Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Aυτή την Κυριακή στο Λιθογραφείον της Πάτρας η αυτοσχεδιαστική παράσταση "ΜΟΝΟ"

Aυτή την Κυριακή στο Λιθογραφείον της Πά...

Του χορευτή - χορογράφου Κωνσταντίνου Μίχου και του μουσικού Αντώνη Σταυρινού

Ο χορευτής-χορογράφος Κωνσταντίνος Μίχος και ο μουσικός Αντώνης Σταυρινός, έρχονται στην Πάτρα για να παρουσιάσουν στις 16 Νοεμβρίου στο θέατρο Λιθογραφείον στην οδό Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων, την εξαιρετική όπως λέγεται, αυτοσχεδιαστική παράσταση “ΜΟΝΟ”.

Έχοντας ήδη εμφανιστεί σε εντελώς διαφορετικά μέρη της Αθήνας, από το κατειλημμένο θέατρο Εμπρός έως το Ίδρυμα Κακογιάννη, η παράσταση “ΜΟΝΟ” αποτελεί μία συνάντηση επί σκηνής που παράγει κάθε φορά ένα διαφορετικό έργο καθώς αυτό δημιουργείται από τον διάλογό των δύο καλλιτεχνών με τον εκάστοτε χώρο.

Με ελάχιστα μέσα, ένα σώμα, μια τρομπέτα, ένα πιάνο, λίγους προβολείς, εξετάζουν τα όρια αντοχής των υλικών τους όταν συντονίζονται με τον πλούτο των μνήμων που υπάρχουν στον συγκεκριμένο χώρο και περιοχή, κοιτάζοντας γύρω τους, αφουγκράζονται μνήμες γεγονότων που έχουν βιώσει η μάθει, μεγεθύνοντας την σχέση πους με αυτά.

Μια παράσταση για την Πάτρα με ταξιδιώτες από την Αθήνα, τι διαφορετική ματιά φέρνουν;

Τι είναι η Πάτρα; για τον κάθε έναν από του δυο;

Το λιμάνι από το οποίο έφυγε για την Αμερική ένας παππούς το 1906;

το λιμάνι με τους σύγχρονους μετανάστες;

ο βομβαρδισμός του 41όπου χάθηκε ένας άλλος παππούς;

οι κινητοποιήσεις των μαθητικών χρόνων μας;

σύγχρονα γεγονότα και ιστορικά; μνήμες αλλά και ύλη, όπως η σταφίδα ή ένα απόκομμα συναυλίας free Jazz από το 1998 κ.α,

Σε μια εποχή κρίσης, μια καθαρά αυτοσχεδιαστική παράσταση όπου η ατομική αντίδραση στην στιγμή, χωρίς τίποτα προετοιμασμένο που ανήκει κάπου αλλού, είναι η αισθητική και πολιτική πρόταση τους.

Η παράσταση αυτή σύγχρονου χορού είναι μία συνάντηση αυτοσχεδιασμού ανάμεσα στον χορογράφο, χορευτή και δάσκαλο contact improvisation, Κωνσταντίνο Μίχο και τον μουσικό Αντώνη Σταυρινό.

Βοηθός χορογράφου, χειρισμός φώτων: Αθηνά Κυρούση

Παραγωγή: Λάθος Κίνηση και Στούντιο Εννιά

Ώρα έναρξης - 20.30

Τιμή εισιτηρίου – 7 ευρώ.

Πληροφορίες: 261 032 8394 και 6947 563 777

Κρατήσεις: 261 032 8394.

Το ίδιο σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί σεμινάριο contact improvisation με τον Κωνσταντίνο Μίχο στο θέατρο. Πληροφορίες στο 6955562956 καθημερινά 11:00-13:00.

(Για τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου υπάρχει ελεύθερη είσοδος για την παράσταση).

Έγραψαν για την παράσταση

…Πάντα κόντρα στο ρεύμα πορευόταν ο Κωνσταντίνος Μίχος. Στην ίδια ταλαντούχα και υπερπαραγωγική γενιά χορογράφων με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και τον Κωνσταντίνο Ρήγο, δεν ενέδωσε σε συμβιβασμούς, δεν φλέρταρε με το mainstream, δεν μπήκε στο «σύστημα», δεν γύρισε την πλάτη στον πολιτικό στοχασμό, στον καλλιτεχνικό ακτιβισμό.

Εκανε performances στα προσφυγικά της Αλεξάνδρας, προτού γίνουν μόδα, συνεργάστηκε με άτομα με ειδικές ανάγκες, προτού γίνουν βορά των διαφημιστικών εταιρειών…

Εφημερίδα Ελευθεροτυπία - Ιωάννα Κλεφτόγιαννη

…Η παράσταση θέλει να είναι πολιτική και είναι ουσιαστικότερα πολιτική από οποιαδήποτε δημαγωγική από σκηνής πλειοδοσία επαναστατικών, αντικαθεστωτικών, αντιρατσιστικών και άλλων ευγενών φρονημάτων. Θέτοντας το σώμα του χορευτή, μόνο, δίπλα στον ήχο του μουσικού, ο Μίχος δεν απογυμνώνει απλώς την τέχνη του για να αναδείξει το πολιτικό της νόημα. Απογυμνώνει την τέχνη του, για να αναδείξει το αισθητικό της νόημα, άρα την καίρια πολιτική της σημασία.

Μας προτείνει την απόλυτη υπερπαραγωγή: μια παράσταση χωρίς καμία άλλη υλική προϋπόθεση εκτός από τη δεξιοτεχνία των σωμάτων. Μια καίρια επιστροφή στο «φτωχό θέατρο» του Γκροτόφσκι, στην «άδεια σκηνή» του Μπρουκ, προκειμένου να ανακαλύψουμε ξανά ότι το μόνο συστατικό που μπορεί να συμπυκνώσει «όλα όσα χρειάζεται» η τέχνη είναι η δεξιοτεχνία του σώματος του καλλιτέχνη.

Η δεξιοτεχνία που παραιτείται από την ίδια την επιδεξιότητα προκειμένου να αναρωτηθεί πάνω στον προορισμό της. Στον αισθητικό προορισμό της, άρα, αναπόφευκτα, στον επαναστατικό πολιτικό προορισμό της.

Εφημερίδα  Αυγή - Έλενα Πατρικίου.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View