Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται μέσα στον Φεβρουάριο στο Πολύεδρο της Πάτρας ο συγγραφέας Δημήτρης Ψυχογιός

Έρχεται μέσα στον Φεβρουάριο στο Πολύεδρ...

Ο κ. Ψυχογιός κατάγεται από τα Λεχαινά της Ηλείας

Στο Πολύεδρο της Πάτρας αναμένεται να έρθει μέσα στον Φεβρουάριο του 2015 ο  συγγραφέας Δημήτρης Κ. Ψυχογιός, γνωστός και από την σελίδα που γράφει και επιμελείται κάθε Κυριακή στην εφημερίδα Το Βήμα, «Το ημερολόγιο του Διόδωρου».

Ο κ. Ψυχογιός έχει γεννηθεί το 1948 στα Λεχαινά του νομού Ηλείας.

Στην εκδήλωση στο Πολύεδρο όπου ο συγγραφέας θα έρθει μετά από πρόσκληση του Κωστή Καπέλα και της Όλγας Νικολοπούλου,  θα παρουσιαστεί το σύνολο του έργου του, με έμφαση στα πιο τελευταία βιβλία του, τις «Στιγμές της μεταπολίτευσης 1974-1984», Επίκεντρο και το βιβλίο «Χιονίζει ήσυχα στις αγριόλευκες» - εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Ο Δημήτρης Ψυχογιός έχει σπουδάσει Φυσική αλλά και ιστορία και εθνολογία της Ελλάδας με την οποία ασχολήθηκε στο διδακτορικό του. Υπήρξε ερευνητής στο ΕΚΚΕ, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου δίδασκε μαθήματα για τα Μέσα μαζικής επικοινωνίας και τη γραφή, μέλος του ΕΣΡ.

Ασχολήθηκε κατά καιρούς με την πολιτική, εργαζόταν πάντα σε εφημερίδες και περιοδικά ("Ελευθεροτυπία", "Αυγή", "Αντιθέσεις", "Αντί", "Δίφωνο"), για να καταλήξει το 1990 στο "Βήμα", στο οποίο συνεχίζει να γράφει κάθε Κυριακή με το ψευδώνυμο Διόδωρος Κυψελιώτης. Είναι παντρεμένος και πατέρας πολλών παιδιών. Το μυθιστόρημα "Χιονίζει ήσυχα στις Αγριόλευκες" (Γαβριηλίδης, 2011) είναι το πρώτο που εξέδωσε.

Άλλα βιβλία του είναι «Τα έντυπα μέσα επικοινωνίας», Εκδόσεις Καστανιώτη, το 2004, «Οι λέξεις και οι αριθμοί», Εκδόσεις Καστανιώτη, «Τι είναι τα μέσα επικοινωνίας;», Εκδόσεις Καστανιώτη, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture