια ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε την ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο, σκιαγραφώντας τον δρόμο που θα ακολουθήσει στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

 

 

11.30: Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους ευρωβουλευτές.

11.28: Τσίπρας: Δεν θα συγκρουστούμε με την Ευρώπη αλλά με τα κατεστημένα στη χώρα μας

 

11.27: Kαμιά μεταρρύθμιση δεν τα έβαλε με το "τρίγωνο της διαπλοκής" στη χώρα μας

 

11.26: Τσίπρας: Δεν είμαι από τους πολιτικούς που ισχυρίζονται ότι για όλα τα δεινά της πατρίδας μου φταίνε οι κακοί ξένοι. Οι κυβερνήσεις της χώρας δημιούργησαν κράτος πελατειακό, ενίσχυσαν τη διαφθορά, άφησαν ανεξέλεγκτη τη φοροδιαφυγή του μεγάλου πλούτου.

Σύμφωνα με έρευνα της Crédit Suisse, το 10% των ελλήνων διαχειρίζεται το 56% του εθνικού πλούτου.

11.24: Τσίπρας: Ένα πρόγραμμα δεν αρκεί να είναι ορθό, πρέπει να βρίσκει και κοινωνική συναίνεση προκειμένου να εφαρμοστεί.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση των υποχρεώσεών της και την αναδιάρθρωση του χρέους της δεν έχουν στόχο να επιβαρύνουν τον Ευρωπαίο φορολογούμενο. Τα χρήματα που δόθηκαν δεν πήγαν ποτέ στον ελληνικό λαό.

 

 

11.23: Τσίπρας: Η κυβέρνησή μου ανέλαβε πριν 5 μήνες, όμως τα προγράμματα διάσωσης είναι σε ισχύ εδώ και 5 περίπου χρόνια. Αναλαμβάνω την ευθύνη για όσα συνέβησαν αυτούς τους 5 μήνες.

Τα αδιέξοδα όμως δεν αφορούν τους 5 μήνες, αλλά τα 5 χρόνια που δεν οδήγησαν σε έξοδο από την κρίση. Ανεξάρτητα από την κρίση του καθενός για το ορθόν ή λάθος των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών, είναι γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έκανε σκληρή προσπάθεια προσαρμογής, που έχει εξαντλήσει τις αντοχές του. Σέβομαι απόλυτα και τις προσπάθειες άλλων λαών να ανταπεξέλθουν. Αλλά πουθενά αυτά τα προγράμματα δεν ήταν τόσο σκληρά και τόσο μεγάλης διάρκειας. Η πατρίδα μου έχει μετατραπεί σε πειραματικό εργαστήρι λιτότητας. Αλλά το πείραμα πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν πέτυχε.

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ανεξάρτητα από τις εκτιμήσεις μας, αισθάνεται πως δεν έχει άλλη επιλογή από το να προσπαθήσει να απελευθερωθεί από αυτήν την αδιέξοδη πορεία. Διεκδικούμε συμφωνία που θα δίνει σήμα οριστικής διεξόδου από την κρίση. Που θα προβλέπει αξιόπιστες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που θα μεταφέρει όμως τα βάρη σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να τα σηκώσουν. Και με πολιτικές αναδιανομής προς όφελος των χαμηλότερων στρωμάτων. Η πρότασή μας είναι πρόταση που περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις.

Πρώτος στόχος η καταπολέμηση της ανεργίας και η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας Δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού, πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα

Στέλνουμε αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, αναλάβαμε να κάνουμε τις προτάσεις μας συγκεκριμένες.

 

11.12 Στο βήμα αυτή την ώρα βρίσκεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Είναι χαρά μου που βρίσκομαι στο ναό της Δημοκρατίας είπε στην αρχή της ομιλίας του. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο δημοψήφισμα μίλησε για μια γενναία απόφαση του ελληνικού λαού , λέγοντας ότι δεν είναι επιλογή ρήξης. Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ευρώπη ή θα είναι δημοκρατικήή θα έχει τεράστιες δυσκολίες να επιβιώσει, υποστήριξε.

11.10 Ο Ντ. Τουσκ επανέλαβε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία τότε δεν αποκλείεται το χειρότερο σενάριο, αυτό της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το οποίο όπως ειπε δεν θα επηρρεάσει μόνο τον Ελληνικό λαό. Ο λόγος πέρασε στον Ζαν Κλοντ - Γιούνκερ.

 

10.57 Μπήκε στην αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας. Τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα. Αυτή την ώρα μιλά ο Ντ. Τουσκ.

 

Στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της  συζήτησης για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της Τρίτης, καθώς και της συνόδου κορυφής του Συμβουλίου της 25ης και 26ης Ιουνίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚ.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συμμετάσχουν στη συζήτηση, η οποία θα ξεκινήσει στις 9:30 πμ τοπική ώρα Γαλλίας, στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο. Ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς θα προεδρεύσει της συζήτησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Όλα τελειώνουν την Κυριακή- Δανειστές: ή επώδυνα μέτρα ή γεια σας...- Αισιόδοξος πάντως ο Αλέξης Τσίπρας- Στα χέρια του Ντράγκι το εξηντάρι των ATM΄ς

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις