Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Ιστορίες ζωής σε οικονομικό πόλεμο - Αφηγήσεις παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους αύριο στο "Περί Τεχνών"

Πάτρα:Ιστορίες ζωής σε οικονομικό πόλεμο...

Ο πρωτοπόρος ιστορητής Στέλιος Πελασγός θα κάνει δύο ξεχωριστές αφηγήσεις παραμυθιών στις 18.00 και στις 20.30

Η αναβληθείσα εκδήλωση με τον σπουδαίο και πρωτοπόρο αφηγητή ή «ιστορητή» Στέλιο Πελασγό αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 στο Κέντρο Πολιτισμού «Περί τεχνών» (Κανακάρη 65 και Αράτου) με δυο αφηγήσεις, μία για παιδιά και μία για ενήλικες.

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 6 το απόγευμα ο Στέλιος Πελασγός θα αφηγηθεί παραμύθια για παιδιά και σίγουρα και για μεγάλους με τίτλο, «Μη φοβάσαι - Παραμύθια και μύθοι για να νικήσεις το Φόβο». Πρόκεται για παραμύθια από όλον τον κόσμο που προσπαθούν να ξορκίσουν τον φόβο.

Τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι πολλές φορές φοβούνται το σκοτάδι αλλά και το άγνωστο.

Μαθαίνεται άραγε ο φόβος; Μαθαίνεται η γενναιότητα; Υπάρχει καλός και κακός φόβος; «Φτύστε το φαρμακωμένο μήλο του» και ελάτε να ακούσετε παραμύθια από όλο τον Ελληνισμό αλλά και από την Ευρώπη, την Μεσόγειο και την Αφρική. Ο φόβος μαθαίνεται, αντιμετωπίζεται, υποτάσσεται και τελικά νικιέται. «Ο άνθρωπος που αγαπά και εμπιστεύεται είναι ο άνθρωπος που μπορεί να νικήσει τον φόβο» υποστηρίζει ο ίδιος ο Στέλιος Πελασγός.

Οι παραδοσιακές ιστορίες και τα παραμύθια πάντα δίδασκαν τους τρόπους για να αντιμετωπίσουν τα παιδιά, οι μεγάλοι και οι κοινότητες τον Τρόμο και την Απειλή. Ο Στέλιος Πελασγός προσκαλεί το κοινό  να αναμετρηθεί με την έννοια και την αίσθηση του  φόβου και να τον δαμάσει.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5€ για παιδιά και 8€ για τους μεγάλους.

Την ίδια ημέρα (Τετάρτη 3 Απριλίου  2013) στις 8.30 το βράδυ, ο κορυφαίος Έλληνας αφηγητής Στέλιος Πελασγός θα παρουσιάσει και  μια νέα αφήγηση για μεγάλους, εμπνευσμένη από τις σημερινές συνθήκες με τίτλο: "DUCK - Μύθοι και Ιστορίες ζωής σε οικονομικό πόλεμο". Την εικαστική επιμέλεια και το διαδραστικό animation της παράστασης έχει επιμεληθεί ο εικαστικός δημιουργός Αλέξανδρος Ψυχούλης.

Μια φορά και έναν καιρό… κάπως έτσι ξεκινάνε όλα τα παραμύθια… Έτσι θα ξεκινήσει και το δικό μας…

Μπορεί η κρίση να γεννήσει τους δικούς της μύθους;

Τις δικές της εικόνες;

Επαναστατικούς θούριους ή αστείες ιστορίες;

Τι χρώμα έχει η ανεργία; Χρυσό ή μαύρο;

Μήπως η κρίση είναι μια πάπια;

Μήπως την βγάλει καθαρή όποιος κάνει την πάπια;

Η παράσταση διηγείται αληθινές ιστορίες ζωής μέσα στον παραλογισμό που επικρατεί στη σημερινή κοινωνία.

Ήρωες αυτών των αληθινών παραμυθιών είναι μια καθηγήτρια, ένας άνεργος, μια πολύτεκνη, μαύρες γραμμές, άσπρα τετράγωνα, ένας χωρισμένος πατέρας, δύο παιδάκια μεταναστών, ένας ψυχολόγος, πολύχρωμες παλλόμενες κηλίδες, αφεντικά και προσωπάρχες, τα ΜΑΤ, το Facebook, σκιές, το χρυσό χρώμα, ένα λιοντάρι, η Ακρόπολη, το φεγγάρι και φυσικά μια πάπια.

Ο αφηγητής Στέλιος Πελασγός και ο εικαστικός Αλέξανδρος Ψυχούλης σε μια ευτυχή συνάντηση συνθέτουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παράσταση προφορικής και οπτικής αφήγησης με πρώτες ύλες δανεισμένες από το παρόν.

Τιμή εισιτηρίου 10€ και φοιτητικό 8€.

*Να σημειωθεί ότι ο Στέλιος Πελασγός έχει καταφέρει να αναβιώσει την τέχνη της παραδοσιακής εξιστόρησης παραμυθιών και της προφορικής λογοτεχνίας που τα παλαιότερα χρόνια ανθούσε στην κυριολεξία.

Έχει ζήσει και θητεύσει στο χώρο του παραμυθιού, στη Γαλλία ενώ τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη δίνοντας παραστάσεις αφήγησης για ενήλικες ή παιδιά και διδάσκοντας την πανάρχαια και αξεπέραστη τέχνη της προφορικής αφήγησης.

Επικοινωνία - Κρατήσεις:

Γραφείο Ekvasis, τηλ. 2610 623100, 2610 225900, 6944603760.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture