Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο συνθέτης και πιανίστας Θ. Οικονόμου είχε γράψει τη μουσική και τα τραγούδια του "Whatever" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ο συνθέτης και πιανίστας Θ. Οικονόμου εί...

Απόψε δίνει μία ξεχωριστή συναυλία στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας

Ξεχωριστή αναμένεται η συναυλία του πιανίστα και συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου σήμερα Πέμπτη 1η Αυγούστου 2013 στις 21.30 στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Ο Θοδωρής Οικονόμου που πριν δύο μέρες, στις 29 Ιουλίου πραγματοποίησε μία αντίστοιχη συναυλία στο Φεστιβάλ της νήσου Σέριφος των Κυκλάδων, θα παρουσιάσει στο α’ μέρος της μουσικής βραδιάς την εξαιρετική πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε για την θεατρική παράσταση "Οδύσσεια" του Ομήρου που ανέβηκε τον περασμένο χειμώνα στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του κορυφαίου και πρωτοποριακού Αμερικανού σκηνοθέτη Μπομπ Γουίλσον.

Ο Θοδωρής Οικονόμου ήταν παρών σε κάθε παράσταση παίζοντας ζωντανά στο πιάνο την μουσική και υποκρούοντας τις σκηνές της τρίωρης παράστασης του Μπομπ Γουίλσον. Στο β’ μέρος της αποψινής συναυλίας ο Θοδωρής Οικονόμου θα παρουσιάσει 11 μελοποιημένα ποιήματα του Κ. Καβάφη με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την γέννηση του Αλεξανδρινού ποιητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 40χρονος Θοδωρής Οικονόμου με σπουδές στο Ωδείο Αθηνών με την Αλίκη Βατικιώτη και μεταπτυχιακές του σπουδές το 1997 στο Royal College of Music στο Λονδίνο, ανάμεσα στις εκλεκτές συνεργασίες του ήταν και αυτή με το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, όπως στην μουσικοθεατρική παράσταση (μιούζικαλ) «Whatever» πριν από μερικά χρόνια, σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου και στίχους των τραγουδιών του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μάγνη.

Επίσης ο Θοδωρής Οικονόμου είχε συμπράξει με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Θανάση Τσιπινάκη και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, μετά τον θάνατο του ιδρυτή και μαέστρου του σχήματος Θ. Τσιπινάκη, είχε γίνει πρόταση στον Θοδωρή Οικονόμου να αναλάμβανε την καλλιτεχνική διεύθυνση της ορχήστρας με τα μαντολίνα της Πάτρας, ωστόσο λόγω άλλων καλλιτεχνικών του υποχρεώσεων, δεν κατέστη δυνατό.

Ως πιανίστας και ενορχηστρωτής ο Θ. Οικονόμου έχει συνεργαστεί με τους Μίκη Θεοδωράκη, Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Διονύση Σαββόπουλο, Ηλία Ανδριόπουλο, Νίκο Μαμαγκάκη, καθώς και με ερμηνευτές όπως οι Μαρία Δημητριάδη, Μαρία Φαραντούρη, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας, Τάνια Τσανακλίδου, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώτα Νέγκα, Ειρήνη Καράγιαννη, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Χάρης Ανδριανός, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μάριος Φραγκούλης κ.α., δίνοντας συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τον χειμώνα του 2008 συμμετείχε σε συναυλίες των Lucio Dalla, Madeleine Peyroux, Lara Fabian και του Justin Hayward.

Επίσης είχε την μουσική επιμέλεια και είχε και την ευθύνη της διδασκαλίας των χορικών της πρωτότυπης μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι στη δεύτερη αναβίωση της παράστασης των "Ορνίθων" του Αριστοφάνη που παρουσιάστηκε στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στην Κίνα το 2008 από το Θέατρο Τέχνης.

Η αποψινή μουσική παράσταση του θα κλείσει με τα λόγια του ποιητή Γ. Σεφέρη. Ο καθρέφτης της ιστορίας που προτείνει ο ποιητής είναι τόσο επίκαιρος ώστε "κοιτάζονται όσοι δεν επαναπαύονται, όσοι έχουν το θάρρος να κοιταχτούνε".

Σύνθεση: Θοδωρής Οικονόμου

Ηχοληψία: Αντρέας Βαιτούδης

Σχεδιασμός ήχου: Studio 19 - Κώστας Μπώκος , Βασίλης Κουντούρης

Σχεδιασμός φωτισμών: Φάνης Δίπλας.

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12€

Φοιτητικό: 8€.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture