Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Επιστρέφουν στις κινηματογραφικές αίθουσες "Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος" με νέα ταινία

Επιστρέφουν στις κινηματογραφικές αίθουσ...

Το φιλμ που ήδη ήρθε 1ο στα Αμερικάνικα ταμεία, θα βγει στις Πατρινές αίθουσες στις 4 Δεκεμβρίου 2014

Mία χαρά τα πήγε εισπρακτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η νέα κωμική ταινία «Ηλίθιος και Πανηλίθιος Δίο – Dumb & Dumber To» που αποτελεί το σίκουελ – συνέχεια της αστείας όσο και εξωφρενικής πρώτης ταινίας του 1994.

Το ανεπανάληπτο δίδυμο λοιπόν των Jim Carrey (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, The Truman Show, Η Μάσκα) και Jeff Daniels (Good Night, and Good Luck,  Looper, Το Πορφυρό Ρόδο του Καίρου του Γ. Άλεν) επιστρέφει μετά από δύο δεκαετίες με τη συνέχεια του «Ηλίθιος και Πανηλίθιος» και καταθέτει το αστείρευτο κωμικό του ταλέντο σε μια εξίσου όπως λέγεται, απολαυστική, ανατρεπτική και «ιερόσυλη» κωμωδία.

Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνουν και πάλι οι αδελφοί Farrelly - Φαρέλι, δημιουργοί της επιτυχημένης εμπορικά κωμωδίας «Κάτι Τρέχει με την Μαίρη» με την Κάμερον Ντίαζ ενώ το καστ συμπληρώνει η σπουδαία ηθοποιός Kathleen Turner (The War of the Roses, Κυνηγώντας το Πράσινο Διαμάντι, Η Τιμή των Πρίτζι) και η νέα συνάντηση των δύο αστείων κινηματογραφικών φίλων υπόσχεται να είναι ακόμα πιο διασκεδαστική από την πρώτη.

Σύμφωνα με το στόρι, είκοσι χρόνια μετά την τελευταία τους περιπέτεια, οι καλόκαρδοι, αν και όχι ιδιαίτερα έξυπνοι, «κολλητοί» Harry Dunne (Jeff Danniels) και Lloyd Christmas (Jim Carrey) ξανασμίγουν. Όταν ο Harry μαθαίνει ότι έχει μια κόρη κάπου εκεί έξω, προσπαθεί να βγάλει τον Lloyd από την κωματώδη κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει μετά τη χοντρή χυλόπιτα που έφαγε από τη Mary και να τον πείσει να διασχίσουν ολόκληρη τη χώρα, για να την αναζητήσουν. Ο Lloyd εντωμεταξύ είναι και πάλι ερωτευμένος. Μετά από τόσο χρόνια όλα, εκτός από την ηλιθιότητά τους, έχουν αλλάξει. Σε αυτό το ταξίδι θα ξεκινήσουν από ένα ίδρυμα, στο οποίο θα έπρεπε να είναι κανονικά εσώκλειστοι, και θα βρεθούν σε μια σύνοδο κορυφής, όπου έχουν μαζευτεί τα λαμπρότερα μυαλά όλου του κόσμου.

Διάρκεια: 110 λεπτά.

Η ταινία θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες και στις Πατρινές, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε από τις 4 Δεκεμβρίου 2014, σε διανομή από την εταιρεία διανομής Feelgood.

Το φιλμ κατά την πρεμιέρα του στις Αμερικανικές αίθουσες το περασμένο τριήμερο 14-16 Νοεμβρίου 2014 ήρθε 1ο σε εισπράξεις με πάνω από 38 εκατομμύρια δολάρια αφήνοντας 2ο το παιδικό της Ντίσνει «Big Hero6» που ωστόσο ήδη σε περίπου 2 εβδομάδες έχει φτάσει τα 111,6 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις και το διαστημικό υπαρξιακό δραματικό φιλμ «Interstellar» με τον Μάθιου Μακόναχι που κι αυτό έχει πάει εξαιρετικά και πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια μόλις σε 10 μέρες προβολής.

Αναφορικά με το σίκουελ του «Ηλίθιος και Πανηλίθιος» και τις εμπορικές του επιδόσεις, όπως έγραψε το σάιτ boxofficemojo, θεωρήθηκε το καλύτερο εμπορικό άνοιγμα – ξεκίνημα για ταινία του Τζιμ Κάρει από την εποχή του 2003 και του «Bruce Almighty».

Να θυμίσουμε ότι την χρονιά 1994 η ταινία «Ηλίθιος και Πανηλίθιος» είχε κάνει ρεκόρ εισπράξεων σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Έχει περάσει πια στην ιστορία σαν μια κλασική κωμωδία. Παρόλο που οι δημιουργοί της πρώτης ταινίας σκέφτηκαν αμέσως τη συνέχεια, έπρεπε να περάσουν τελικά δύο δεκαετείς για να προχωρήσουν οι γνώριμοι ήρωες Χάρι και Λόιντ στο επόμενο κεφάλαιο. Είναι γεγονός ότι επρόκειτο για μεγάλο ρίσκο να ξαναπιάσεις μία ταινία μετά από 20 χρόνια κι ενώ ενδεχομένως το νεότερο σε ηλικία κοινό να μην γνωρίζει ή να μην έχει την πρώτη ταινία του ’94.

Ο Jeff Daniels είχε μείνει κατάπληκτος από την επιτυχία της πρώτης ταινίας. “Το Ηλίθιος και Πανηλίθιος δεν είναι για όλους, αλλά όλοι το παρακολούθησαν” σχολίασε χαρακτηριστικά. “Όταν έγινε η ταινία, πιστεύαμε πως όλα τα 14χρονα θα ενθουσιαστούν. Δεν περιμέναμε, όμως, τον ίδιο ενθουσιασμό σε ηλικίες από μια γκάμα από οκτώ, έως ογδόντα. Με συναντούν κυριλέ επιχειρηματίες στο αεροδρόμιο και μου λένε πως είναι η αγαπημένη τους ταινία. Πιστεύω ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι αδελφοί Farrelly επικεντρώθηκαν στην αθωότητα των χαρακτήρων του Lloyd και Harry. Η πίεση ήταν μεγάλη, όταν κάναμε τη δεύτερη ταινία” πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Η ιδέα για το σίκουελ πήρε μπρος μερικά χρόνια μετά, όταν ο Τζιμ Κάρει βρέθηκε σε ένα ξενοδοχείο και παρακολούθησε την ανατρεπτική κωμωδία στην τηλεόραση. “Είχα παρακολουθήσει αποσπασματικά την ταινία αρκετές φορές, αλλά ήταν η πρώτη φορά που είδα το Ηλίθιος και Πανηλίθιος ολόκληρο. Έριξα πολύ γέλιο. Είχαμε κάνει όντως πολύ καλή δουλειά”, τόνισε ο ηθοποιός.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί έφηβοι είχαν προσεγγίσει τους Daniels και Carrey μεταφέροντάς τους τον ενθουσιασμό τους για την ταινία που τους είχαν συστήσει να δουν οι ίδιοι οι γονείς τους. Ο Carrey αναφέρει, «ο Lloyd και ο Harry βρίσκονται πολύ πιο κοντά στους ανθρώπους από ότι είχα συνειδητοποιήσει. Είναι πολύ όμορφο να εισπράττεις την αγάπη του κόσμου. Αυτοί οι χαρακτήρες είναι πλέον τόσο οικείοι. Έτσι, δεν θα είχαμε κάποιο πρόβλημα στη δεύτερη ταινία να εκπαιδεύσουμε το κοινό σχετικά με αυτούς τους δύο».

Ο παραγωγός Charles B. Wessler που συνεργάζεται με τους αδερφούς Farrelly για πάνω από είκοσι χρόνια καταθέτει την δική του άποψη για την επιτυχία της πρώτης ταινίας. “Μια από τους παραμέτρους που έχουν κάνει τόσο επιτυχημένη την ταινία, είναι το γεγονός ότι οι Lloyd και Harry είναι αρκετά μεγάλοι, για να είναι τόσο ηλίθιοι. Ζουν εντελώς στον κόσμο τους, αλλά τελικά βρίσκουν τρόπο και καταφέρνουν να επιβιώσουν”.

“Το κλειδί ήταν να γνωρίσει ο κόσμος ότι ο Lloyd και ο Harry παραμένουν δύο καλόκαρδοι τύποι. Δεν έχουν ωριμάσει και δεν έχουν εξελιχθεί καθόλου. Έχει, όμως, ο ένας τον άλλο και αυτό τους βοηθά να τα καταφέρνουν”, ανέφεραν οι δύο σκηνοθέτες Μπομπ και Πίτερ Φαρέλι.

*Την Fraida Felcher, το “γκομενάκι από το Cranston” υποδύεται στο σίκουελ του «Ηλίθιος και πανηλίθιος» η Kathleen Turner. Βασικά το ίδιο το σενάριο είχε ως αναφορά τη γνωστή ηθοποιό, πολύ πριν την προσεγγίσουν οι αδερφοί Farrelly, αφού στο ίδιο το γραπτό η περιγραφή του χαρακτήρα αφορούσε σε μια τύπισσα που έχει κάπως το στυλ της 60χρονης σήμερα Kathleen Turner. “Νομίζω πως σίγουρα θα μπορούσα να υποδυθώ μια τέτοια προσωπικότητα. Ο ρόλος μου στην ταινία είναι να προσπαθώ να προσγειώσω τους Lloyd and Harry στην ομαλότητα, να τους γειώσω κάπως” ανέφερε η διάσημη ηθοποιός.

Ο Κάρει στα πρώτα του βήματα στα μέσα της δεκαετίας του ’80, είχε δουλέψει για 1η φορά κοντά στην Κάθλιν Τέρνερ, στην επιτυχημένη ταινία «Peggy Sue Got Married – Η Πέγκι Σου Παντρεύτηκε» το 1986.  “Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που ήθελε να παίξει στην ταινία. Παρόλο που εγώ και ο Jeff δουλεύουμε με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο από τους περισσότερους ηθοποιούς, εκείνη προσαρμόστηκε αμέσως στους ρυθμούς μας”, είπε ο Κάρει.

Η παραγωγή της ταινίας ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2013 στην Atlanta, στην Georgia. Ο Billy (Brady Bluhm) ο πιτσιρικάς με το πουλί που οι δύο ήρωες είχαν κάποια θέματα μαζί του, επιστρέφει και στη δεύτερη ταινία.

Ο Τζεφ Ντάνιελς κέρδισε βραβείο Emmy για το ρόλο του στην αξιόλογη τηλεοπτική σειρά The Newsroom.

Στην ταινία παίζουν ακόμα οι Rob Riggle, Laurie Holden, Rachel Melvin.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture