Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Πατρινή ηθοποιός Χαρά Κεφαλά στις "Μέρες Ραδιοφώνου" στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Η Πατρινή ηθοποιός Χαρά Κεφαλά στις &quo...

Η μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα ταξιδεύει το κοινό στην χρυσή εποχή των ερτζιανών

Μία ιδιαίτερα ταλαντούχα ηθοποιός και λυρική τραγουδίστρια, η Πατρινή στην καταγωγή, Χαρά Κεφαλά πρωταγωνιστεί τη φετινή χειμερινή περίοδο στην μουσική παράσταση «Μέρες ραδιοφώνου» που έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν δυόμιση εβδομάδες στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο της Αθήνας.

Εκτός από την Χαρά Κεφαλά στην παράσταση που ταξιδεύει το κοινό στις πιο νοσταλγικές μέρες του ελληνικού ραδιοφώνου με αξέχαστα τραγούδια και αγαπημένες εκπομπές, που σφράγισαν την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, παίρνουν μέρος και η τραγουδίστρια Ελένη Δήμου, ο ηθοποιός και τραγουδιστής Παναγιώτης Πετράκης, ο ηθοποιός Μιχάλης Μαρίνος και ο Μάκης Δελαπόρτας.

Τα κείμενα και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάκης Δελαπόρτας και την επιμέλεια ο Στέλιος Παπαδόπουλος.

Ξεκινώντας από την δημιουργία της ελληνικής ραδιοφωνίας το 1938 και για πενήντα ολόκληρα χρόνια, εκπομπές που άφησαν υπέροχες αναμνήσεις, όπως «Η θεία Λένα», «Χαρούμενα ταλέντα», «Το θέατρο στο μικρόφωνο», «Καλησπέρα κύριε Έντισον», «Εδώ Λιλιπούπολη», «Μοντέρνοι ρυθμοί», «Μικρή, πικρή μου αγάπη» και πολλές ακόμη, ζωντανεύουν επί σκηνής, σε μια μοναδική ιστορική αναδρομή.

Στην παράσταση ακούγονται επίσης, τραγούδια όλων των μεγάλων μας δημιουργών που σφράγισαν ανεξίτηλα τα ελληνικά ερτζιανά στις μέρες που πέρασαν. Τότε που η μαγεία του ραδιοφώνου έφερνε σε επαφή τους απλούς ανθρώπους με τη λογοτεχνία, το θέατρο, τη μουσική κι άφηνε τη φαντασία του ακροατή να ντύσει τον ήχο με τις δικές του εικόνες. Γιατί, όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζιδάκις, «...η τηλεόραση μας αιχμαλώτισε, ενώ το ραδιόφωνο μας μάγεψε».

Συμμετέχουν ακόμη οι Γιάννης Μαθές και Άρτεμις Ματαφιά.

Τιμές εισιτηρίων:

5€ η θέαση στο μπαρ (+7 το ποτό)

10€ η θέαση σε τραπέζι (+10€ το ποτό)

Φιάλη κρασί 60€

Φιάλη ποτό 80€.

*Η Χαρά Κεφαλά έχει γεννηθεί στην Πάτρα (είχε μάλιστα τα γενέθλια της προχθές στις 3 Δεκεμβρίου). Έχει μεγαλώσει στη γειτονιά της πλατείας Μαρούδα. Έχει σπουδάσει στο Educational Arts School και στην Urdang Academy στο Λονδίνο (περφόρμερ θεατρικού μιούζικαλ).

Είναι απόφοιτος της Α.Ε.Σ. χορού της Δ. Γρηγοριάδου (δίπλωμα καθηγήτριας κλασσικού χορού) και της Ακαδημίας Χορού της Βάρνα. Έχει σπουδάσει κλασσικό τραγούδι με καθηγήτρια τη Μ. Πασχάλη, παίρνοντας το δίπλωμά της με άριστα παμψηφεί, διάκριση και Α' βραβείο. Έχει πτυχίο πιάνου και πτυχίο ωδικής με άριστα.

Αγαπά πολύ την Πάτρα την οποία και φροντίζει να επισκέπτεται όποτε μπορεί. Η Χαρά Κεφαλά έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από το τηλεοπτικό σήριαλ του Mega, «Με δύο μαμάδες» όπου συμπρωταγωνίστησε με τις Νένα Μεντή και Χρύσα Ρώπα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture