Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αυτήν την Παρασκευή 17/5 ξεκινούν στην "Αγορά" της Πάτρας οι παραστάσεις της "Διαθήκης"

Αυτήν την Παρασκευή 17/5 ξεκινούν στην &...

Από την θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας - Αχαΐας

Η δραστήρια Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας - Αχαΐας θα δώσει 7 παραστάσεις με το νέο της έργο «Η Διαθήκη» του Μάριου Ποντίκα σε σκηνοθεσία Ηλία Αναστασόπουλου, στο θέατρο «Αγορά» της Πάτρας, στην οδό Καραισκάκη.

Η 1η παράσταση έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή 17 Μαΐου στις 21.30, στην οποία αναμένεται να παραστεί και ο συγγραφέας του έργου, Μάριος Ποντίκας. Θα ακολουθήσουν 6 ακόμα παραστάσεις στις 18, 19 και στις 23, 24, 25 και 26 Μαΐου 2013.

Για κρατήσεις θέσεων το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο: 6942207340.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ (Σημείωμα του Σκηνοθέτη)

Η «Διαθήκη» είναι ένα έργο που στην εποχή που γράφτηκε, χαρακτηρίστηκε ως «επίκαιρο προσωρινού χαρακτήρα» και ότι «κατάφερε να ενθουσιάσει το κοινό δείχνοντάς του ότι ήθελε να δει». Τριανταπέντε χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι, ή ο κόσμος δεν άλλαξε ή ότι ο Ποντίκας έγραψε ένα διαχρονικό κείμενο και πάντα επίκαιρο. Κατά τη γνώμη μου ισχύει το δεύτερο.

Μέσα από ευανάγνωστες σκηνές που προκαλούν εύκολα το γέλιο, με γρήγορα εναλλασσόμενες εικόνες και πρόσωπα, κυλάει ευχάριστα η ώρα. Ο θεατής μέσα από εύστοχες ατάκες με πηγαίο χιούμορ, αναγνωρίζει τη σάπια πραγματικότητα και το σαθρό πολιτικό, θρησκευτικό, νομικό, δημοσιογραφικό καθεστώς και κάθε είδους καθεστώς, το οποίο μας διοικεί και ακόμα, πόσο έχουν χαλαρώσει τα ήθη στη σημερινή κοινωνία.

Το σατιρικό έργο «Διαθήκη» του 71χρονου Μυτιληνιού στην καταγωγή θεατρικού συγγραφέα και πεζογράφου Μάριου Ποντίκα, είχε ανέβει στο ελληνικό θέατρο και το 2009 από τον Κώστα Τσιάνο με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λάρισας – «Θεσσαλικό Θέατρο».

Πρόκειται για ένα έργο που είναι εμπνευσμένο από το αριστουργηματικό διήγημα του Δημήτρη Χατζή «Η διαθήκη του καθηγητή».

Η «Διαθήκη» πρωτοπαρουσιάστηκε από το Θεσσαλικό Θέατρο την περίοδο 1977- 1978 με εξαιρετική επιτυχία και προσδιόρισε την φυσιογνωμία του ιστορικού θεάτρου. Ο Μάριος Ποντίκας χαρακτήρισε τη θεατρική διασκευή του ως «προσχέδιο σκηνικής μυθιστορίας» που γράφτηκε κατόπιν παραγγελίας και για τους σκοπούς του Θεσσαλικού θεάτρου.

Η «Διαθήκη» είναι μια καυστική σάτιρα, ηθών, εθίμων και λειτουργεί σαν καταλύτης για να ξεσκεπαστεί το πρόσωπο της εξουσίας, τα γρανάζια που την κινούν και να αποκαλυφθεί η παρακμή των αξιών.

Το έργο αναφέρεται στην ταραγμένη, μετεμφυλιακή περίοδο και όσα διαδραματίζονταν τότε, αντιστοιχούν σε όσα μολύνουν τη σημερινή μας κοινωνία.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ερασιτεχνική αυτή θεατρική παράσταση συμμετέχει σε ένα ρόλο και ο Πατρινός δημοσιογράφος Ισίδωρος Σιδερόπουλος.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture