Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To κινηματογραφικό αριστούργημα "Η Μεγάλη Χίμαιρα" προβάλλεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών

To κινηματογραφικό αριστούργημα "Η ...

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 στις 20.30

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών, Μορφωτικό Ίδρυμα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα διοργανώνουν ένα κύκλο 4 ταινιών Γαλλικού κινηματογράφου που απευθύνεται σε Γαλλόφωνο και μη κοινό.

Η πρώτη προγραμματισμένη προβολή θα γίνει αυτή την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 στις 20.30 το βράδυ με ένα αριστούργημα της 7ης τέχνης, την «Μεγάλη Χίμαιρα – La Grande Illusion», του Ζαν Ρενουάρ διάρκειας 114 λεπτών. Η ταινία παραγωγής του 1937 είχε για πρωταγωνιστές τον σπουδαίο ηθοποιό Ζαν Γκαμπέν (1904-1976) και τους Pierre Fresnay, Eric Von Stroheim, Julien Carette, Dita Parlo, Jean Daste, κ.α.

Σύμφωνα με το στόρι του φιλμ, στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου μία ομάδα στρατιωτών και αξιωματικών που έχουν φυλακιστεί, αποφασίζουν να κάνουν τα πάντα για να αποδράσουν και αρχίζουν να σκάβουν ένα τούνελ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η είσοδος στην προβολή θα είναι ελεύθερη για το σινεφίλ κοινό. Η προβολή θα γίνει στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών στην οδό Φιλοποίμενος 54 ενώ οι επόμενες προγραμματισμένες ταινίες θα προβληθούν μετά το Πάσχα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2610- 273903.

Την διοργάνωση από πλευράς του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών – Παράρτημα Πατρών έχει αναλάβει η διευθύντρια του, καθηγήτρια Γαλλικών Γεωργία Πετροπούλου – Conan.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture