Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο Λιθογραφείον απόψε η παράσταση "Μαράν Αθά" με την Γιασεμί Κηλαηδόνη

Στο Λιθογραφείον απόψε η παράσταση "...

Στις 21.00 το βράδυ

Η αξιόλογη θεατρική παράσταση «Μαράν Αθά» σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη με την Γιασεμί Κηλαηδόνη, κόρη της Άννας Βαγενά και του Λουκιανού Κηλαηδόνη που είχε ξαναπαρουσιαστεί με επιτυχία στην Πάτρα, ανεβαίνει απόψε Δευτέρα 9/3/2015 και την Τρίτη 10/3 στις 21.00 στο Λιθογραφείον στην οδό Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων.

Πρόκειται για το έργο του Θωμά Ψύρρα που έχει χαρακτηριστεί ως ένας υποκριτικός άθλος της Γ. Κηλαηδόνη, η οποία μεταμορφώνεται σε ενενηντάχρονο μοναχό κι εξομολογείται επί δυόμισι ώρες, με αμείωτη ένταση κι εσωτερικότητα, το δραματικό βίο του Μαράν Αθά, όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα.

Διάρκεια : 135 λεπτά.

Σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή - Δ. Αβδελιώδης

Σκηνικά - κοστούμια: Μ. Πασσαλή. Μουσ.: Β. Γιαννάκης.

To“Μαράν Αθά”, χαρακτηρίστηκε από την κριτική ως πνευματικό γεγονός και σταθμός στα θεατρικά μας πράγματα και παίχτηκε για τρεις συνεχόμενες χρονιές στην Αθήνα με τεράστια επιτυχία.

Το ''Μαράν Αθά'' θεωρήθηκε από τους κριτικούς ως ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Είναι γραμμένο σε μια ιδιότυπη γλώσσα, δομημένη από στοιχεία της ντοπιολαλιάς της Θεσσαλίας και της εκκλησιαστικής καθαρεύουσας με ένα ρυθμικό «γλυκύ» και «εύηχο» λόγο.

Η Γιασεμί Κηλαηδόνη δίνει υπόσταση σε όλα τα πρόσωπα – πρωταγωνιστές του κειμένου, που αναδύονται στη μνήμη ενός 90χρονου μοναχού, όταν ύστερα από 65 χρόνια ηθελημένης σιωπής εξομολογείται, λίγο προτού πεθάνει, τα πεπραγμένα της ζωής του. Τη φρικτή τιμωρία και τον ευνουχισμό του από τον προστάτη δεσπότη που τον ανέθρεψε και τον προόριζε για τη διαδοχή του.

Σταλμένος απ’ αυτόν σ’ ένα απόμακρο χωριό της Θεσσαλίας να παρακολουθεί τις μυστικές τελετουργικές συναντήσεις εννέα γυναικών, των Ταρσών και μυείται άθελά του στην γυναικεία απόκρυφη γνώση. Έτσι του αποκαλύπτεται ένα άγνωστο γοητευτικό σύμπαν που τον οδηγεί στον αληθινό έρωτα και την αγάπη του για μια Ταρσή.

Η αναγνώριση του εαυτού μας, μέσα από την αναγνώριση του άλλου και τα όρια της προσωπικής μας βούλησης και ευθύνης είναι τα εσώτερα μοτίβα της παράστασης.

*Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ και 10 ευρώ τα μειωμένα.

Τηλ. για κρατήσεις - 2610 328394.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture