Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εργαστήρι σύγχρονου χορού για ενήλικες άνω των 65 ετών στο Act της Πάτρας

Εργαστήρι σύγχρονου χορού για ενήλικες ά...

Θα διδάξει ο Πατρινός χορογράφος - χορευτής Νίκος Λυμπεράτος

Το θέατρο act όπου καλλιτεχνικός υπεύθυνος είναι ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας και ο γνωστός Πατρινός χορογράφος-χορευτής Νίκος Λυμπεράτος συνεργάζονται για την δημιουργία ενός ενδιαφέροντος όπως προμηνύεται εργαστηρίου σύγχρονου χορού-χοροθεάτρου που απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 65 ετών, με τίτλο «Άχρονο σώμα».

Το συγκεκριμένο εργαστήριο επιχειρεί μέσα από μία σειρά συναντήσεων – μαθημάτων, σεμιναρίων, να δώσει σε ενήλικα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας το ερέθισμα και την γνώση γύρω από την μοναδική τέχνη του χορού τόσο σαν ερευνητική, εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σαν καθαρά καλλιτεχνική.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου που ξεκινά άμεσα την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη 26/2/2015, θα αναπτυχθεί η κριτική γλώσσα και θα συζητηθεί η αναγκαιότητα και ο σκοπός της τέχνης και δη του χορού στην σημερινή κοινωνία και ιδιαίτερα σε ανθρώπους που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με αυτή.

Ακόμα στόχος του εργαστηρίου είναι να δείξει πως η δημιουργικότητα, η έκφραση μέσα από την τέχνη και η φαντασία δεν έχουν ηλικία, όπως και ο χορός. Αξίζει να προστεθεί πως εξέχοντες χορογράφοι όπως η Pina Bausch  και ο Wayne McGregor και ομάδες χορού όπως το NederlandsDancetheater και θέατρα όπως το Sadler’s Wells του Λονδίνου, έχουν δημιουργήσει παραστάσεις ή διατηρούν σταθερά ομάδες ανάλογων ηλικιών.

Το όλο εγχείρημα έχει τα χαρακτηριστικά της μεθόδου project δίνοντας έμφαση στη διαδικασία-έρευνα και ενδέχεται να εμπλουτιστεί με ομιλίες, προβολές, διάδραση με καλλιτέχνες από άλλους τομείς, κ.α.

Πληροφορίες – συμμετοχές:

Το εργαστήριο θα συγκροτηθεί από μια ομάδα 10-12 ατόμων, και θα ολοκληρωθεί για φέτος, τον Μάιο 2015, με την τελική παράσταση. Ενδιάμεσα θα υπάρξουν άτυπες παρουσιάσεις.

Οι συναντήσεις του εργαστηρίου θα γίνονται στο θέατρο act (Γεροκωστοπούλου 65) κάθε Δευτέρα - Πέμπτη 17.00-19.00.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015.

Θα υπάρξει μια συμβολική συνδρομή των συμμετεχόντων για τις ανάγκες του εργαστηρίου.

Υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο Νίκος Λυμπεράτος. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται για αιτήσεις και πληροφορίες στο θέατρο act και στα τηλέφωνα  6936-122263 και 6938-448180.

Μεταξύ των υποστηρικτών των δράσεων του act είναι και το thebest.gr.

Ο Νίκος Λυμπεράτος έχει σπουδάσει φυσική αγωγή και αθλητισμό στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, χορό στο πανεπιστήμιο Roehampton, θέατρο στη σχολή του Άκη Δαβή, και ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright στο στούντιο της Trisha Brown DanceCompany στη Νέα Υόρκη. Επίσης είναι δάσκαλος Yoga και Pilates.

Έχει χορέψει με τις ομάδες χορού Ανάλια, Κινητήρας, 14η Μέρα, Σχεδία, Λίλλης Βελλισαρίου, Παρουσία, κ.α. και με χορογράφους όπως η Μαίρη Τσούτη, η Μαρία Αγγέλου, η Αντιγόνη Γύρα, η Τατιάνα Λοβέρδου, κ.α. Το 2006 χορογράφησε για την Πάτρα Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης ενώ το 2007 σκηνοθέτησε μαζί με την Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου και χορογράφησε παράσταση στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Δελφών. Τα τελευταία χρόνια η δουλειά του είναι επηρεασμένη από τη μελέτη της μεθόδου AxisSyllabus.

Εστιάζει το ενδιαφέρον του εστιάζει στην καλλιτεχνική, όσο και εκπαιδευτική-θεραπευτική διάσταση της κίνησης, πιστεύοντας στην ισορροπία της ολοκληρωτικής εφαρμογής της.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture