Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Σε ζεστό κλίμα η κοπή της πίτας της Τ.Ε. Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δυτικής Ελλάδας

Σε ζεστό κλίμα η κοπή της πίτας της Τ.Ε....

Εντυπωσιακοί αγώνες για τα ατομικά εφήβων-νεανίδων

Στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων  για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων και στη ζεστή ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από τα διαφορά σωματεία, έκοψε τη Κυριακή την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Τοπική Επιτροπή  Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δυτικής Ελλάδας. Σε μικρή διακοπή της αγωνιστικής δράσης και με την ιδανική συντροφιά αθλητών, προπονητών, παραγόντων και γονιών. Στη διάρκεια της εκδήλωσης η Τ.Ε. απένειμε και τα έπαθλα στις ομάδες, που πρωταγωνίστησαν στα διασυλλογικά πρωταθλήματα τοπικού επιπέδου για την αγωνιστική περίοδο  2012-2013.

Η βασιλόπιτα έκρυβε τέσσερα φλουριά, τα οποία αντιστοιχούσαν σε δώρα της STAG, χορηγού εταιρείας της ομοσπονδίας. Τα φλουριά έπεσαν στους Νίκο Τομαρά, Κώστα Μπίκα, Μάριο Στρατογιάννη, Κώστα Σολωμό. Οι δυο πρώτοι κερδίζουν από μια φόρμα STAG και οι υπόλοιποι δύο από ένα σετ σορτσάκι και μπλούζα STAG.

Οι ομάδες που πήραν τα έπαθλα για τις επιτυχίες τους στην τοπική Β΄Εθνική ήταν ο πρωταθλητής Ίφιτος Πατρών, ο 2ος Α.Σ.Ε.Α. Άνοδος και ο 3ος Α.Ο. Γαλήνη στους άνδρες, ο Α.Ο. Παγώνα Πάτρας, ο Α.Ο. Φαέθων και ο Α.Σ.Ε.Α. Άνοδος Πατρών αντίστοιχα στις γυναίκες. Τις απονομές έκαναν ο Παναγιώτης Κογκόλης, πρόεδρος του Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πάτρας «Δημήτρης Τόφαλος» στους άνδρες και ο Νίκος Ζαφειρόπουλο, μέλος της διοίκησης του ΠΕΑΚ στις γυναίκες.

Επίσης, ο Α.Ο. Παγώνα Πάτρας, που πήρε πέρσι την 3η θέση στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών, βραβεύτηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα επειδή στη γιορτή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας δεν μπόρεσε να παραστεί κάποιος εκπρόσωπος του σωματείου και να πάρει τα μετάλλια. Την απονομή έκανε η γενική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κατερίνα Σπανού. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ακόμα τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΕΑΚ Καρβούνης και Κουλούρης.

Στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος της Τ.Ε. Πελοποννήσου Παναγιώτης Τζόβολος αναφέρθηκε στις επιτυχίες των πατρινών σωματείων κατά την περασμένη σεζόν: Την 5η θέση των Φοινίκων Πάτρας στον πίνακα αξιολόγησης σωματείων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στα σωματεία που αγωνίζονται στις εθνικές κατηγορίες (Α.Ο. Παγώνα στην Α1 ανδρών, Ίφιτος, Ε.Α. Βόχας, Ποσειδών Λουτρακίου στην Α2 ανδρών και Φοίνικες Πάτρας στην Α2 γυναικών), στην καλή δουλειά, που γίνεται στα νέα σωματεία, όπως και στην επιτυχία του αναπτυξιακού όπεν Πάτρας «Γιάννης Ασημακόπουλος». Τόνισε ότι όλα στηρίζονται στη συνεργασία και την αγάπη για το άθλημα και πως η Τ.Ε. είναι ανοιχτή σε προτάσεις για το καλό του αθλήματος και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα μέλη της Τ.Ε. και τους διαιτητές. Τη γιορτή χαιρέτησε και η Κατερίνα Σπανού, η οποία ευχήθηκε καλή χρονιά, μίλησε για τις πρόσφατες επιτυχίες του αθλήματος και τις προσπάθειες της ομοσπονδίας.

Στο αγωνιστικό τομέα τα παιχνίδια που διεξήχθησαν για τη προκριματική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ήταν εντυπωσιακά και υπήρξαν πολλές ανατροπές που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

Στους έφηβους ο Πέτρος Σαμαράς της Βόχας επιβεβαίωσε τη θέση του ως  το 1ο φαβορί της διοργάνωσης, νίκησε όλα τα παιχνίδια άνετα χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ και πήρε τη μία πρόκριση για τα τελικά του πρωταθλήματος.

Τη 2η πρόκριση πήρε ο Κορδαλής Κωνσταντίνος, επίσης της Βόχας που αν και  6ο φαβορί της διοργάνωσης  κατάφερε να επικρατήσει μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι με 3-2 επί του συναθλητή του Σιάχου Νίκου (2ο φαβορί) και να πάρει αυτός το εισιτήριο για τα τελικά.

 

Στις νεανίδες υπήρξαν οι περισσότερες εκπλήξεις.

Στον τελικό για να διεκδικήσουν τη μία θέση πρόκρισης αγωνίστηκαν οι αθλήτριες των Φοινίκων Πάτρας Καλύβα Στέλλα και Αθανασοπούλου Χριστίνα.

Μετά από ένα θεαματικό και αμφίρροπο παιχνίδι με πολλή ένταση και πολύ καλό πιγκ-πογκ,  η Καλύβα επικράτησε με 3-2 και πήρε τη θέση που οδηγεί στα τελικά του πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο σετ του αγώνα τελείωσε με σκορ 16-14.

Οι εκπλήξεις, ξεκίνησαν από την αρχή της φάσης του νοκ-άουτ με τη Καλύβα να αποκλείει τις Ηλιοπούλου (Φοίνικες Πάτρας) και Λιβιεράτου (Αναγεννησιακός), 3ο και 4ο φαβορί αντίστοιχα, ενώ η Αθανασοπούλου στα νοκ-άουτ παιχνίδια έβγαλε εκτός της Γερασιμάτου (Φοίνικες Πάτρας) που ήταν το 1ο φαβορί στις νεανίδες.

 

Η τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων εφήβων – νεανίδων είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 12-14/4/2014.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports