Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έως τις 28 Μαρτίου «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί» με τον Πατρινό Γ. Παπαπαύλου

Έως τις 28 Μαρτίου «Ο Ρόζενκραντζ και ο ...

Στο θέατρο Επί Κολωνώ στην Αθήνα

Ο ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς και ο Πατρινής καταγωγής Γιώργος Παπαπαύλου θα συνεχίσουν μέχρι τις 28 Απριλίου 2015 να υποδύονται τους δύο πιστούς φίλους του Σαιξπηρικού Άμλετ στο θέατρο Επί Κολωνώ.

Ο λόγος για την παράσταση «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί» που έχει σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Μυλωνάς και περιγράφει την παράλογη και κωμικοτραγική ιστορία των δυο αυλικών του νεαρού ήρωα.

Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν, με τις αθώες φάτσες και τα αστεία ονόματα, ζουν στην αυλή του Κλαύδιου, του πατριού και θείου του Άμλετ, που σφετερίζεται τον θρόνο της Δανίας. Ο Κλαύδιος τους καλεί να συνοδέψουν τον Άμλετ στην Αγγλία και να μεταφέρουν μαζί τους ένα κλειστό γράμμα, με το οποίο απαιτείται η άμεση εκτέλεση του. Ο Άμλετ αντικαθιστά το γράμμα με ένα νέο ζητώντας από τον Άγγλο Βασιλιά να εκτελεστούν εκείνοι. Μέρες μετά, ο πρέσβης από την Αγγλία καταφτάνει στο παλάτι για να ανακοινώσει.

Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί!

Συμβατικοί και παραγκωνισμένοι, οι δύο ήρωες μέσα στο σαιξπηρικό δράμα έρχονται 1η φορά στο προσκήνιο και μας καλούν να παρακολουθήσουμε τα πάθη του νεαρού Άμλετ μέσα από τα δικά τους μάτια. Ανάμεσα στις σύντομες εμφανίσεις των πρωταγωνιστών του έργου παρεμβαίνουν προσπαθώντας να ενώσουν αδέξια τα θραύσματα από τις σκηνές του πρωτοτύπου. Οι δύο νεαροί αυλικοί μπορεί να βρίσκονται σε σύγχυση για την ακριβή πρόοδο των γεγονότων, αλλά δε το βάζουν κάτω.

Μόνοι τους προσπαθούν να κατανοήσουν τις αιτίες των πραγμάτων και να υπάρξουν σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από το τυχαίο, την ίντριγκα και το αίμα. Απέναντι στην παντοδυναμία του παλατιού εκείνοι επιστρατεύουν το παιχνίδι, το χιούμορ, την επιστήμη, τη φιλοσοφία, την τέχνη και τελικά την ίδια την υποκριτική καταστρώνοντας με τη βοήθεια ενός περιπλανώμενου θιάσου ένα θέατρο εν θεάτρω.

Η παράλογη αυτή υπαρξιακή κωμωδία του Τομ Στόπαρντ, αποτελεί ένα ταξίδι ενηλικίωσης. Πρωτοπαίχτηκε στο Fringe Festival του Εδιμβούργου το 1966 και έκτοτε αποτελεί μια από τις κλασικότερες κωμωδίες της σύγχρονης δραματουργίας. Βραβευμένος με Όσκαρ Σεναρίου για την ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» και με τη σπουδαία διάκριση «PEN/Pinter», o Sir Τομ Στόπαρντ με την τσεχική καταγωγή, θεωρείται ο μεγαλύτερος σύγχρονος βρετανός θεατρικός συγγραφέας, μετά τον Πίντερ.

Η παράσταση παίζεται στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ στην Αθήνα. Συμμετέχουν ακόμη ως θίασος οι Θοδωρής Σκυφτούλης, Αννα Ελεφάντη και Σπύρος Χατζηαγγελάκης. Η παράσταση παίζεται ήδη εδώ και ενάμιση μήνα.

*Ο Γιώργος Παπαπαύλου αξίζει να σημειωθεί πως έφυγε από την Πάτρα σε ηλικία 18 ετών και έχει κάνει σπουδές και στην Νομική Σχολή Αθηνών, ωστόσο έμελλε να τον κερδίσει η υποκριτική. Έχει κάνει σπουδές στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ιάκωβος Καμπανέλλης».

Έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην καλοκαιρινή παραγωγή «Ορέστεια», επί θητείας στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Βόγλη.  Έχει παίξει σε σημαντικές παραστάσεις, όπως το «Γιοι και Κόρες», το «Μεφίστο», κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture