Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δεν θα γίνει τελικά η παράσταση "Ένα Παιδί μετράει τ' άστρα" στην Πάτρα - Το ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου έχει σήμερα συνεδρίαση

Δεν θα γίνει τελικά η παράσταση "Έν...

Θα συζητηθούν κυρίως θέματα οικονομικής φύσεως

Αναβάλλεται ως γνωστό η μουσικοθεατρική παράσταση «Ένα παιδί μετράει τα άστρα» που ήταν να παρουσιαστεί την ερχόμενη Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, η Καλλιτεχνική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ με έκπληξη πληροφορήθηκε την μονομερή ανακοίνωση -εκ μέρους του γραφείου που έχει την Διεύθυνση Παραγωγής -αναβολής της παράστασης « Ένα παιδί μετράει τα’ άστρα», η οποία ήταν προγραμματισμένη ν’ «ανέβει» στο Ρωμαϊκό Ωδείο στις 30 Ιουνίου. Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, συνεχίζει η ανακοίνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ, προκαλεί το γεγονός της επίκλησης εκ μέρους του ίδιου γραφείου, κωλύματος, λόγω της δήθεν μη έγκρισης παραχώρησης του Ρωμαϊκού Ωδείου, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η αιτιολογία αυτή δεν έχει καμία βάση, καθώς για τις εκδηλώσεις που είναι ενταγμένες στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, την ευθύνη λήψης έγκρισης παραχώρησης των αρχαιολογικών χώρων από το Κ.Α.Σ., έχει μόνο ο θεσμός του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Επίσης η αυθαίρετη ανακοίνωση - από το ίδιο γραφείο – που αναφέρει ως μήνα πραγματοποίησης της παράστασης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, (να σημειωθεί πως τότε δεν υπάρχουν εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ), μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλεί.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, μετά από αυτή την εξέλιξη, είναι υποχρεωμένο να περιφρουρήσει το κύρος του θεσμού και να προβεί στις πρέπουσες νομικές ενέργειες.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, αναφορικά με την αναβολή της συγκεκριμένης παράστασης, κάποιοι από τους λόγους είχαν να κάνουν με το κάστινγκ (διανομή) της παράστασης καθώς και με τα σκηνικά που δεν χωρούσαν στη σκηνή του Αρχαίου Ωδείου της Πάτρας.

Σε κάθε περίπτωση επρόκειτο για μία παράσταση που περίμενε το Πατρινό θεατρόφιλο κοινό καθώς η υποδοχή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου πρωτοανέβηκε τον περασμένο Απρίλιο ήταν ιδιαίτερα θετική και θερμή από το κοινό.

Επίσης στην παράσταση υπάρχουν και Πατρινοί συντελεστές όπως η ηθοποιός και τραγουδίστρια Νίνα Λοτσάρη και ο ηθοποιός Σωτήρης Δούβρης.

*Στο μεταξύ σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων όπου πρόεδρος είναι ο κ. Νίκος Κωστόπουλος.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν θέματα κυρίως οικονομικής φύσεως όπως ο προυπολογισμός του Διεθνούς Φεστιβάλ, πιστώσεις, κ.α. ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει αναφορά και στο ζήτημα που προέκυψε με την αναβολή της συγκεκριμένης παράστασης που είναι γεγονός ότι δεν είναι κι ότι καλύτερο στο ξεκίνημα του φετινού προγράμματος του ιστορικού Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων.

Η παράσταση "Ένα Παιδί μετραέι τ' άστρα" είναι μεταφορά επί σκηνής του ομώνυμου μυθιστορήματος του Μενέλαου Λουντέμη, με κεντρικό ήρωα τον Μέλιο, ένα παιδί, που μετράει τα άστρα, όπως μετράει τα όνειρά του, με αγωνία, προσδοκίες και αγάπη για τη ζωή, οι θεατές θα… φτάσουν μαζί του στη μεγάλη πολιτεία, εκεί που βρίσκεται το σχολείο, η πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου...

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Κώστας Βουτσάς και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης ενώ μέρος των εσόδων της παράστασης, είχε αναγγελθεί ότι θα δινόταν στο "Χαμόγελο του Παιδιού", για τον εξοπλισμό κλιματιστικών στο σπίτι του οργανισμού στο Αίγιο.


 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture