Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: "Με τα δόντια" - Νέο έργο από τη Θεατρική Έκφραση Αιγίου

Πάτρα: "Με τα δόντια" - Νέο έρ...

Μια αλληγορική ευφάνταστη κωμωδία

Η Θεατρική Έκφραση Αιγίου (Θ.Ε.Α) προετοιμάζεται πυρετωδώς για το ανέβασμα της φετινής της παράστασης, αφού σε λιγότερο από ένα μήνα θα παρουσιάσει στο κοινό του Αιγίου και της Πάτρας το έργο του Θόρντον Ουάιλντερ «με τα δόντια» (έργο που  κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ το 1942) σε σκηνοθεσία της Χρυσούλας Παπαδοπούλου.

Πρόκειται για μια αλληγορική ευφάνταστη κωμωδία, που ασκεί κριτική­ στον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος προσπαθεί να εξασφαλίσει την επιβίωσή του μέσα στους αιώνες, σατιρίζει ήθη και κοινωνικά φαινόμενα παρακολουθώντας την οικογένεια του κυρίου Ανθρώπου να έρχεται αντιμέτωπη τόσο με τη φύση όσο και με την ηθική τάξη. 
Το σουρεαλιστικό στοιχείο είναι έντονο –η οικογένεια ζει έχοντας ως κατοικίδια ένα δεινόσαυρο κι ένα μαμούθ – ενώ μνημειώδεις καταστροφές όπως  η εποχή των παγετώνων, ο βιβλικός κατακλυσμός, επιδημίες και σύγχρονοι πόλεμοι λαμβάνουν χώρα.

Δεκαεπτά ερασιτέχνες ηθοποιοί διαφόρων ηλικιών, έχοντας διπλούς ρόλους οι περισσότεροι και  μες στην ψυχή τους την ελπίδα, θα δοκιμάσουν επί σκηνής να μιλήσουν «με τα δόντια» για όσα περίεργα μα απλά έχουν συμβεί στη ζωή των ανθρώπων χρόνια και χρόνια και χρόνια τώρα…..

Η σουρεαλιστική κωμωδία θα παρουσιαστεί  αρχές Μαρτίου (πρεμιέρα Σάββατο 14 Μαρτίου) στο Αίγιο στο Πολύκεντρο για εννέα παραστάσεις και στο Επίκεντρο στην Πάτρα για τρεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture