Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Επετειακή ημερίδα "50 Χρόνια Διπλή Έλικα DNA"- "15 Χρόνια ΜΠΣ Ιατρική Χημεία" στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Επετειακή ημερίδα "50 Χρόνια Διπλή ...

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ιατρική Χημεία: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων» των Τμημάτων Χημείας, Ιατρικής και Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιεί Επιστημονική Ημερίδα υποδοχής των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του (15η σειρά), με θέμα: «50 Χρόνια Διπλή Έλικα DNA» (10 Δεκεμβρίου 1962- 10 Δεκεμβρίου 2012) «15 Χρόνια ΜΠΣ Ιατρική Χημεία» (1997- 2012) η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ.

Στις 10 Δεκεμβρίου 1962, πριν από 50 χρόνια ακριβώς, απονεμήθηκε το Βραβείο Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας στους James Watson και Francis Crick για την ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA και στις 11 Δεκεμβρίου 1962, ο James Watson έδωσε διάλεξη (Nobel Lecture) στη Σουηδική Ακαδημία με θέμα “The involvement of RNA in the synthesis of proteins” (Ο ρόλος του RNA στη σύνθεση των πρωτεϊνών). Η ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA έχει χαρακτηρισθεί ως το σημαντικότερο επιστημονικό επίτευγμα του 20ού αιώνα και από πολλούς ως η σημαντικότερη ανακάλυψη όλων των εποχών.

Ο James Watson ήταν ο κεντρικός ομιλητής και το τιμώμενο πρόσωπο στο 12ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στις 12-15 Απριλίου 2011, με τίτλο ομιλίας “Η Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA” (Discovering the Double Helix of DNA). Η επίσκεψη Watson και η ομιλία του ήταν μια κορυφαία στιγμή για το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Πόλη. Το ΜΠΣ “Ιατρική Χημεία” προσφέρει στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα ειδικό επιστημονικό αφιέρωμα με λεπτομέρειες από την επίσκεψη του James Watson στο Πανεπιστήμιο και στην Πόλη μας (http://goo.gl/Vvr86).

Το ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία» συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια λειτουργίας (1997-2012). Το Πρόγραμμα είναι το πρώτο στην Ελλάδα που βραβεύτηκε με τον τίτλο Euromaster, μετά από αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ECTN (European Chemistry Thematic Network). Το Πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στον κόμβο αριστείας του Υπουργείου Παιδείας..

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being