Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Κόπα Αμέρικα: Βασίλισσα της Λατινικής Αμερικής η Χιλή

Κόπα Αμέρικα: Βασίλισσα της Λατινικής Αμ...

Το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους πανηγύρισαν οι Χιλιανοί

Η Χιλή είναι η νέα πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής, καθώς κατέκτησε το Copa América 2015, επικρατώντας με 4-1 της Αργεντινής στην διαδικασία των πέναλτι (0-0 το 90άλεπτο και η παράταση).

Αυτό είναι το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της χώρας, ενώ η "μπιανκοσελέστε" παραμένει χωρίς τρόπαιο για 22 χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που πανηγύρισε ήταν στην κατάκτηση του Copa América 1993.

Από τότε έχει 3 χαμένους τελικούς στην διοργάνωση και αν συνυπολογιστεί και ο περσινός στο Μουντιάλ, έχει 4 συνεχόμενους χαμένους τελικούς. Μάλιστα, στους 3 τελευταίους που παίζει και ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει πετύχει ούτε γκολ!

Ο τελικός στο Σαντιάγο ήταν κακός με ελάχιστες φάσεις, χωρίς θέαμα και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Το 0-0 ήταν δίκαιο. Η Χιλή εξουδετέρωσε τους Μέσι, Παστόρε και Αγκουέρο, με τον Τσάρλες Αράνγκις να είναι ο κορυφαίος (στο κέντρο μαζί με Βιδάλ, μπροστά από την εξαιρετική 3άδα της άμυνας / ο Βιδάλ πάντως ψηφίστηκε MVP).

Στα πέναλτι για την Αργεντινή σκόραρε μόνο ο Μέσι, η εκτέλεση του ήταν απαράδεκτη Ιγκουαΐν (ψηλά άουτ), αυτή του Μπανέγα απέκρουσε ο Μπράβο και μετά το 4ο εύστοχο για την "ρόχα" από τον Αλέξις Σάντσες, ο λαός της Χιλής πανηγύρισε το τρόπαιο.

ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Φρανσίσκο Σίλβα, Μαρσέλο Ντίας, Μποσεζούρ, Αράνγκις, Βιδάλ, Βαλδίβια (75' Ματίας Φερνάντες), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (95' Άνχελο Ενρίκες).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Οταμέντι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Παστόρε (81' Μπανέγα), Ντι Μαρία (29' Λαβέτσι), Μέσι, Αγκουέρο (74' Ιγκουαΐν).

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports