Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

O Aπόλλωνας "κοίταξε" στα μάτια τον Παναθηναϊκό - Ηττήθηκε όμως με 71-77

O Aπόλλωνας "κοίταξε" στα μάτι...

Ο αγώνας ξεκίνησε με 30' καθυστέρηση λόγω προβλήματος στον φωτισμό του γηπέδου

Ο Απόλλωνας έπαιξε στα ίσια τον Παναθηναϊκό καταφέρνοντας να έχει το προβάδισμα σε ένα μεγάλο μέρος της αναμέτρησης, ωστόσο στο τέλος γνώρισε την ήττα με 71-77 σητν Περιβόλα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση λόγω προβλήματος ηλεκτροδότησης των προβολέων του γηπέδου της Περιβόλας.

Η ευστοχία των παικτών του Απόλλων Πατρών Carna έξω από τα 6,75 και η πρόθεση του Παναθηναϊκού να περάσει τη μπάλα στους ψηλούς, ήταν τα βασικά στοιχεία του πρώτου ημιχρόνου. Στη πρώτη περίοδο, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Οι γηπεδούχοι επιδίωξαν να χτυπήσουν από τη περιφέρεια με τους Ελ Αμίν, Πεν, ενώ οι φιλοξενούμενοι πήραν πολλά από τους Γκιστ, Μπατίστα. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 19-20 υπέρ της ομάδας του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Η δεύτερη περίοδος περιλάμβανε διαφορετικό σκηνικό. Οι Πατρινοί είχαν εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας έξω από τη γραμμή του τριπόντου, στηριζόμενοι κυρίως στον Φιτζπάτρικ που τελείωσε το πρώτο μέρος με 17 πόντους και 3/3 προσπάθειες.

Ο Απόλλων Πατρών Carna ξέφυγε με διαφορά επτά πόντων (32-25, 14’), η οποία έφτασε έως και στα επίπεδα των 13 πόντων (46-33, 18’), καθώς με εξαίρεση τον Μπατίστα ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλες επιθετικές λύσεις, με δεδομένο το πρόβλημα ελέγχου του περιφερειακού σουτ του αντιπάλου. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 49-37 για τους γηπεδούχους που είχαν επίσης 8/14 προσπάθειες τριών πόντων, 12 τελικές πάσες και τρία λάθη.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός στα πρώτα 3:30 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Βελτιώνοντας την άμυνά του και με όπλο την ευστοχία του στα περιφερειακά σουτ έκανε 13-0 σερί και προηγήθηκε με 49-50. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δικό τους σερί (54-50, 25’) για να ακολουθήσουν κακές επιλογές και από τις δύο ομάδες. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 59-57 έπειτα από λέι απ του Νίκου Αργυρόπουλου.

Οι λεπτές ισορροπίες διατηρήθηκαν έως τα τελευταία δευτερόλεπτα της τελευταίας περιόδου. Με ηγέτη τον Έι Τζέι Σκότερ, ο Παναθηναϊκός έκανε απόπειρα νίκης, καθώς ο Αμερικανός σημείωσε πέντε συνεχόμενους πόντους στο σημείο όπου η ομάδα του ήταν μπροστά με 63-64 κι έδωσε αέρα έξι πόντων 63-69 (36’).

Ένα έμμεσο τρίποντο του Γκάλογουεϊ έδωσε ελπίδα στους γηπεδούχους (66-69), αλλά το εντυπωσιακό κάρφωμα του Γκιστ κι ένα έμμεσο τρίποντο από τον Σλότερ διεύρυναν το προβάδισμα του Παναθηναϊκού (66-74, 38’).

Οι Πατρινοί δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια, μείωσαν σε 71-75, 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά ένα κλέψιμο του Γκιστ απλοποίησε τα πράγματα για τους «πράσινους».

Δεκάλεπτα: 19-22,49-37, 59-57, 71-77

Απόλλων Πατρών: Σκορδίλης 7, Αργυρόπουλος 4, Γκάλογουεϊ 13, Πεν 6, Φιτζπάτρικ 23, Αντωνάκης 2, Ελ-Αμίν 13, Μολφέτας, Γεωργαλής 3.

Παναθηναϊκός: Χαραλαμπόπουλος 4, Σλότερ 19, Φώτσης, Νέλσον, Παππάς 5, Διαμαντίδης 15, Γκιστ 14, Μπατίστα 18,Μπλουμς 2.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports