Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με Γιώργο Ανδρέου, Διονύση Καρατζά και Θάνο Μικρούτσικο

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με...

Το τριήμερο αφιέρωμα θα γίνει 20-22 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, που θα είναι σε λίγες μέρες, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο της βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μία ξεχωριστή εκδήλωση όπου ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου θα «διαβάσει» τους  ποιητές της καρδιάς του, έχοντας μαζί  του την αγαπητή ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου.

Για την ακρίβεια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα και εορτασμό της Ποίησης έχουν προγραμματιστεί 3 διαφορετικές παραστάσεις όπου καταξιωμένοι καλλιτέχνες, θα παρουσιάσουν μορφές ποίησης-ποιήματα και ποιητές που αγαπούν και εμπνέονται από αυτούς.

Την πρώτη μέρα, την Παρασκευή 20/3/2015, στις 19.30, η εκδήλωση θα έχει τίτλο «Όλο τον Κόσμο Γύρισες».

Ο Γιάννης Κούτρας και ο Απόστολος Ρίζος, θα ταξιδέψουν το κοινό στον ποιητικό κόσμο του Νίκου Καββαδία.

Ο Γιάννης Κούτρας, ο παθιασμένος ερμηνευτής που ταύτισε τη φωνή του με το «Σταυρό του Νότου» σε εξαιρετική μελοποίηση του Πατρινού συνθέτη και τραγουδοποιού Θάνου Μικρούτσικου, συναντάει τον Απόστολο Ρίζο, έναν από τους πιο αγαπημένους ερμηνευτές - τραγουδοποιούς της νεότερης γενιάς και «σαλπάρουν» με τον ποιητή της θάλασσας, για ένα μουσικό ταξίδι που γίνεται προορισμός!

Θα ακουστούν όλα τα μεγάλα ποιήματα του Νίκου Καββαδία σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου αλλά και μελοποιήσεις των Δημήτρη Ζερβουδάκη, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, Μαρίζας Κωχ, Γιάννη Σπανού, Αρλέτας, Λάκη Παπαδόπουλου, Αργύρη Μπακιρτζή και του συγκροτήματος «Ξέμπαρκοι».

Μια μουσική συνάντηση βασισμένη στα αστείρευτα σε νόημα και ευαισθησία τραγούδια του ποιητή των θαλασσών, με συγκλονιστικές ερμηνείες, εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις και υποδειγματική εκτελεστική προσέγγιση.

Η παράσταση εμπλουτίζεται με σπάνιες απαγγελίες του Νίκου Καββαδία και ατμοσφαιρικές προβολές.

Το αφιέρωμα του συνθέτη Γιώργου Ανδρέου θα αφορά στους ποιητές του Τραγουδιού - που αγαπά, που εμπνέεται από το έργο τους  και έχει συνεργαστεί μαζί τους. Ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες του σήμερα,  τραγουδά τους ποιητές που έχει μελοποιήσει.

Θα ακουστούν τραγούδια σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, του Πατρινού φιλόλογου και λογοτέχνη Διονύση Καρατζά (ο Γιώργος Ανδρέου έχει κάνει τον υπέροχο δίσκο «Χελιδόνια της Βροχής» σε ποίηση Καρατζά με ερμηνεύτρια την Ελένη Τσαλιγοπούλου και την σύμπραξη της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων), του Μιχάλη Γκανά, του Γιώργου Χρονά, του Θοδωρή Γκόνη, του Παρασκευά Καρασούλου, του Οδυσσέα Ιωάννου, του Κώστα Φασουλά και του Θράσου Καμινάκη.

Να θυμίσουμε πως πριν λίγο καιρό ο Γιώργος Ανδρέου (ερμηνεύει το κομμάτι "Άγιος ο έρωτας" σε στίχους του Δ. Καρατζά) μαζί με την Ρίτα Αντωνοπούλου είχαν δώσει μία όμορφη συναυλία στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας. σε 3 διαφορετικές παραστάσεις παρουσιάζουν μορφές ποίησης-ποιήματα και ποιητές που αγαπούν και εμπνέονται από αυτούς.

Οι συναυλίες δίνονται με την ευγενική υποστήριξη του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α).

*Όσο για την τελευταία μέρα του αφιερώματος στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, στις 19.30 στον ίδιο χώρο θα εμφανιστούν οι Encardia σε ένα μοναδικό πρόγραμμα με Γκρεκάνικη ποίηση & Ελληνόφωνους ποιητές της Κάτω Ιταλίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture