Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ο Παναθηναϊκός ο μεγάλος νικητής στο αιώνιο ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός ο μεγάλος νικητής στο αιώ...

Από σοβαρά επεισόδια στιγματίστηκε ο αγώνας των δύο αιωνίων

"Φωτιά" στο πρωτάθλημα έβαλε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 2-1 του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της "Λεωφόρου", μειώνοντας στους 3 βαθμούς πλέον την διαφορά από την κορυφή. Το αυτογκόλ του Μαζουακού στο 49' και το τέρμα του Πέτριτς στο 78' έκριναν την αναμέτρηση. Μείωσαν με τον Ντομίνγκες στις καθυστερήσεις οι "ερυθρόλευκοι".

Καθαρή Δευτέρα, υποδέχεται μια ξεκάθαρη όσο και δίκαιη νίκη του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, που δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης από τον Ολυμπιακό, νίκησε με 2-1 και το μόνο, που δεν κράτησε, ήταν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Δηλαδή, αν οι δυο ομάδες βρεθούν μαζί στην κορυφή. Με 2-0 θα έπαιρνε τον τίτλο ο Παναθηναϊκός. Με 2-1 θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, που μέχρι στιγμής έχει ο Ολυμπιακός!

Μέχρι, βέβαια, να τελειώσει το πρωτάθλημα κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει. Ο Παναθηναϊκός έχει μειώσει τη διαφορά στους 3β και μεταξύ μας, όπως παίζει ο Ολυμπιακός, έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί ότι όχι μόνο μπορεί να ισοβαθμήσει με τον αιώνιο αντίπαλό του, αλλά να τον ... ξεπεράσει κιόλας!

Στο ματς, που ξεκίνησε με ... πολεμικές επιχειρήσεις, με την αστυνομία να αποκρούσει την εισβολή των οπαδών του Παναθηναϊκού, παίχθηκε και μπάλα. Εντάξει ένα ημίχρονο, είπαμε "μάπα το καρπούζι", αλλά η επανάληψη μας αποζημίωσε.

Εντάξει, το γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός, στο ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου, ήταν "κομβικό" με την έννοια ότι προέρχεται αμέσως μετά από την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού (Ντουρμάζ) και είναι ... αυτογκόλ. Αλλά για το ότι ο Μαζουακού δεν μπόρεσε να διώξει, δεν φταίνε οι "πράσινοι". Αντίθετα, αυτό το τυχερό γκολ, ο ΠΑΟ το διαχειρίστηκε με τον ιδανικότερο τρόπο.

Έκανε το παιχνίδι του, όπως έπρεπε. Όπως άρμοζε σε ένα γηπεδούχο, που κέρδιζερ μεγάλα κομμάτια αυτοπεποίθησης, εκμεταλλευόταν όλες τις αδυναμίες του Ολυμπιακού, με τους παίκτες του να πηγαίνουν πρωτοι στην μπάλα και να κερδίζουν φάση με την φάση, το πλεονέκτημα. Άλλωστε ο Ολυμπιακός όπως στην Ουκρανία, μόλις δέχθηκε το γκολ, ξεκουρδίστηκε. Μέχρι να συνέλθει, να αναθαρρήσει, ο ΠΑΟ είχε κυριαρχήσει.

Κι ήταν φανερό, ότι κάποιο "άλλο" λάθος, από την εύθραυστη άμυνα του Ολυμπιακού θα γινόταν. Δεν το έκανε αμυντικός, το διέπραξε ο Μιλιβόγεβιτς, που έστρωσε την μπάλα στον κορυφαίο παίκτη του Παναθηναϊκού, Μλάντεν Πέτριτς για το 2-0. Ήταν η χαριστική βολή. Ο ΠΑΟ είχε κυριαρχήσει με χειρουργική ακρίβεια. Και το μόνο λάθος του ήταν ότι ... βιάστηκε να πανηγυρίσει, δίνοντας στον αντίπαλό του την ευκαιρία να απειλήσει και στο τέλος να βάλει ένα γκολ, που ενδεχομένως να αποδειχθεί καθοριστικό!

Γκολ: Μαζουακού (48' αυτ.), Πέτριτς (78')-Ντομίνγκες 97'.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντεφελντ, Ταυλαρίδης, Λαγός (75' Μέντες), Πράνιτς, Ζέκα, Καρέλης (62' Ατζαγκούν), Πέτριτς (90' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί (75' Ντομίνγκες), Ντουρμάζ (85' Αφελάι), Φορτούνης (65' Χάρα), Μήτρογλου.

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports