Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Τα παιδιά άρχισαν κιόλας το Καρναβάλι! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Τα παιδιά άρχισαν κιόλας το Καρνα...

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση για τα 18 χρόνια του Καρναβαλιού των Μικρών

Σε ένα παραμυθένιο σκηνικό που θα στεγάζει τα όνειρα και τη χαρά των λιλιπούτειων μεταμορφώθηκε η αίθουσα «Αίγλη» της Veso Mare, η οποία άνοιξε τις πύλες της το βράδυ της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου για τα εγκαίνια της έκθεσης «18 χρόνια Καρναβάλι των Μικρών-Σαν Παραμύθι».
Η αίθουσα γέμισε με τα γέλια και τη χαρούμενη διάθεση των μικρών αλλά και με τους μεγαλύτερους φίλους του Καρναβαλιού των Μικρών που περιηγήθηκαν στους διαμορφωμένους χώρους της έκθεσης, όπου δομούνται τα εκθέματα και οι δράσεις των παιδιών (Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού, Αφίσες-Φωτογραφικό Υλικό, Στολές-Κατασκευές, Προβολή Βίντεο, Καρναβαλικός Θησαυρός).

Η μεταμφιεσμένη Μπάντα του Δήμου δημιούργησε την απαραίτητη καρναβαλική ατμόσφαιρα δίνοντας τον εορταστικό τόνο και  παιανίζοντας αποκριάτικους σκοπούς, ο «εμψυχωμένος» τζίτζικας ζωντανεύοντας την μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών και ο …αμίμητος παρουσιαστής των εγκαινίων, το κομφετί, οι σοκολάτες,  τα εκθέματα, τα μπαλόνια,  οι φυσαλίδες που έρρεαν και οι υποβλητικοί φωτισμοί  έβαλαν μικρούς και μεγάλους στο κλίμα. Στο κλίμα της μεγάλης γιορτής των παιδιών, που για πρώτη φορά βρίσκει διέξοδο και έκφραση μέσα από μια ολοκληρωμένη και συγκροτημένη έκθεση.

 

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Χαράλαμπος Καρκούλιας τόνισε ότι το Καρναβάλι είναι εδώ δηλώνοντας «παρών» κόντρα στο πιο δυσοίωνο κλίμα που έχει διαμορφωθεί από το θολό τοπίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και από την γενικότερη οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει τη ζωή όλων μας.

«Το Καρναβάλι των Μικρών με προσανατολισμό στη μουσική, στο χορό, στο παιχνίδι, στη χαρά των παιδιών μέσα από τη 18χρονη πορεία του είναι το θέμα της έκθεσης, η οποία εκτός από την ιστορία έχει έναν σαφή διαδραστικό χαρακτήρα. Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Εκδρομών για τα σχολεία, του νέου και σημαντικού θεσμού που υλοποιούμε με στόχο τη στήριξη και τη μεγιστοποίηση της προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού.

Μια πρωτοβουλία που συνδυάζει τον ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα με τον διαδραστικό», επισήμανε ο Χαράλαμπος Καρκούλιας.

Χαιρετισμό στην έκθεση απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός υπογραμμίζοντας το μήνυμα της χαράς της ζωής, της ελπίδας και της αισιοδοξίας που στέλνει το Καρναβάλι των Μικρών σε όλη την Ελλάδα.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η προβολή του βίντεο, που δημιούργησε ο Πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης, και  συμπυκνώνει  επιλεγμένες στιγμές από τη διαδικασία των κατασκευών και αρμάτων στο Καρναβαλικό Συνεργείο, τις Καρναβαλουπόλεις, τις παρελάσεις  και τη μαγεία του Καρναβαλιού των Παιδιών, συνοδευόμενες από παρεμβάσεις κατασκευαστών-καλλιτεχνών, μελών της Οργανωτικής Επιτροπής και συμμετεχόντων. Ένα φρέσκο, ζωντανό και αντιπροσωπευτικό βίντεο που για πρώτη φορά αποκτά το Καρναβάλι των Μικρών. Παράλληλα την επιμέλεια των λοιπών video που προβάλλονται στην αίθουσα «Αίγλη» έχει η εταιρεία View Productions.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Μάρκελλος Μαυρομάτης.
Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Φίλιας, Μαρία Ρούβαλη-Ανδρικοπούλου, Παναγιώτης Βαφέας και Χρήστος Λέγκας, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστασία Μανωλοπούλου και Μαριάννα Σταματιάδου, μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης, μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, καλλιτέχνες-κατασκευαστές του Καρναβαλικού Εργαστηρίου και πολλοί φίλοι του Καρναβαλιού των Μικρών.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά (και Κυριακή) τις ώρες 10.00-14.00 και 17.00-20.00, ενώ τα πρωινά εκτός Σαββατοκύριακου θα δέχεται και οργανωμένες επισκέψεις από τα σχολεία, κατόπιν συνεννόησης. Δευτέρα κλειστά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture