Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οι εγχώριοι «ρεαλιστές» ας μην είναι τόσο βιαστικοί. Δεν πειράζει, ας στενοχωρηθεί λίγο και ο Ντάισελμπλουμ

Οι εγχώριοι «ρεαλιστές» ας μην είναι τόσ...
Νασόπουλος Νάσος

Γιατί τέτοια βιασύνη από ΝΔ και ΠΟΤΑΜΙ;

Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές ξεκίνησε και το πρώτο «ΟΧΙ» ακούστηκε από την Ελληνική κυβέρνηση. Δια στόματος Βαρουφάκη είπε «ΟΧΙ» στον Ντάισελμπλουμ όταν αυτός υπέδειξε το δρόμο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Και πριν δούμε την αντίδραση των Ευρωπαίων, μάθαμε την αντίδραση της ΝΔ και του Ποταμιού.

"Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν ξέρει πού βρίσκεται, δεν ξέρει τι διαχειρίζεται, δεν καταλαβαίνει τι πάει να κάνει" δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ ενώ το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση αναφέρει ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει την σύγκρουση με την Ευρωζώνη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» και καταλήγει «δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο που θα διασφάλιζε τα συμφέροντα της χώρας και την παραμονή της στην ευρωζώνη, η κατάσταση τείνει να εξελιχθεί από ανησυχητική σε επικίνδυνη».

Γιατί άραγε τέτοια σπουδή; Για ποιο λόγο έσπευσαν να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στον κ. Ντάισελμπλουμ που απεχώρησε από τη συνέντευξη με τον Βαρουφάκη, εμφανώς ενοχλημένος.

Ναι, το ξέρουν οι Ευρωπαίοι, ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ είναι «λογικοί, ρεαλιστές», ή ίσως και «του χεριού τους». Δεν χρειάζονται διαπιστευτήρια αφοσίωσης την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται.

Την ώρα της διαπραγμάτευσης- που και ο πιο ανόητος καταλαβαίνει ότι θα είναι σκληρή και δύσκολη- η χώρα πρέπει να δείχνει όσο το δυνατόν πιο ενωμένη.

Εκτός κι αν κάποιοι φοβούνται μην κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που διεκδικεί, γιατί τότε δεν θα έχουν που να κρυφτούν και σπεύδουν να σπρώξουν την κυβέρνηση σε υποταγή στους Ευρωπαίους.

Για να είμαστε σοβαροί: διαπραγμάτευση που δεν ξεκινάει με διεκδίκηση δεν φέρνει αποτελέσματα.

Και στη διεκδίκηση θα πεις και ΟΧΙ, θα πεις και ΝΑΙ. Αν ξεκινάς με ΝΑΙ σε υποταγή θα καταλήξεις, αν ξεκινάς με ΟΧΙ όλο και κάτι μπορεί να κερδίσεις.

Το στυλ της «διαπραγμάτευσης» που λες σε όλα ΝΑΙ το ζήσαμε πέντε χρόνια και ιδού που φτάσαμε.

Ας δούμε και το άλλο μοντέλο. Και καλό θα ήταν να κρατηθούν λίγο οι εγχώριοι «ρεαλιστές», θα έχουν τον καιρό να ασκήσουν κριτική όταν δούμε πώς εξελίσσεται η «μάχη». Γιατί με τη βιασύνη που δείχνουν, δίνουν δικαιώματα για ουδόλως τιμητικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος τους…

“Nein frau Merkel”: Επιτέλους άρχισε η πραγματική διαπραγμάτευση

"Εκνευρισμένος" μετά το... "δεν συνεργαζόμαστε με την τρόικα" του Βαρουφάκη ο Ντάισελμπλουμ-ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις