Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κούλουμα στην Πλαζ της Πάτρας θα πραγματοποιηθούν τη φετινή Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου

Κούλουμα στην Πλαζ της Πάτρας θα πραγματ...
Μαρτάτος Tάκης

Μουσική συντροφιά θα κρατήσει στον κόσμο η ορχήστρα του μουσικού και μαέστρου Κώστα Θεοδώρου

Εκδήλωση για τα Κούλουμα της Καθαρής Δευτέρας ετοιμάζει για φέτος ο Δήμος Πατρέων και συγκεκριμένα ο Πολιτιστικός Οργανισμός-Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου στο γνώριμο χώρο της Πλαζ του ΕΟΤ στην Αγυιά.

Η είδηση έχει χαροποιήσει τον κόσμο καθώς πολλοί συνηθίζουν να περνάνε την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας στην Πλαζ όπου έχει και άπλα για να πετάξουν τον χαρταετό τους.

Να θυμίσουμε ότι πρόπερσι δεν είχε να οργανωθεί και πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα Κούλουμα στην Πλαζ, ωστόσο πέρυσι ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε καλύτερα και είχε κάνει την εκδήλωση με τίτλο «Μαζί, πάμε ψηλότερα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η εκδήλωση την ερχόμενη Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 θα ξεκινήσει στις 11 με 11.30 το πρωί και θα περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα από την Πατρινή Ορχήστρα του Κώστα Θεοδώρου που έχει αναλάβει και τη μουσική διασκέδαση στα φετινά Μπουρμπούλια.

Ακόμα θα υπάρχουν χορευτικά από το Χορευτικό του Δήμου, του Πνευματικού και Καλλιτεχνικού Κέντρου όπου υπεύθυνος είναι ο Χρήστος Γιαννόπουλος. Να σημειώσουμε ότι 12 άτομα του Χορευτικού του Δήμου με επικεφαλής τον Χρήστο Γιαννόπουλο έδωσαν το δικό τους χρώμα χορεύοντας ταγκό στις φετινές 2 μουσικές βραδιές του «Ορφέα» της Πάτρας στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών και φέρνοντας στο νου παλιές αριστοκρατικές Απόκριες.

Στα Κούλουμα της Πλαζ εννοείται ότι όσοι πάνε θα κεραστούν από το Δήμο σαρακοστιανά εδέσματα όπως επιτάσσει το έθιμο, όπως φασολάδα, χαλβά, λαγάνα, κ.α.

Παλιότερα στις εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων για την Καθαρή Δευτέρα γινόταν και διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού με ιδιαίτερη επιτυχία. Για την ακρίβεια πέρυσι είχε την τιμητική του ο διαγωνισμός σατιρικού χαρταετού.

Δεν έχει γνωστοποιηθεί αν και φέτος θα επιχειρηθεί κάτι παρόμοιο. Ελπίδα όλων είναι να σταθεί σύμμαχος και ο καιρός ώστε να έχει επιτυχία και προσέλευση κόσμου η εκδήλωση.

Να θυμίσουμε  ότι η διοργανωτική ευθύνη στα Κούλουμα στην Πλαζ ανήκει στον Πολιτιστικό Οργανισμό όπου νέος πρόεδρος στη θέση του Νίκου Μακρή, είναι ο Νίκος Κωστόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture