Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ελένη Κουκουβού στο thebest.gr: "Υπάρχουν και αυτοί που νομίζουν ότι το ποδόσφαιρο είναι αντρικό άθλημα"

Ελένη Κουκουβού στο thebest.gr: "Υπ...
Λαλιώτη Αμαλία

Η παίκτρια του Ίκαρου Πετρωτού μιλά για το γυναικείο ποδόσφαιρο

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Ίκαρου Πετρωτού έχει γράψει τη δική της ιστορία τα τελευταία χρόνια, με την συμμετοχή της στην Α' Εθνική.

Η Ελένη Κουκουβού μιλά στο thebest.gr για τους λόγους που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ομάδα, αλλά και για την αντιμετώπιση όλων όταν ακούν ότι παίζει μπάλα.

Πως ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;
Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι με μία μπάλα. Από μικρή στην γειτονιά είχαμε πολλά αγόρια, με τα οποία μαζευόμασταν για ποδόσφαιρο. Μετά συνέχιζα να παίζω για αρκετά χρόνια χωρίς ομάδα, μέχρι που βρήκα τον Ίκαρο και ξεκίνησα.

Όταν λες ότι παίζεις ποδόσφαιρο, πως σε αντιμετωπίζουν;
Οι περισσότεροι όταν πω ότι παίζω σε ομάδα αρχικά νομίζουν μπάσκετ ή βόλεϊ όταν αναφέρω το ποδόσφαιρο, μετά από το αρχικό σοκ, έρχεται η θετική αντιμετώπιση. Πλέον τη γνωρίζουν την ομάδα ξέρουν τον Ίκαρο και υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση. Νομίζω ότι  οι γυναίκες ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Αυτό συμβαίνει και με τους ποδοσφαιριστές;
Έχω παρατηρήσει ότι μας αντιμετωπίσουν ρατσιστικά, τουλάχιστον όσοι είναι ρηχοί και θέλουν να λένε ότι είναι αντρικό άθλημα το ποδόσφαιρο, όσοι όμως το αγαπούν καταλάβουν ότι είναι ακόμη αρχή και δεν έχει εξελιχθεί τόσο το γυναικείο. Έχουμε πάθος και αγάπη για αυτό που κάνουμε και νομίζω ότι αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο.

Ποιος είναι ο φετινός στόχος του Ίκαρου;
Δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε που ξεκινήσαμε, θέλουμε να χαιρόμαστε κάθε στιγμή, παίζοντας καλή μπάλα. Τώρα αν αυτό έρθει και με αποτελέσματα θα είναι το καλύτερο.

Σε προσωπικό επίπεδο;
Ατομικά στόχος σίγουρα δεν είναι οικονομικές απολαβές από το ποδόσφαιρο. Θέλω να μαθαίνω συνεχώς νέα πράγματα γιατί ξεκίνησα μεγάλη και έχω κάποια κενά. Από εκεί και πέρα όμως έχουμε πολλές κοπέλες στον Ίκαρο που θεωρώ ότι θα πρέπει να κληθούν στις Εθνικές ομάδες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports