Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Βιβλιοπαρουσίαση του Γιάννη Χαριτάντη στο Πολύεδρο της Πάτρας στις 19 Οκτωβρίου 2013

Βιβλιοπαρουσίαση του Γιάννη Χαριτάντη στ...

Η εκδήλωση αφορά το βιβλίο του "Στα Μονοπάτια του νου και του κόσμου"

Το Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα θα φιλοξενήσει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 στη 1 το μεσημέρι, όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γιάννη Χαριτάντη, Καθηγητή Ηλεκτρονικής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Για το βιβλίο που έχει τον τίτλο «Στα Μονοπάτια του νου και του κόσμου», θα μιλήσουν ο Γιάννης Δελλής ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, η Μαρία Καρέλα συγγραφέας και εικαστικός, η Λίτσα Σκιαδαρέση και ο Χρυσόστομος Φιλιππάκης ηλεκτρονικός.

Το βιβλίο «Στα μονοπάτια του Νου και του Κόσμου» περιλαμβάνει διηγήματα - Στοχασμούς & «Παραμύθια για μεγάλους

Στο βιβλίο, ο συγγραφέας παρουσιάζει ως διήγημα, εικόνες και προβληματισμούς της καθημερινής ζωής, όπως αυτές σχηματοποιούνται μέσα από τις διαδρομές της σκέψης, για να γίνουν τελικώς εικόνες του νου.

Ο Γιάννης Χαριτάντης, Πόντιος στην καταγωγή, μεγάλωσε στη Δράμα. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατόπιν ειδικεύτηκε στην Ηλεκτρονική. Το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο «Οδός Ευξείνου Πόντου» δημοσιεύτηκε το 2008 από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις «Αράκυνθος». Στο βιβλίο εκείνο αναδεικνύει τις αρετές, τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμικό πλούτο των προσφύγων Ποντίων, σε μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Ο Γιάννης Χαριτάντης είναι αναπληρωτής καθηγητής της Ηλεκτρονικής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας, στον Τομέα Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών, του οποίου υπήρξε διευθυντής. Έχει πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία της Ηλεκτρονικής σε Πανεπιστημιακό επίπεδο. Είναι από τους πρώτους, που ανέπτυξαν στην Ελλάδα τη διδασκαλία της Ηλεκτρονικής με υπολογιστή.

Για το σκοπό αυτό δημιούργησε και κυκλοφόρησε, με την συνεργασία πολλών φοιτητών του, το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα σε προσωπικούς υπολογιστές με την ονομασία ECLA. Έχει δημοσιεύσει περί τις 50 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture